Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Lili91 sprawdzilam swoje leki i nystatyny nie powinno sie stosowac w ew. ciazy i clotrimazolum również.. Chyba że z zalecenia lekarza. Ale muszę to zwalczyć bo inaczej zwariuje. Lekarzowi nic nie mówiłam jak byłam w pt ze mogę być w ciąży bo to by było za wcześnie na jakieś prognozy, zreszta na usg nic nie wyszło tyle ze stwierdził ze mam powiekszona macice, więc wg moich obliczeń 3tc.. Zresztą nie wiem będę testować w tym tyg i zobaczymy. Wyleczyć się i tak musimy :)

Lili91 sprawdzilam swoje leki i nystatyny nie powinno sie stosowac w ew. ciazy i clotrimazolum również.. Chyba że z zalecenia lekarza. Ale muszę to zwalczyć bo inaczej zwariuje. Lekarzowi nic nie mówiłam jak byłam w pt ze mogę być w ciąży bo to by było za wcześnie na jakieś prognozy, zreszta na usg nic nie wyszło tyle ze stwierdził ze mam powiekszona macice, więc wg moich obliczeń 3tc.. Zresztą nie wiem będę testować w tym tyg i zobaczymy. Wyleczyć się i tak musimy :)

Gość Paula 24
Angelowa idę za tydz we wtorek bo wcześniej nie mam jak mam akurat takie zmiany w pracy ze się nie da..a od wtorku zaczynam urlop. W życiu Czegoś takiego nie miałam, mam nadzieję że to nic poważnego, :( Nela Serdecznie gratuluję :)

Gość caroline29
Nela gratulacje!!!! Pomyślnej ciazy:) Kordonek abyście zobaczyli bijace serduszko. . Mojej kol dokuczają mdłości ale z dnia na dzien coraz bardziej. Na ta klime w pracy to uważaj :) jest zdradliwa m.. Kiedy planujesz iść na l4 ? U mnie powoli @ sie rozkręca i bol wiec dzien przechlapany a jutro gin wiedziałam ze tak będzie :) hmm ale pójdę moze da badania jakies i tabletki :) Onaaa testowalas? Trzymam kciuki.

Gość Ewelina2605
Caroline szkida ze przyszła myślałam że może akurat się udało a tu @:( ale masz rację idź do lekarza i pogadaj niech da skierowanie na badania.

caroline poczekam jeszcze trochę z testowaniem, nie chcę zobaczyć jednej kreski, choć dzisiaj jest już 37dc, ale może jak biorę ten duphaston, to @ przyjdzie po odstawieniu, czyli 13-14 sierpnia? sama nie wiem już :)

Gość Paula 24
Ona bierzesz cały czas duphaston?

Hey nie wiem jak u was z samopoczuciem Al i mnie kiepsko. Jestem tak jak by napompowana tam na dole ale nie mam wzdec i ciągle latam do łazienki no mam parcie na pęcherz.. od 2 dni piersi też mnie pobolewaja ale przy dotyku od zewnętrznej strony.. I mam ogromne pragnienie.. masakra... Byle wytrzymać do końca pracy..

Paula Duphaston raz brałam w kwietniu jak miałam długi cykl, bo aż ponad 40, ale brałam go z 2 dni po 2 tabletki i w tym czasie @ przyszła, a teraz od 4 sierpnia biorę po 2 tabletki, ale @ jeszcze nie ma ;)

Wielochna ile dni Ci zostalo do terminu @?tak sobie pomyślałam ,zeskoro dzis masz 27dc to moze warto zatestowac ,wszystko zależy od tego jak dlugie masz cykle .

Angelowa11 cykle średnio 34-31 a ost 28.. Tak właśnie myślę aby zrobić wcześnie rano jutro jak wstane do pracy. . Czasem zgaga łapie a śluz mam biały.. Korci mnie mnie dnia na dzień :D

Gość gość
oj dziewczyny jak tak to jedziecie jedna na drugą, że testuje, a tak same podpuszczacie

Gość gość
i jak któreśs coś na opak wyjdzie to gadacie, a trzeba było nie testowac oj baby baby

Gość Paula 24
Z tego co mi wiadomo dopiero po odstawieniu duphastonu występuje krwawienie, podczas brania nie, ja tak Przynajmniej miałam, jak poronilam to krwawic dopiero Zaczęłam jak odstawiłam duphaston,

Gość Lili91
onaa jak Ci wystarcza cierpliwości to może rzeczywiście poczekaj żeby się nie rozczarować mocno. Caroline szkoda że przyszła, po cichu kibicowałam. Ale przynajmniej już czekać nie musisz, teraz do lekarza i może coś poradzi. Martka - mieszkam w Norwegii. wioloochna - wlasnie mam cloprimazol i przeczytalam ze jak podejrzenie ciazy to trzeba do lekarza przed zastosowaniem. Chciałam się umowic do gina juz tutaj nawet, ale najblizszy termin na 6 wrzesnia, zwariowac można...

