Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 26

Polecane posty

- Facet, z nowej elity chyba - bo ważny minister, który ma nam zapewnić ład, spokój i bezpieczeństwo, a tymczasem - to ignorant. Nic nie rozumie i z tego się utrzymuje. Tuż po tragedii w Nicei, doba jeszcze nie minęła, wytknął Francuzom, że zamykają kościoły, a budują meczety, więc trudno się dziwić, że islamiści ich rozjeżdżają na ulicach - pisze w najnowszej "Polityce" Stanisław Tym. x Chodzi o słynne słowa Błaszczaka kilka godzin po zamachach w Nicei. Szef MSW stwierdził, że zamachowi winna jest polityka multi-kulti (choć we Francji jest polityka asymilacyjna). A to nie wszystko. - Szydził z ludzkiej solidarności. Wyśmiewał znicze zapalane na ulicach i kwiatki rysowane kolorową kredą na miejscu dramatu - wylicza publicysta. - Przerażający jest ten typ, który z bolszewicką łatwością znajduje winnych. I każdą okazję wykorzystuje do agitacji przeciwko uchodźcom oraz do podsycania lęków przed wielokulturowością. Antonimem pojęcia "elita" są określenia "ludzie zbędni". "margines społeczny" - i raczej w tych obszarach zakwaterowałbym ministerialnego ksenofoba - pisze Tym. x x 100 % racji!!!

Ponad połowa Polaków (52 proc.) uważa, że sprawy w kraju idą w złym kierunku. 33 proc. jest zdania, że idą w dobrą stronę - wynika z sondażu TNS. x Według raportu TNS ocena sytuacji w kraju pogorszyła się o 3 pkt proc. w porównaniu z badaniem kwietniowym. Wzrósł też odsetek osób deklarujących, że sprawy kraju idą w złym kierunku. Przekonanych o tym jest 53 proc. mężczyzn i 51 proc. kobiet. O pozytywnym kierunku zmian w Polsce mówi z kolei 30 proc. kobiet i mężczyzn.

_iftar_ dziś Nie napisałam że.nie wiedział tylko że ustawił towarzystwo do pionu. Dwie różne rzeczy. x x Ustawił towarzystwo do pionu z powodu działań które zlecił albo na które sie zgodził?

_iftar_ dziś Z niczego nie szydzil. A do terrorystów się strzela nie wrzuca flagi na fb i śpiewa liryczne piosenki. x x Szydził Iftar ale widze, że ty zaczynasz byc ślepa i głucha jeśli chodzi o pisiorstwo. Rozumiem, ze ci głupio, bo na nich głosowałaś ale bądź mężczyzną!

Wszystko wskazuje na to, że Agata Kornhauser-Duda będzie pierwszą żoną polskiego prezydenta, która będzie otrzymywać wypłatę. Jak wpłynie to na wizerunek prezydenckiej pary? Tę kwestię wyjaśnił nam dr Janusz Sibora, historyk dyplomacji. x Pierwsza dama otrzyma wynagrodzenie w wysokości ok połowy pensji prezydenta. Czy kiedykolwiek zetknął się pan z podobną sytuacją? x Agata Kornhauser-Duda otrzyma wynagrodzenie równe połowie pensji prezydenckiej. Agata Kornhauser-Duda otrzyma wynagrodzenie równe połowie pensji prezydenckiej. • Fot. Dawid Zuchowicz / Agencja Gazeta Wszystko wskazuje na to, że Agata Kornhauser-Duda będzie pierwszą żoną polskiego prezydenta, która będzie otrzymywać wypłatę. Jak wpłynie to na wizerunek prezydenckiej pary? Tę kwestię wyjaśnił nam dr Janusz Sibora, historyk dyplomacji. Pierwsza dama otrzyma wynagrodzenie w wysokości ok połowy pensji prezydenta. Czy kiedykolwiek zetknął się pan z podobną sytuacją? x Nie znam podobnego przypadku. Podejmowano na ten temat dyskusje, ale bez efektów. Kiedyś wypowiedziała się w tej kwestii Laura Bush. Stwierdziła, że jest to zajęcie honorowe, którego nie potrafiłaby pełnić za pieniądze. Moim zdaniem, jako historyka dyplomacji i osoby zajmującej się protokołem, jest to po prostu niestosowne. W Polsce żadna żona głowy państwa nie pobierała takiego wynagrodzenia, począwszy od żony Piłsudskiego jako naczelnika, bardzo zaangażowanej społecznie pani Wojciechowskiej, czy obu żon Ignacego Mościckiego. Ze względów honorowych, nie przyjęłyby pieniędzy za pełnienie tej funkcji. Po prostu nie wypadałoby. x Całość: http://tnij.org/huw36ci

