Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadroscPo30

Mądrość po grubej 30...

Polecane posty

Gość MadroscPo30
Mogę poćwiczyć, ale z moją sylwetką to wiele nie zmieni, owszem - mógłbym zrobić trochę mięśni, ale nie jest łatwo się "poszerzyć" ;)

Gość gość
dziś - "poszerzysz się " z wiekiem. Zobaczysz- SAMO PRZYJDZIE!

Gość MadroscPo30
Nie życz mi tego - u mnie takie "poszerzenie" (znaczy w mięsień piwny) spowodowałoby, że będę wyglądał wręcz TRAGICZNIE...

Gość gość
dziś - raczej myślałam o ramionach i "ogólnej sylwetce". A tak na marginesie: "po grubej trzydziestce" to ile ma się lat?

Gość MadroscPo30
Ale ileż ja bym musiał się natyrać, żeby poszerzyć się w ramionach, jak ważę niewiele ponad 67 kg przy 180+ wzrostu. Po "grubej" 30, znaczy no niestety już trzeba zaokrąglać w górę ;) Tzn. leci mi 35 lat...

Gość gość
dziś - po 40-tce "poszerzysz się", mówię Ci! Napisz skąd jesteś ( może być województwo ), ja nie jestem zainteresowana, bo sporo starsza ale widzę, że sporo osób tu odpowiedziało i może poznasz tu kogoś interesującego ( ja właśnie tu poznałam ). Życzę powodzenia i pozdrawiam. Inteligentny z Ciebie facet.

Gość gość
Mi się wydaje autorze, że dramatyzujesz.. ;) Albo brak powodzenia nie jest spowodowany li tylko sylwetką. Po pierwsze, jest dużo kobiet, które lubią szczupłych facetów, po drugie, wysil się trochę ;) Od pływania np. rosną bary, często nieodwracalnie ;)

Gość MadroscPo30
Tak żeby były widoczne naprawdę dobre efekty, to musiałbym ze 3 lata poświęcić na ćwiczenia + odżywki (nie jakiś koks, tylko legalne białko), no minimum 2 lata... A wtedy to już mi stuknie 37-ka. Pływać pływam, ale chyba wy nie rozumiecie - przy takiej budowie ciała jak moja ciężko jest zrobić masę mięśniową i sylwetkę. Nie jest to niemożliwe, ale potrzebny byłby ostry cross training, który wcale taki zdrowy nie jest. Ale wyniosłem z tej dyskusji kilka wniosków. Choć najważniejszy z nich to ten, który podejrzewałem i podałem w 1 poście - bez wyglądu nie ma szans na ładną kobietę. Wydawało mi się, że po 30 trochę się to zmieni, ale teraz inne czasy są - kobietom nie skacze aż tak ciśnienie, potrafią się realizować same, nie boją się, że zostaną starymi pannami itp., bo potrafią same na siebie zarobić. Inne czasy niż czasy moich rodziców, gdzie po 25 kobiety już się zaczynały przejmować staropanieństwem ;) W każdym razie żeby nie było - ja uważam, że dzisiejsze czasy są zdrowsze ;)

Gość gość
"bez wyglądu nie ma szans na ładną kobietę" Moim zdaniem to mit :) W Polsce jest o niebo więcej atrakcyjnych kobiet niż przystojnych mężczyzn. Co chwilę widzę pary fajna babka i kiepski gość. No sam pomyśl, z kimś te ładne kobiety jednak są? :) Może masz słabą bajerę, a może po prostu jesteś nudny ;) A jak z twarzą u ciebie?

Gość MadroscPo30
No to nie wiem, dlaczego tak jest. Dostawałem kosza wiele razy i naprawdę nie startowałem do "modelek". To były ładne dziewczyny, ale nie aż tak ładne jak aktorki, czy znane piosenkarki... Twarz mam ładną. To na 100%. Uzębienie pełne, choć zęby krzywe. Ale nie sądzę, żeby to miało większe znaczenie. Zadbany jestem, nigdy nie miałem brudnych paznokci, itp. ;) (tak piszę, choć to tak oczywiste, że o takich podstawach nie powinno się wspominać)

Gość MadroscPo30
Wydaje mi się, że już z dwojga złego lepiej mieć nadmiar kilogramów niż ich niedomiar. Nawet na sympatii widziałem ogłoszenia bardzo ładnych kobiet (ale prawdziwych, nie fejków), w których pisały, że może mieć odrobinę "brzuszka piwnego". Wydaje mi się, że bardzo szczupli faceci o tzw. "chłopięcej" budowie są postrzegani przez większość kobiet jako aseksualni. Szczególnie przez szczupłe - tak jak pisałem, one chcą dla przeciwwagi mieć kogoś "rosłego". Zdarzają się kobiety, którym taki chłopięcy typ odpowiada, ale taką spotkać trudno. Mi nawet stosunkowo wysoki wzrost (180+) niewiele pomaga...

Gość gość
Ludzie to nie pomidory, które wybieramy piękne: twarde lśniące i nieuszkodzone. W ludziach jest naprawdę więcej zalet niż powierzchowność... Mądrość po "cienkiej"40

Gość gość
Znałam kiedyś Kogoś, po opisie bardzo podobnego do Ciebie. Ten Ktoś był inteligentny, zaradny, odważny, ciepły i ....świetny w łóżku. Co z tego, że na końcu okazał się bezwzględnym i bezczelnym KŁAMCĄ. Wygląd człowieka jest naprawdę ostatnią rzeczą istotną w relacjach damsko-męskich i w ogóle w relacjach międzyludzkich. Wiem co piszę . Mądrość po "cienkiej" 40.

