Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 26

Polecane posty

Gość barramek
29 ma tak pisał

Gość gość
Czuje kasztana na temacie:classic_cool:

co sadze? kolejny,poroniony pomysl pechowiec.gif ,jak mozna laczyc Powstancow Warszawskich,ze Smolenskiem-szajby plus ciag dalszy tyle sadze x Czekaj, w święta prezydent przed złożeniem zyczeń też wygłosi przemówienie o Smoleńsku :D

barramek dziś 29 ma tak pisał c A dla Ciebie czas w miejscu stoi? :D Też mi zagadka ile mam lat , jak rocznik w nicku mam, dodawać i odejmować nie umiecie? ;)

Gość barramek
Prawdopodobnie marksista z szajki trockiego uciekał przed marksistami od stalina hehe

Gość gość
Jabłonowski madry gość!

Gość gość
POLACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOJKOTUJCIE KINA HELIOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO KONA SOROSA, CZŁOWIEKA, KTÓRY FINANSUJE IMIGRANTÓW MUZUŁMAŃSKICH I WROGÓW POLSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Baran oszalał czy się rondel pod niego podszywa??? x Obydwie opcje są możliwe, gdyż obaj niejednokrotnie próbowali mnie prowokować używając do tych celów oczerniania mojej rodziny. Ale w tym wypadku stawiałbym na rondla , ten sam układ zdań. Brakuje tylko ;) na końcu zdania

_iftar_ dziś Co do apelu Smoleńskiego w rocznicę Powstania uważam że to chory poroniony pomysł x x I tu sie zgadzam z toba w 100%.

Gość barramek
co ja mam ciebie prowokować , jak ty nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do dyskusji (pracodawca - marksista hehe ) , czyli tworzysz sobie jakieś urojone teorie odnośnie swojej osoby - dla mnie jesteś łebkiem i sobie dyskutuj z ifką albo otuloną chyba każdy głupi wie jak ktoś się podpisuje ....1985 to podaje swoją datę urodzin

Projekt ustawy o podwyżkach dla najważniejszych osób w państwie został wycofany - poinformował po południu Ryszard Terlecki, wicemarszałek Sejmu i szef klubu PiS. - Oba projekty zostały wycofane. Uważamy, że nie był (nowy projekt - red.) wystarczająco przygotowany na sytuację, w której jesteśmy - doprecyzował. x x :D:D Dzieci w piskownicy. Szkoda tylko, że mają "kałachy"...:O

Gość o Piłsudzkim ciekawie
Pilsudski , to bożyszcze PO-PIS bozyszcze. Dla Polakow byl on niemieckim agentem, ktorego marzeniem bylo i owszem, odtworzenie panstwa polskiego, ale w kraju Prywislanskim, a wiec z wylaczeniem ziem zaboru pruskiego. W wojnie dzialal na tylach armii rosyjskiej jako dywersant niemiecki. Po wojnie Niemcy "internowali" go w Magdeburgu w luksusowym hotelu, gdzie byl szkolony intensywnie na regenta Polski - co niestety stalo sie faktem. Kiedy w Wersalu debatowano na temat odzyskania niepodleglosci przez Polske, Lord Georg Lloyd byl przeciwny twierdzac, ze Pilsudski byl i jest sojusznikiem Niemiec, a wiec nalezy do narodu pokonanego. Tylko dzieki Dmowskiemu i jego 4-ro godzinnej oracji w jezykach angilskim i francuskim Francja poparla Polske, a pozniej tez i USA dzieki Paderewskiemu. Nawet piesni Legionow jest zwrotka, jak kadrowa wchodzi na ziemie polskie i zamykaja sie przed nimi okiennice - bo wowczas Polacy wiedzieli, ze on nie niesie wolnosci Polakom, tylko Komitet Narodowy Polski Dmowskiego w Paryzu i Paderewski w Waszyngtonie. Kiedy doszlo do pierwszych prawdziwych wyborow do Sejmu - listopad 1925 r, Ruch Narodowy Dmowskiego wygral je tak samo, jak dzis PIS. Masonom sie nie spodobalo, i na spotkaniu w Londynie postanowiono zniszczyc narodowcow dokonujac zamachu. Wybrano "swojego" Pilsudskiego jako lidera i w maju 1926 dokonal zamachu. Natychmiast po tym stworzyl Bereze Kartuska jako osrodek internowania (i przesladowania) narodowcow. Dopiero pozniej zaczeto rowniez zwozic tam niepokornych Ukraincow. Cien Pilsudskiego - zdrajcy roztacza sie nad Polska do dzis. Kiedy W. Sikorski i jego zwolennicy domagali sie modernizowania polskiej armii, "Dziadzio" stwierdzil, ze z Sowietami wygralismy kawaleria, wiec nie trzeba. No i wojna przyszla, ale z Zachodu.Dzis Pilsudczycy robia to samo, PIS straszy Rosja, a Maciarewicz zamiast modernizowac i odbudowywac armie, jezdzi do Tel Avivu i Berlina i odslania pomniki smolenskie na prawo, lewo. A polskie oddzialy wysyla do Turcji, Arabii Saudyjskiej, Afganistanu, Ukraine i Bog wie gdzie jeszcze, byle tylko oslabic i tak szczatkowe sily zbrojne Rzeczpospolitej. Jesli tak sie boja Rosjan, to czemu pozbywaja sie najlepszych jednostek?? Pachnie Targowica, a moze bardziej Banderowica. Jest jeszcze duzo tego, ale kto chce sluchac ruskich trolli? A podpisuje sie jako dwukrotnie internowany, raz skazany, polski patriota na Obczyznie