Dla przypomnienia... x "Jakie wnioski zostały wyciągnięte po zamachach terrorystycznych w Paryżu? Zorganizowano marsze, malowano kwiatki na chodnikach w różne kolory, kredkami o kolorach całej tęczy. Dla mnie jest to bardzo wyraźne nawiązanie do LGBT. Po zamachach terrorystycznych rozpłakała się pani Mogherini, wysoki komisarz UE ds. międzynarodowych. Czy to jest odpowiednia reakcja? Moim zdaniem nie" - mówił Błaszczak, nie odpowiadając jednak na pytanie, jaka reakcja byłaby odpowiednia.

_iftar_ dziś A co do JarKacza. Też nie ważne czy się na to zgodził wczoraj. Na pewno wiedział i się zgodził. Pisałam o tym że dziś ich ustawił bo chcieli iść w zaparte. x x W zaparte realizując to na co sie Jarosław K. zgodził czy też co polecił?

_iftar_ dziś A żałuj sobie. Mamy wolność i pluralizm. x x Jeszcze... Dopóki twoja ulubiona partia nam tego nie zabierze do końca...:O

Zdrowy rozsądek? Taka reakcja na uczucia ludzi po zamachu? To rozsądek? Nawiązanie do LGBT? To też rozsądek? A jakiej reakcji spodziewał sie Płaszczak?

:D Jak ja [pisałem o mniejszym źle czyli PO, to ty pisałas o mojej ulubionej partii, o moich ulubieńcach itp, itd...:O

_iftar_ dziś Nie wiem jakiej Pytaj jego nie mnie. x x No to nie wiesz o czym mówił ale wg ciebie to zdroworozsądkowa wypowiedź?

Wiem w czym rzecz. Wiem też, ze PO nie zaczynało od ograniczenia wolności, od blokady jednej z najważniejszych demokratycznych instytucji państwa, od rozdawania pieniedzy itp, itd...

Ja oczekuję kroków radykalnych a nie kolorowanek. x x Od ludzi którzy w ten sposób wyrażali swoje uczucia i swoje wsparcie? Oczekiwałaś kroków radykalnych? Chyba żartujesz...:O

_iftar_ dziś Po zaczęło od podniesienia wieku emerytalnego. A skończyło na chlaniu w Sowie. x x I słusznie zaczęła od podniesienia wieku emerytalnego. Ktoś to musiał zrobić.

Ja oczekuję kroków radykalnych a nie kolorowanek. x x Od ludzi którzy w ten sposób wyrażali swoje uczucia i swoje wsparcie? Oczekiwałaś kroków radykalnych? Chyba żartujesz...:O A moze napiszesz jakie ty być zrobiła kroki radykalne? Tak konkretnie...

Gość gość
Iftar na miejscu przecietnego francuza kupilaby bilet i wysadzila sie w pierwszym lepszym meczecie na bliskim wschodzie:D

:D No może nie ale chciałbym przeczytać jakie to kroki radykalne by podjęła....:O Płaszczak nie potrafił odpowiedzieć na podobne pytanie...

Prezydent Turcji Recep Tayyip Erdogan ogłosił dziś wprowadzenie trzymiesięcznego stanu wyjątkowego. Zapowiedział także dalsze zatrzymania w następstwie udaremnionego zamachu stanu, do którego doszło w ub. tygodniu. Wielu ludzi zostało aresztowanych, ale to jeszcze nie koniec - powiedział w telewizji Al-Dżazira.

Gość Myrevin
{ "Gatestone Institute" podaje, że Niemcy targane są prawdziwą plagą gwałtów. Przykładowo w Monachium 80 proc. migrantów to młodzi mężczyźni, którzy chcą mieć dostęp do kobiet. Za seks z azylantkami płacą 10 euro. "Jesteśmy największym burdelem w Monachium" - mówi pracownik społeczny, który opiekuje się imigrantami.} {Przykładowo w bawarskim Bayernkaserne kobiety są regularnie gwałcone w toaletach. Tamtejszy ośrodek dla uchodźców ma oddzielne pokoje dla kobiet i mężczyzn, ale to mężczyźni kontrolują wszystkie toalety i wykorzystują je do napastowania kobiet. Za gwałty muzułmańscy imigranci są zresztą łagodnie karani. 22-letni Erytrejczyk, który zgwałcił 30-letnią Irakijkę, trafił do więzienia na rok i osiem miesięcy. Jego obrońca wskazywał, że chłopak od dawna nie ma nic do roboty, więc... Sąd uznał argumentację za słuszną.} Smiać się, czy płakać? :o

