Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość caroline29
Witaj Marleeenka !!! Masz racje z decyzja o ciąży nie ma co zwlekać :) 25 l to odpowiedni wiek:) Kuchcinka aż do poznania cie wywialo , troszkę daleko od rodziny ale tak bywa w zyciu:) Jezeli mi się uda zajac w ciążę to na pewno pierw powiem mamie choćby byl to sam poczatek wiem ze na to czeka i na pewno nie rozpowie a reszta się dowie nie wczesniej jak po 3 mies:)

Gość caroline29
Malla super wieści i co smialo możecie się starać? Udanej wycieczki! Mam nadzieje ze będziesz zagladala na dlugo jedziecie?

Gość Nela2987
Afrodit pytałaś o pobolewanie brzucha. Ja miałam 2-3 razy ale tak przez krótką chwile, kilka minut. Ale tak ogolnie to nic nie boli, no prócz piersi, w nocy nie mogę się przekręcić na drugi bok bo tak bolą. Ale bol brzucha pojawia sie i słyszałam że to normalny objaw. Tylko wiadomo że nie jakiś mega silny

Gość Małła
Caroline który u Ciebie dzień cyklu? Teraz trochę krwi ze mnie wypłynęło, ale bezbolesnie:) martwią mnie te leki czy czegoś mi nie zakłóca, tzn czy globulki nie zabija plemników, a antybiotyk nie utrudni zagnierzdzenia. Wiec nie zdziwię sie jak w tym cyklu sie nie uda. Jedziemy na 2 dni. Taka mała wycieczka;) X Onaa jak dzisiaj test?

Gość nana266
Małła cieszę się, że badanie nie wykazało nic poważnego :) Życzę udanej wycieczki :*

Gość Ewelina2605
Malla dobrze ze wszystko ok nie bolało Cię mocno bo masz drożne mi koleżanka opowiadała ze kiedy ona miała to badanie to okazało się ze ma niedrozne i wtedy bardzo bardzo podobno boli ona aż mdlala więc super ze u Ciebie ok teraz odpoczywaj spokojnie :) :)

Gość Małła
Nana wielkie dzięki ;)

Gość caroline29
Malla czyli badanie na żywca bez żadnego śpiocha i znieczulenia ? U mnie 17 dc :) wg mnie dzis skok temp czyli byla owu :) a u ciebie który dc? Udanej wycieczki.

Gość Martyna1111
Nela, mnie tez brzuch pobolewa jak juz wczesniej pisalam i niby normalne ale lekarz przepisal mi na podtrzymanie ciazy duphaston , choc sama powiedziala, ze to tylko na w razie co, 2 razy po 1 tabletce. Sama nie wiem, czy powinnam je brac.

Gość Ewelina2605
Caroline to dzialajcie dzialajcie trzymam kciuki by owocnie :) :)

Gość Ewelina2605
Witaj Marleeenka :) terzymam kciuki żeby szybko się udało :)

Gość Ewelina2605
Marleeenka a jak długie masz cykle ? Jeżeli masz normalnie umowę o pracę to powinno być wszystko ok a z decyzja o dziecku nie ma co czekać ja mam 30 lat i dopiero o pierwsze sie staram i też żałuję ze szybciej tej decyzji nie podjęłam ale cóż nie ma co myśleć tylko trzeba działać. Dlatego Ty też działaj z mezem :) :) A napewno za jakiś czas przekazesz nam dobrą wiadomość. Martyna co do leku nie pomogę moze dziewczyny cos doradza nigdy nie brałam ślę bedzie dobrze uważaj na siebie duzooo odpoczynku i zdrówka dla Was :)

Gość Lili91
Malla - super ze wszystko dobrze, to znaczy ze najbliższe cykle sa nasze :) pozdrawiam z urlopu dziewczynki, u mnie dzisiaj 8dc, pogoda jak na zamowienie, cały urlop przed nami takze zaczynamy kolejne starania, oby tym razem owocne :) trzymam kciuki za was!