Na specjalnych biletach komunikacji miejskiej na Światowe Dni Młodzieży nie ma logo tej imprezy! Powód? Kościół chciał, by miasto mu za to zapłaciło - doniósł portal Onet. W sieci i wśród krakowian zawrzało... x Każdy będzie mógł też kupić na czas ŚDM specjalny bilet na wszystkie linie tramwajowe i autobusowe w I i II strefie. Jest już dostępny - kosztuje 15 zł. To mało, bo za tygodniowy bilet w strefie I normalnie trzeba zapłacić 48 zł, a jeśli obejmuje również strefę II, jego koszt wzrasta do 62 zł. x "Logo jest produktem, na użycie którego wymagana jest licencja. Przy komercyjnym wykorzystaniu takiego logo licencja jest odpłatna. Z instytucjami, z którymi Komitet Organizacyjny współpracuje na podstawie odrębnych umów, często wykorzystanie logo jest uwzględnione na konkretnych warunkach. Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne było w kontakcie z Komitetem Organizacyjnym, który zaproponował odpowiednią umowę licencyjną" - czytamy w suchej odpowiedzi przysłanej "Wyborczej" przez organizatorów. x x x I jak nazwac tych pazernych katabasów?

- Wygląda na to, że Światowe Dni Młodzieży to nie jest dla Kościoła żadna misja boża, ale biznes. Tu przede wszystkim liczy się kasa, a organizator nie ma skrupułów, by traktować miasto jak dojną krowę - komentuje Grzegorz Stawowy, radny Platformy Obywatelskiej. x Małgorzata Jantos, Nowoczesna.pl: - Jestem głęboko zażenowana sytuacją. Miasto wydaje na ŚDM duże pieniądze, stara się, żeby wszystko wypadło jak najlepiej, wprowadza na ten czas ulgi w opłatach za komunikację. W takiej sytuacji powinno mieć możliwość wykorzystania logo imprezy za darmo. Każde inne rozwiązanie jest dla mnie wysoce niemoralne.

A pisiorstwo na to... x Bogusław Kosior, Prawo i Sprawiedliwość, pełnomocnik rady miasta ds. ŚDM: - Mnie to nie oburza. Miasto nie tylko wyda na ŚDM, ale również na nim zyska. Pielgrzymi zostawią tutaj swoje pieniądze. Czy logo jest na bilecie, czy też nie, to zupełnie drugorzędna sprawa. Poza tym jego wykorzystanie na pewno jest uregulowane prawem i nie można mieć pretensji do Kościoła, że tego prawa przestrzega. x x Oni wykorzystają każda okazję, żeby zrobić z siebie głupków.

otulona_snem dziś no nie powiem,nie powiem chytry ten Kaczynski nie ma co cool.gif ,przechodzi samego siebie x x Zamieszanie z podwyżkami świadczy o tym, że oni już sami nie wiedza co robią w tej swojej pazerności na wszystko co się da... Mam nadzieję, ze im to wyjdzie bokiem i to z dużym "bulem"...

Okrzyki: "Mordercy dzieci", "potomkowie nazistów". Przewracanie stolików, niszczenie kart z podpisami i pościg z krzyżem - z tym zmagają się zbierający podpisy pod projektem ustawy liberalizującej prawo aborcyjne. x Całość: http://tnij.org/3f1opg1 x x "Kultura" po pisiorsku a przy tym miłość chrześcijańska...:O

otulona_snem dziś a ja mysle teraz,ze to celowa zagrywa bylka,zeby pokazac ze sie z takiego czegos pieknie wycofuja i w ten sposob upadajace sondaze chcieli dzwignac,dlatego napisalam,ze zagrywa godna mistrza x x Może i tak być... Ale chyba ich przeceniasz.