Gość gość
Jeśli masz ładną twarz, jesteś zadbany, szczupły, wysoki, to osobiście nie widzę żadnego problemu :) Ja np. nie znoszę u facetów "brzuszków piwnych", fuj ;) I lubię szczupłych mężczyzn. Może problem leży jednak gdzie indziej? Może po prostu jesteś niemęski? A co do koszy, to przecież przystojniacy też je dostają, nie ma tak, że komuś nikt nigdy nie odmówił, to się nie zdarza ;)

Gość gość
02.30.świetne porównanie:)bo te najsmaczniejsze, malinowe, są w różnych kształtach i wielkościach... Nie tylko fizis ale i psyche.

Gość gość
(11.00) Niezależnie jaki mają kształt, dojrzałe są słodkie. Mądrość po "cienkiej"40.

Gość gość
Mężczyzna to przede wszystkim CHARAKTER I OSOBOWOŚĆ- jak dla mnie przynajmniej. A mam już trochę lat w metryce i coś wiem na ten temat.

Gość gość
13.43. Mawia się, ze mezczyzna ciut ladniejszy od ch...diabla już jest przystojny. :) Czyli single mają jakies "wady ukryte", typu egocentryzm, skąpstwo, bakier z higieną, pustostan umysłowy, nałogi, lenistwo i pasoźytnictwo na kobiecie, totalna niezaradnosc zyciowa.

Gość gość
(17:46) A poczułam się wezwana do odpowiedzi. Świat i ludzi postrzegamy wyłącznie na podstawie własnych doświadczeń, wrażeń, odczuć, przekonań i wszelkich osobistych doznań. Z tym eurocentryzmem jako wadą nie przesadzałabym, podobnie jak z egoizmem. Każdy z nas jednym i drugim jest opleciony. Zwyczajne inaczej się nie da. Ktoś mądry powiedział: "Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono." Doświadczenia, które zdobywamy często przypadkiem i często trudne a także ludzie których spotykamy kształtują nas i nasze poglądy. Wad każda i każdy z nas ma mnóstwo i cóż. Taka ludzka ATRAKCYJNOŚĆ. Zresztą to co dla Ciebie jest wadą dla Mnie może być zaletą. Ważne tylko by być wobec siebie szczerym, jeśli czegoś nie wiem to mówię,co nie znaczy że jestem głupia, jeśli coś mi nie smakuje - to mówień co nie znaczy że nie mam wyrafinowanego kulinarnego gustu.... i można tak długo wymieniać. Mądrość po "cienkiej"40

Gość gość
Autor jest świnką, która zamiast w chlewie, to chce jeść na salonach. Nie znasz swojego miejsca knurku! Musisz szukać oblubienicy wśród maciorek. Kłi kłi! Powodzenia!

Gość MadroscPo30
Haha, z tego ostatniego naprawdę się uśmiałem :) Kłi kłi. A na jakiej to podstawie określasz dziewczynko, że jestem świnką? Bo użyłem neutralnego sformułowania "laska"? :)

Gość gość
dziś Jakaś zgorzkniała osoba.

Gość gość
dziś - dokładnie tak, bo Autor jest kulturalnym i niewątpliwie inteligentnym facetem. Ale różne frustratki tu piszą niestety.

Gość gość
Dobra autorze, topik się wyczerpał, czas na fotę i chwilę prawdy hehe ;)

Gość gość
dziś A ja zaproponuję czekoladę uspokoisz się i życie będziesz miała słodsze.

Gość gość
dziś - ta od "foty" wyraźnie Cię podrywa Panie Autorze.

Gość gość
A jakie jest Pana zdanie na temat owego podrywu Panie Autorze? Wypowie się Pan?

Gość gość
Nie ładne to co ładne, tylko to co się komu podoba. Ja jestem atrakcyjna i też nie mogę nikogo poznać. Umawiam się z bardzo zwyczajnymi facetami. Jak widać nie ma reguły.

Gość MadroscPo30
Ja bym tego nie oceniał jako podryw, bardziej jako ciekawość, jak wyglądam. Tylko, że ja się opisałem - należę do bardzo szczupłych facetów: wąska klatka i ramiona, ładna twarz, ale też zależy co się komu podoba (ja wyglądam bardzo młodo, mimo że mam 35 lat), wzrost 180+ (niewiele ponad), waga jakoś w okolicach 67 kg. To powinno dać ogólne wrażenie o tym, jak wyglądam. ;)

facet nie musi być przystojny żeby dziewczyny na niego leciały. Laski lubią facetów pewnych siebie , odnoszących sukcesy a nie zakompleksione marudy. Zresztą nikt nie lubi ludzi którzy się nad sobą użalają. Łona kiedyś nawet o tym napisał piosenkę. Możesz być brzydki jak noc ale jak odnosisz sukcesy , masz jakąś tam władzę, pewność siebie i oczywiście poczucie humoru to ustawi się do ciebie kolejka dziewczyn , nawet supermodelek