Gość Kuchcinka
Caroline29, to jesli te cykle bedą dla Was i dla nas owocne to będziemy miały ten sam termin :) ja mam 15dc i spodziewam sie skoku temp jutro :)) A propos mojego plamienia to nadal trwa i umówiłam sie jutro przed praca do pierwszego lepszego gina żeby sprawdził czy to nie infekcja, mam nadzieje ze to jednak to plamienie owulacyjne o którym czytałam.

Gość caroline29
Ewelina2605 ten miesiąc cienki ? Malo witaminy S :) dlugo poscilismy oszczedalismy plemniczki a w dodatku w tym dyg późno wracam wiec mąż juz spi tylko w poniedziałek wróciłam wczesniej i poczekal na mnie a dzis rano byl skok temp czyli co owulacja się odbyła ??? Jutro mam wolne :) ale nie wiem czy cos z tego będzie mam nadzieje ze te plemniczki dadzą rade:)

Gość KateA92
Dziewczyny ja tak może nie na temat, ale muszę się z Wami tym podzielić - od wtorku czuje ruchy ! dziś to nawet mój mąż je poczuł :D w końcu ! według ostatniej miesiaczki we wtorek był 21t2d a według usg równo 20tc. Powoli dociera do mnie to, że rośnie we mnie mała istotka :) Uwaga ! Zarazam wszystkieee !!! Niech dwie kreseczki się posypia ! :*

Gość nana266
Caroline działaj działaj :) my też już wczoraj zaczęliśmy ale jeszcze troche do owu zobaczymy co będzie :) najgorzej że mam długie cykle i tyle muszę czekać, chociaż ostatnie dwa trwały 29 dni

Kate ja się chcę zarazić :) ale to musi być super uczucie czuć ruchy Dzidzi po raz pierwszy :)

Gość csroline29
KateA92 aby wiecej takich ruchow:) Miejmy nadzieje ze się te podwójne kreseczki posypią niebawem. Ja tez mam długie cykle zwłaszcza do 35 dni.

Gość gość
Hej dziewczyny ja dzis (bo juz po polnocy) ide ostatni raz do pracy i czas zajac sie soba synkiem i synkiem w brzuszku:) ja rozpoczelam 15 tydzien i juz czuje ruchy. Jak sie poloze na plecach to widac jak pileczka bo tak to wyglada plywa w lewo i prawo a jak maz polozy na brzuchu ciepla dlon to odrazu sie pod nia pojawia nie da sie tego nie czuc:) jestem pewna bo to moja 2 ciaza i wiem czego sie spodziewac. Pozdrawiam Mila

Gość Ewelina2605
Kate gratuluję wspaniałe uczucie musi być czuć ruchy maleństwa :) Caroline a może akurat okaże się ze tę kilka razy wystarczy i będzie fasolka :) oby trzymam kciuki :)

Gość TUSIA_87
Dziewczyny my ostatnio z mężem rozmawialiśmy aż zaczęliśmy się śmiać z samych siebie bo starając się o dziecko czasem człowiek w tym pośpiechu seksie według kalendarza człowiek zapomina o tym co tak na prawdę jest ważne. Musimy pamiętać o tym ze pierwsze i najwazniejsze jest regularne współżycie. Nam ginelolog wytłumaczył ze te testy, sluzy itd wszystko może się mylić i ze nie wiadomo dokładnie co do dnia kiedy owulacja występuje są to słowa oparte na badaniach ze w ciągu tam iluś godzić owulacja wystąpi. Należy kochać się regularnie z przyjemności a nie ze świadomością obowiazku poczęcia dziecka:-) U nas staramy się co dwa dni jak nam się nie chce to i czasem 3 czy 4 dni przerwy są moment w którym pojawia się pytanie czy się udało zaczyna się w dniu kiedy powinna być @ hehe. Tkaże do dzieła dziewuszki starajcie się jak mężowie zasypiają wcześniej to możecie zawsze z rana się poseksic wtedy wiadomo lepszy dzień człowiek wypoczęty z rana większą ochota pupa chwile w górę i gotowe hihi :-)

Gość Afrodit
kate ale super :) jestem bardzo ciekawa jakie to uczucie :) ale musi być mega:D