co ja mam ciebie prowokować , jak ty nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do dyskusji x Tak, tak , tak się tłumacz. W takim razie Twoje odnoszenie się do moich postów jak nazwiesz? Chociaż w sumie masz rację, ty nie dyskutujesz, ty starasz się mnie nieudolnie błotem obrzucać wykorzystując do tego celu swoją "mądrość"

Jest dobry ale w takich 'zawijasach" potrzebna jest pomoc innych a inni potrafią tylko wykonywać rozkazy. Ale oczywiście mozesz mieć rację. Niestety...

chyba każdy głupi wie jak ktoś się podpisuje ....1985 to podaje swoją datę urodzin x Każdy głupi wie, a mądry baran nie wiedział, że będąc urodzonym w 1985 ma się 31 a nie 29 lat :D

otulona_snem dziś " i pościg z krzyżem -"przepraszam ze sie smieje smiech.gif poscig z krzyzem x x To sie odbywało w Krakowie..:D

Trzeba czym prędzej uwolnić powstańców od narzuconej im opieki, wyrwać Martę Kaczyńską z macek opcji, która wzięła ją w jasyr x Minister Piotr Gliński, znany z błyskotliwych sądów i przenikliwych diagnoz politycznych, poinformował, że powstańcy warszawscy dlatego nie chcą "apelu smoleńskiego", że są pod opieką jednej opcji politycznej. x Co gorsza, ta sama opcja, która ubezwłasnowolniła powstańców, najwyraźniej podporządkowuje sobie kolejne środowiska. Ostatnio zaopiekowała się Martą Kaczyńską i niektórymi publicystami okołopisowskiej prawicy, którzy też zaczęli mówić nieswoim głosem i sprzeciwiać się "apelowi smoleńskiemu". x Taki na przykład Grzegorz Wszołek, współpracownik "Gazety Polskiej Codziennie", przed poznańskimi obchodami Czerwca '56, na których miał być "apel smoleński", pisał na Twitterze: "Mam nadzieję, że to pomieszanie obchodów Czerwca 56 z 10 kwietnia to jakaś kaczka » Wyborczej «". "Ja też. Nie wierzę, że można było coś takiego wymyślić" - wtórowała mu Kataryna, niegdyś sztandarowa blogerka obozu PiS-owskiego. Ciekawe, czy nadal nie wierzy, czy w międzyczasie dostąpiła łaski wiary. x Trzeba więc czym prędzej uwolnić powstańców od narzuconej im opieki, wyrwać Martę Kaczyńską z macek opcji, która wzięła ją w jasyr, wypuścić na wolność Katarynę, Wszołka i innych rozsądnych do niedawna publicystów, którzy dziś są zmuszani przez opiekunów do powtarzania kłamliwych klisz i antypatriotycznych tez wrogiej propagandy. x Całość: http://tnij.org/xgsrq9s

otulona_snem dziś no i jaki widzisz problem,paslo haslo,polecieli do mediow i zrobili co im kazal,w jedna strone i druga zreszta i juz maja newsa-pis nie daje sobie podwyzek,wycofal sie-ladnie brzmi? x x Może tak być.... Może tak być...:D

Kilka dni temu, gdy pierwotny projekt ustawy zwiększającej wynagrodzenie dla najwyższych urzędników państwowych trafił do Sejmu, był zachwalany przez posłów PiS. Jeszcze w środę przed południem szef klubu PiS i wicemarszałek Sejmu Ryszard Terlecki, pytany przez dziennikarzy, czy prace nad projektem mogą zakończyć się na obecnym posiedzeniu Sejmu, odpowiadał: "jesteśmy zdeterminowani, żeby przyjąć te zmiany". (http://www.tvn24.pl) x x A ten wprost uwielbia robić z siebie wała...:D

Gość gość
Elektorat PIS-u to w 80% robotnicy, pracownicy fizyczni, biedni rolnicy, niewykształceni emeryci, czyli ludzie, którzy raczej klepią biedę i nie zarabiają za dużo. I teraz ten elektorat dowiedział się z prasy brukowej (a to jego ulubiona lektura) że rząd robi sobie podwyżki po 8 tys. miesięcznie, gdy ten oto lud ledwo wiąże koniec z końcem pracując w dyskontach, na budowach i biorąc głodowe emerytury... No to szlak tych prostych ludzi i emerytów trafił :) i "elita" naszego narodu w popłochu zmieniła zdanie :) Ja bym na miejscu PIS-u dał jeszcze emerytom 500 plus i wtedy będą mieli sztywny elektorat przez najbliższe 20 lat heheh...

Kształt ustawy dotyczącej obniżenia wieku emerytalnego nie jest ostateczny, wciąż możliwe jest uwzględnienie w tym projekcie kwestii stażu pracy, uważa minister finansów Paweł Szałamacha. x x Ten juz wie, że nic z tego nie będzie...:D