Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadroscPo30

Mądrość po grubej 30...

Polecane posty

Gość MadroscPo30
Zawodowo to szeroko pojęte IT - specjalista (pracuję dla innych, ale jako tzw. wolny strzelec).

Gość gość
MadroscPo30 dziś Fajna odpowiedź

Gość MadroscPo30
Więc tak jak mówię, chyba po prostu to jak wyglądam zniechęca kobiety. Chodzi o ten bardzo młody wygląd, że to nie kojarzy się z poważnym facetem, tylko z młodzieńcem.

Gość gość
Wydajesz się interesującym człowiekiem.

Gość MadroscPo30
Myślę, że jestem, może po prostu nie miałem szczęścia...

Gość gość
" No i wydaje mi się, że każdy prawdziwy facet (z charakteru) czuje się najbardziej spełniony, jak daje rozkosz partnerce (która mu się dodatkowo bardzo podoba)." x no to źle myślisz. "daje rozkosz partnerce" co to w ogóle za wyrażenie, prawdziwy macho bierze kobietę jak chce i nie przejmuje się kobietą bo właśnie gdy jest egoistą w łóżku to wówczas wtedy kobieta ma orgazmy, taki macho nie ma problemu z kobietami a ty masz właśnie przez takie rozumowanie, które kobiety wyczuwają u Ciebie 6 zmysłem

Gość gość
i nie słuchaj innych tylko mnie, bo oni Ci źle radzą bo się sami nie znają! nie słuchaj się większości osób w sprawach sercowych pamiętaj! przecież większość małżeństw po kilku latach się rozpada i jest rozwód więc zamiast postępować tak jak Ci radzą co doprowadzi do klęski słuchaj się mnie!

Gość gość
Dzień dobry MadroscPo30. Widzę, krótką wymianę poglądów o świcie.... Odpadłam bez pożegnania. Przegrałam bitwę ze snem ale o tej porze już sama sobie wybaczyłam. I taka myśl przyszła mi do głowy Ty bardzo zwracasz uwagę na wygląd zewnętrzny: ładna buzia, ładne dłonie, filigranowa postura ale nie za niska. Kobieta po przejściach ok ale z przeszłością już nie, albo nie bardzo.Dziewczyna z małym dzieckiem nie, ale z pełnoletnim to już inny temat. Trochę sprzeczności jest w tym co piszesz. Chyba nie jest z Tobą aż tak źle skoro dla 3 Kobiet Twój młodzieńczy wygląd nie stanowił problemu tak więc nie dla każdej z nas "look" ma takie ogromne znaczenie. Takie przemyślenia przy kawie. Mądrość po "cienkiej" 40.

Gość gość
Ze swojego opisu facet wydaje się ciekawy, tylko jakoś mnie to zafiksowanie na "ładnej" odstręcza (nie, nie jestem brzydulą). Tak jakby kobieta mówiąc o swoim wymarzonym facecie podkreslała wyłącznie to, że ma być "jak model" (haha, nie mogłam się powstrzymać ;) ). Jak mówię, poka fotę, to może się którejś spodobasz i będzie po problemie ;) Poza tym trochę dziwne, że pokazywałeś się kobietom z internetu dopiero na pierwszym spotkaniu? Mi by się raczej nie chciało spotykać z kotem w worku :P

Gość gość
"Ładność" to względne pojęcie. Im więcej lat tym większa ewolucja tego określenia. Mniej zwracamy uwagę na buzię, figurę a więcej czasu poświęcamy na "obserwuje" zachowań w różnych sytuacjach.

