Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wystraszona111

Ciąża zaraz po poronieniu

Polecane posty

Gość Wystraszona111

Witam wszystkie forumowiczki! Wiem,ze nikt nie jest jasnowidzem dlatego nie pisze w celu uzyskania odpowiedzi,a jedynie licze na Wasze opinie,sugestie i podzielenie sie wlasnym doswiadczeniem. Od ponad roku staramy sie z mezem o dziecko. Udalo sie 2 razy,raz w 07.2015,drugi w 04.2016,jednak za kazdym razem tracilam dziecko:( pierwsza ciaze w 10 tyg druga w 8 tyg. W drugiej ciazy lekarz stwierdzil,ze serduszko nie bije,12.06 mialam zabieg. Ok 3 tyg pozniej mialam usg kontrolne,na ktorym wykryto u mnie torbiel 4 cm,jednak gin kazal sie narazie nie martwic,mowiac,ze po pierwszej naturalnej menstruacji moze sam zniknac. Ta menstruacje dostalam książkowo,po 28 dn (9.07) i teraz zaczynaja sie moje problemy. Po drugim poronieniu lekarz kategorycznie zabronil mi zachodzic w ciaze przez rok. Do pierwszej normalnej @ pilnowalismy sie z mezem,jednak podczas okresu poszlismy na calosc,takie myslenie,ze przeciez nie da sie zaciazyc w okres.. ostatni raz kochalismy sie 5 dc. W nocy z 7 na 8 dc obudzil mnie bol po prawej stronie podbrzusza i caly 8 dc towarzyszyl mi taki tepy,cmiacy bol,promieniujacy do ud a nawet do kostek. U mnie to taki bol typowo owulacyjny,tak zawsze reaguje. I teraz pytanie,myslicie,ze owulacja mogla sie az tak przesunac? I czy plemniki moglyby dotrwac? Nie wiem czy sluz plodny byl,bo jeszcze plamilam. Za to plodny sluz towarzyszyl mi od 10 dc do dzis(13 dc) i juz sie konczy,ale nie mialam bolu owulacyjnego. I teraz jyz nie wiem kiedy mialam ta owulacje,czy wtedy kiedu bolalo,czy kiedy sluz byl plodny. Do tego dziwnie sie czuje,jestem jakas rozmemlana,chodze spac o 22/23 a moge spac do 11 rano,do tego mnie mdli,autentycznie. I nie wiem czy jest cos na rzeczy,czy juz organizm swiruje od stresu,bo jak kazda starajaca marze o dziecku,ale z drugiej strony jestem przerazona,ze nie sluchajac zalecen lekarza,moglam zaciazyc za szybko i przez swoja glupote naraze kolejne dziecko i siebie na ten bol! Doradzcie cos!

Gość gość
Jedyne co ja mogę doradzić to spokój. Spróbuj nie myśleć o zakazach lekarza, o bólu... Zaczekaj troszkę, zrób test, jeżeli to ciąża to uwierz, że tym razem będzie szczęśliwie donoszona, jeżeli nie to poczekaj trochę z kolejną próbą, może skoro lekarz tak sugerował lepiej się wstrzymać. Na pewno nerwy nie pomogą.

Gość Wystraszona111
Ale czy to mozliwe,abym zaszla tak wczesnie wciaze,zeby owulacja byla tak szybko? I czym sie sugerowac,bolem owu czy sluzem? Dziewczyny,jestem klebkiem nerwow! Budze sie w nocy i czuje jak mnie w dolku sciska se strachu. Jeszcze ciagle mam parcie na mocz i brzuch mam taki ciazowy,wiecie,taki jakbym rozmemlany,budyniowy,laskoczacy w srodku.. ale to moze tylko nerwy i psikusy organizmu!

Gość gość
Ja Ci mogę doradzić żebyś zrobiła badanie na trombofilię wrodzoną. Moja siostra roniła aż 4 razy w I trymestrze. 2 ginekolog u którego się leczyła to zasugerował, bo stwierdził, ze to nie jest przypadek. Wczesniej wykonywala mase badan i tam nic nie stwierdzili. dopiero w tej trombofilii wyszła jej mutacja czynnika V Leiden i genu protrombiny. W czasie kolejnej ciazy miala przyjmowac z tego co pamietam clexane i acard i czesciej tez chodzila naa badania. Wszystko sie dobrze skonczylo.