Mi poprzednio podczas brania duphostanu pojawiła się @, więc widocznie nie zawsze występuje po odstawieniu ;)

Gosciu nikt tu na nikogo nie jedzie ,jak to ujelas ...i nikt nikogo nie podpuszcza ,kochana to juz nie przedszkole my po prostu wymieniamy sie pogladami :) to po pierwsze a po drugie Wielochna jest juz praktycznie w terminie@ wiec nie mowimy tu o testowaniu np.4dpo

Lili91 ja dalej stosuje bo chce sie zaleczyc.. To tak jak bys brala jakieś tabletki a nie wiedzala ze w ciazy jestes. Teraz podejzewasz bo planujesz ale np w pierwszej ciazy na jakies 2tyg przed @ mialam impreze i pilam duzo alkoholu a juz w ciazy bylam takze staram się nie panikowac bo 50/50 ze jestem lub nie jestem w ciąży jak mi wyjdą dwie kreski to odrazu zadzwonię do gina czy mam przestać stosować te leki

Gość Lili91
Pewnie masz racje wioloochna. Może za bardzo się tą ulotką przejełam, też już bym to chciała mieć z głowy bo szału można dostać. No i nie dziwię się że Cię korci testowanie już, bo objawy rzeczywiście trochę tak podpowiadają :) jeśli czujesz że będziesz bardzo rozczarowana jak jedną krechę zobaczysz to się wstrzymaj. Ale jak jesteś w stanie na luzie w miarę do tego podejść to chyba pierwsza próba nie zaszkodzi.

Lili jak pisalam wczesniej to kialam jeden cykl gdzie testowalam chyba 5 razy az maz sie ze mnie smial :D ale z kolejnyn testem bylam coraz bardziej rozczarowana... Teraz jak nie wyjdzie to nie wyjdzie za którym razem zaskoczy ;)

Gość Afrodit
wieloochna to mamy taki sam termin @ :) ja narazie się trzymam, chociaż też mam chwilę ochoty żeby zatestować :) ja się czuję jakbym miała jaką infekcję ale narządów zewnętrznych, mogłabym posmarować clotimazolum ale niby jest zabronione, żeby w pierwszym trymestrze ;/ nie wiem może powinnam iść do lekarza

Jak dobrze pójdzie to po robocie zrobię.. w pierwszej ciazy mialam dostać @ z rana bo tak zwykle było i nie dostałam. Zrobiłam też nabwieczor wyszła blada kreska i z rana na drugi dzień też wyszła blada kreska. Do dziś je mam :D Angelowa11 dzięki ja za was tez trzymam kciuki a jak jest u was z bólami przed @ bo u mnie zwykle klucia na chwilę przed @ teraz to mnie bierze i z krzyża i podbrzusze pobolewa ale tez inaczej... durna ja już się wkrecam hahah albo hormony mi boją za wczasy e hhh

Afrodit Ja i Lili właśnie mamy infekcje i też smarujemy clotrimazolum a ja mam dodatkowo dopochwowo lek ale zapomniałam nazwy.. I biorę puki co bo muszę się pozbyć tego dziadostwo bo wsciku dupy można datac :D a dodam że nigdy nie miałam takiej dolegliwosci

Gość Martka10
Dziewczyny na swędzące dolegliwości, które można brać w ciąży znalazłam Lacibios Femina i Lactovaginal. Lili jeżeli możesz u siebie w aptece znaleźć lek który ma ten skład to warto spróbować. Ja czasami jeszcze proszę o zakup w Polsce i przesłanie w kopercie bąbelkowej pocztą. Mieszkam w Holandii. Nie wiem jak działa służba zdrowia w Norwegii, u nas z każdą przypadłością należy udać się do lekarza rodzinnego i on decyduje co dalej. Większość leków bez recepty dostępna jest u nas w drogerii lub można zamówić przez internet. Maść clotrimazolum mogłam stosować w pierwszej ciąży, zalecenie lekarza.