Gość MadroscPo30
Zwracam uwagę na wygląd zewnętrzny, tak już mam. Ale mówię, nie szukam modelek, piosenkarek, czy aktorek ;) Te są dla mnie za ładne, zdaję sobie z tego sprawę. No i raz trafiłem dziewczynę, która trafiała w mój gust prawie idealnie i z wzajemnością, więc to dowodzi tego, że to możliwe i moje wymagania nie są wygórowane (jeśli chodzi o wygląd). Niestety nie wyszło nam ze względu na niedopasowanie osobowości, inny światopogląd, pewne przyczyny obiektywne, odległość. Ale ona sama mówiła, że lubi młodzieńczy typ. I moja pierwsza dziewczyna też taki lubiła. Takie kobiety należą do rzadkości, większość lubi jednak typ męski. Ehh to życie. ;) Pokazywałem kobietom zdjęcia przed spotkaniem, po krótkiej (lub czasem dłuższej) rozmowie, nigdy nie umawiałem się na randki w ciemno ;)

Gość gość
Ale mi nie chodzi o "wygórowane wymagania jeśli chodzi o wygląd" tylko o to, że są to Twoje JEDYNE wymagania (przynajmniej o jakich się dowiedziałyśmy). Prawda jest taka, że często zakochujemy się w osobach, które teoretycznie nie byłyby naszymi ideałami pod względem wyglądu, a jednak ich osobowość i to coś sprawia, że są dla nas atrakcyjne (oczywiście nie mówię tu o skrajnościach).

Gość gość
MadroscPo30 Może ja jestem z innej planety, najprawdopodobniej z Marsa, spotykałam się z różnymi mężczyznami i nigdy wygląd zewnętrzy, figura ( jedynie podstawowa schludność) nie decydowały o kontynuacji znajomości. A kobieta która mówi bezpośrednio że nie spotka się z Tobą więcej, bo za młodo wyglądasz jest niewarta znajomości próżność i jeszcze raz próżność. Mądrość po "cienkiej" 40.

Gość MadroscPo30
Mądrość po "cienkiej" 40 - będę bronił tej, która mi powiedziała o tej "młodzieńczości", która ją odrzuca. A wiesz dlaczego bronię? Bo ja z niej to wycisnąłem, sama by mi tego nie powiedziała. Prosiłem, żeby podała przyczynę dla której nie chce kontynuować znajomości.

Gość gość
MadroscPo30 Może ja jestem z innej planety, najprawdopodobniej z Marsa Chyba z Wenus ;) "A kobieta która mówi bezpośrednio że nie spotka się z Tobą więcej, bo za młodo wyglądasz jest niewarta znajomości próżność i jeszcze raz próżność. Mądrość po "cienkiej" 40." No trafił swój na swego, bo on też tylko z "ładnymi" chce się spotykać ;)

Gość gość
dziś - a mnie się wydaje Panie Autorze, że robisz "wielki problem" ze swojego wyglądu a JEDNOCZEŚNIE masz wielkie wymagania co do wyglądu kobiety ( szczupła twarz, szczupła sylwetka i.t.d. ) i jak taka potencjalna "kandydatka" odbiega od Twoich standardów, to można przypuszczać, że OD SAMEGO POCZĄTKU JEST SKREŚLONA. Jesteś bardzo inteligentny ale też czuje się, że masz już "starokawalerskie przyzwyczajenia" i ciężko Ci dogodzić i "zmieścić się w Twoich wyobrażeniach". Ciężko Ci będzie znaleźć partnerkę, tymbardziej, że nie jesteś już młodzieniaszkiem niestety ( mimo podobno młodego wyglądu ). To takie moje refleksje jak czytam posty na tym topiku. Pozdrawiam i życzę powodzenia. P.S. Ta Pani "mądrosć po cienkiej 40-tce" wyraźnie chce Cię poznać. Radzę sprobować, bo Pani jest inteligentna ( wszystkie jej wypowiedzi sa niebanalne ) i wie czego chce. A z tymi RYGORYSTYCZNYMI wymaganiami co do wygladu kobiety, to trochę dziecinny jesteś Panie Autorze. I pamietaj. Kobiety z wiekiem z wyglądu się zmieniają i ZOSTAJE TYLKO CHARAKTER. Pozdrawiam raz jeszcze.