Gość barramek
'Te wyliczenia są płynne. Różne w różnych miesiącach i zależne od kilku rzeczy. To ty tu teoreryzujesz. A tekst i jakiś prezentach id pacjentów które mają rekompensować pielęgniarkom niskie pensje jest zwyczajnie głupi.' -podałem ci konkretne wyliczenie dotyczace kwoty 6 tys.zarobionej przez taką pielegniarkę w sytuacji umowy o pracę- czyli nie 4tys,tylko 4320 zł -w przypadu umowy - zlecenie ,jest to jesze wiecej - 2% wiecej , czyli... -w przypadku umowy o dzieło albo samozatrudnienia -jest to jeszcze wiecej, ponieważ płaci się wtedy samemu składki od kwoty 60% średniego wynagrodzenia ( śr,wyn. - 4300 brutto ,a nie 6000) - ja nie lubię pitolenia, czyli głupiego , albo targowego gadania bab na targu,aby gadać na jakiś temat , bez żadnej konkretnej wiedzy na ten obgadywany temat ...a pielegniarki mają dodatkowe 'gratisy '- i każdy o tym wie ...a że taka pielegniarka,jak ty się oburza na to, że o tym powiedziełem -świadczy to jedynie o hipokryzji i zakłamaniu takiej pielęgniarki :classic_cool:

Gość barramek
i oczywiście są 'płynne ' czy teoretyzuję , czy podaję jak jest ? czyli jeżeli przepracuje te 300 godz i zarobi 9 tys to przekroczy próg podatkowy i nieco nadpłaci na Picie , płacą jednocześnie ten sam skromny ZUS liczony od 60 % śr. weżmie ok. 75 % na czysto plus gratisy oczywiście :classic_cool:

Gość barramek
ale to są pierdoły - ważniejsze są takie sprawy świadczące , że idziemy mocno do przodu 'resort finansów poinformował, że deficyt budżetu po czerwcu 2016 r. wyniósł 18,7 mld zł. W projekcie harmonogramu dochodów i wydatków budżetu w 2016 r. planowano, że deficyt po czerwcu wyniesie 22,6 mld zł.' Paweł Szałamacha mówił w tym tygodniu, że dochody podatkowe są o ok. 6-7 proc. wyższe niż przed rokiem, czyli rosną w tempie wyprzedzającym wzrost gospodarki.

Gość barramek
w kwestii płac dla najwyższych dostojników: -rzepliński zarabia 23tys -premier szydło zarabia 17 tys. - duda zarabia 20 tys

Gość gość
co do budżetu to nie zapominajmy o tym, że do budżetu państwa jednorazowo wpłynęła suma ponad 9 miliardów złotych z tytułu przetargu LTE.

a poleczenie enefu z ossi,bylo bardzo wielkim bledem x To fakt, tyle tylko,że Niemcy sami tego połączenia chcieli

Aresztowano 2 sędziów Trybunału Konstytucyjnego. .. W Turcji. x Ten cały pucz w Turcji to tylko pic na wodę. Sam Erdogan nim sterował. A upozorował go tylko po to, by móc pozamykać opozycję w aresztach i ogłosić stan wyjątkowy (co zrobił kilka godzin temu) wstępnie na 3 miesiące. Erdogan już nie kryje się z wspieraniem ISIS i idzie po trupach do celu jaki jemu przyświeca - sułtanat. Następnym co wprowadzi będzie zakaz opuszczania mieszkań , stan wojenny, rozwalenie do końca systemu edukacji (co częściow udało się jemu osiągnąć przy ostatnim puczu przez niego zorganizowanym). Na koniec wprowadzi karę śmierci i nikt się jemu w stanie przeciwstawić nie będzie. Blisko Europy powstanie kolejna Korea, dziwi mnie tylko fakt,że żadne z europejskich mocarstw nie ingeruje, przecież posiadanie fanatycznej Korei za sąsiada odbije sie na całej Europie czkawką. Erdogan tworząc drugą Koreę będzie otwarcie wspieraj finansowo i militarnie ISIS i razem na Europę ruszą. Czy politycy europejscy są ślepi?