Gość MadroscPo30
Inne wymagania poza wyglądem też mam, ale to wychodzi w praniu. Odrzucam tzw. "blondynki" (umysłowe), kobieta musi być inteligentna ;)

Gość gość
gość dziś Owszem jestem inteligentna, owszem wiem czego chcę. Dziękuję, że zauważyłeś/zauważyłaś to. Jestem na tyle pewna siebie a dla niektórych zuchwała, że stać mnie na zaproponowanie spotkania mężczyźnie. Taka sobie skandalistka i Mądrość po "cienkiej" 40 w jednym. Pozdrawiam.

Gość gość
dziś - ja też pozdrawiam ( jestem kobietą ale nie zainteresowaną Autorem ). Spróbujcie się poznać choć czuję, że "ciężki" z niego facet i stwarza wiele problemow tam gdzie ich nie ma. Ja tu na Kafe poznałam naprawdę fajnego faceta. Warto czasem chcieć się poznać.! Życzę powodzenia!

Gość MadroscPo30
Jaki tam ciężki. Na co dzień bardzo pogodny, pozytywnie nastawiony, spełniony zawodowo (choć wciąż stawiający sobie nowe cele), ze sporą ilością czasu wolnego, bez nałogów i innych "trudności". :) Lecę teraz na wycieczkę. Będę wieczorem. "Po cienkiej 40", jesteś bardzo interesującą kobietą, zdecydowanie nie tzw. "umysłową blondynką".

Gość gość
Czyli tylko na kafe tak przymarudzasz? :p

Gość gość
dziś - to ja- 13.27: jakbyś był rzeczywiście taki, jak piszesz, to dawno miałbyś żonę i rodzinę. Masz jakiś defekt i to w charakterze ( a nie wyglądzie! ), że doszukujesz się problemów tam gdzie ich nie ma. WYLUZUJ TROCHĘ i sprobuj zawrzeć znajomość z Panią "mądrą po cienkiej 40-tce". Pazdrawiam Was oboje.

Gość gość
Btw. Jeśli wyglądasz jak Bruce Lee, to nie powinno być problemu ;) :D

Gość gość
ile masz lat autorze? z 36-37?

Gość taka_jest_prawda
smiesza mnie te wpisy ze atrakcyjnosc kobiet po 30 spada i prawie zaden ich nie chce.Ja powodzenie wieksze zaczelam miec majac 27 lat.W okolicach 30 rozpadl sie moj zwiazek a potem umawialam sie z roznymi, mlodszymi rowniez i wiekszosc przystojna.Niektorzy nawet bardzo. Adoruja mnie i mlodsi i starsi i rowiesnicy ale akurat teraz jestem skupiona na jednej osobie:) jestem teraz po 30 a regularnie poznani ludzie daja mi 22-24 . Dodam ze kobiety w Pl po 30 a nawet po 40 potrafia byc zgrabne, zadbane i atrakcyjne, dodatkowo w wyniku doswiadczenia zaradniejsze, bardziej kobiece i pewne siebie niz jak mialy 20-25 lat.Za to wiekszosc facertow w Polce po 30 lysieje, zaczyna miec piwne brzuchy i wyglada starawo.Widze po moich kolezacnkach i kolegach z tego samego roku: 80% kolezanek to ladne , zgrabne dziewczyny a kumple ponizej przecietnej

Gość gość
Dokładnie jak wyżej :)

Gość gość
Pamiętacie scenę Nigdy w życiu i przejście prze biuro głównej bohaterki w czerwonej sukience z naręczem czerwonych róż. Babka chyba po 40 i dopiero ozyła

Gość gość
taka_jest_prawda Dla mnie czas powinien zatrzymać się teraz czyli po cienkiej 40. Mądrość po "cienkiej" 40

Gość gość
dziś - dla mnie TEŻ, choć jestem od Ciebie starsza. A co tam Pan Autor nie dopisał? Miałam nadzieję "Mądra po cienkiej 40- tce", że się poznacie- "kibicowałam" Wam wczoraj. Ten Autor to jakoś od początku wydawał mi się "nie tego". Odpuść go sobie, bo czuję, że fajna z Ciebie babka a on to jakiś "dziwoląg" z przerośniętym "EGO". Pozdrawiam.