Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

czesc onaa124 :) to zycze powiodzenia, zeby Ovarin pomogl. Drogo to fakt, ale moze pomoc, takze szkoda nawet o tym myslec :) najwazniejsze, zeby przynioslo oczekiwany skutek :) zycze Ci tego z calego serca. No lepiej zeby nie doszlo do przebadania partnera bo z tego co wiem to faceci sa do tego bardzo niechetni ....

Gość Kuchcinka
Ewela ja pierwsza @ po poronieniu dostałam po 32 dniach od początku poronienia. Czyli taki powiedzmy trochę dłuższy cykl. Krawienie raczej miałam normalne, ale ja zawsze na początku mocno krawie. Nie mniej jednak po poronieniu zaszły pewne zmiany w moich cyklach. Np przed poronieniem nigdy nie plamilam, a teraz zanim przyjdzie @ mam dzień wcześniej brązowy śluz i dużo bardziej czuje rewolucje w jajnikach - przez cały cykl cos mnie ciagle gdzieś kłuje. Mam nadzieje ze trochę Ci Pomogłam :)

Marleeenka - jeśli ten Ovarin pomoże, to będą to najlepiej wydane pieniądze :D prawda, mężczyźni nie są do tego chętni, ale jak już by było trzeba, to niestety ;) Wam również życzę powodzenia i bez stresów :D

Gość Kuchcinka
A propos kolejek do lekarzy to właśnie siedzę w gabinecie ginekologa na prywatna wizytę. Byłam umówiona na 11:15, jak weszłam to w poczekalni czekała jeszcze jedna Pani przede mną która była umówiona na 11. Ona weszła ostatecznie o 11:30 z 30 min opóźnieniem a teraz jest juz po 12 a ja nadal czekam :) o 12 zaczęłam teoretycznie prace... Jak tu człowieka ma krew nie zalewać.

Gość nana266
Marleeenka mój Mąż powiedział, że jak pół roku nic się nie uda zdziałać to pójdzie się przebadać :)

Gość gośćmaaajkaaa
Hey. Jakie sa wasze ulubione pozycje? Moja tradycyjnie klasyczna lubię kiedy mój mąż dominuje:)

Kuchcinka tak dziekuje bardzo mi pomoglas :* ja tez mialam pierwszy dzien brazowe plamienia czego wczesniej nie bylo

Gość sarita82
Hejka! Z tymi lekarzami nie jest zbyt kolorowo niestety. Moją pierwszą ciążę prowadził fajna lekarka na NFZ. Kolejną ta sama ale już prywatnie bo przestała pracować w moim szpitalu. Teraz chciałabym chodzić na NFZ. Poczytałam teraz jak piszecie o tych kolejkach i postanowiłam zadzwonić do szpitala w którym poprzednio rodziłam i chciałabym tam rodzić znowu. Mają w poradni 3 lekarzy. Rezydentkę - odpada bo brak opinii o niej. jednego z długoletnim doświadczeniem ale ze słabymi opiniami - odpada. I jeden z super opiniami - więc się zapisałam.............na 13 grudnia... Jakby dobrze poszło i bym teraz zaszłą , to byłabym w drugim trymestrze :D zobaczymy jak to będzie ;) Wczoraj zrobiłam betę i lipa wyszła :( jutro powinien się pojawić @. Ja sobie daję jeszcze dwa cykle starań i robimy przerwę - pomyślimy trochę o sobie ;)

Gość Kuchcinka
Ja po dzisiejszej wizycie u gina wiem juz ze wczoraj najprawdopodobniej miałam owu, usg wykazało ze juz była owu i poranny skok temperatury tez na to wskazuje :) teraz juz pozostaje mi czekać te ogromne 2 tygodnie na @ lub nie@ ;) Moje plamienia tak jak przypuszczałam okazały sie płomieniami owulacyjnymi, mimo ze nigdy w życiu wcześniej ich nie miałam - trwały ponad 3 dni. EWELA, po poronieniu nawet wczesnym jak widać po naszych przykładach zachodzą pewne zmiany w organizmie chociaż z tego co czytałam to nie musza. Mi sie na szczęście cykle utrzymały takie jak miałam czyli od 27 do 31 dniowych :) zobaczysz ze wszystko u Ciebie bedzie dobrze i nim sie obejrzysz będziesz miała 2 kreseczki na teście ;*

Gość caroline29
Kuchcinka to może będziemy miały ten sam termin jak się uda :) u mnie skok temp tez byl wczoraj ale od wtorku zakuwa mnie jajnik lewy dzis tez czuje kucie i dopiero dzis pojawila mi się wieksza ilość śluzu rano mleczny a teraz typowy plodny rozciagluwy ja jyz tego swojego organizmu nie rozumie. Dobrze ze dzis wolneee pomęczę męża wieczorem . Ana a ty jak się czujesz? Lepiej?

Gość caroline29
Kychcinka mierzysz temp w tym cyklu?

Gość sarita82
dziewczyny , w jakich godzinach pracujecie? Ja właśnie z tym mam problem, bo pracuję od 7-19 lub 19-7 :( jak mam na rano to wstaję przed 5-tą a jestem w domu po 20-tej i ciężko wtedy o siły na amory , a jak mam nockę to już w ogóle po ptakach ...

Gość caroline29
Uuu sarita to wspolczuje :( ja jak ma na rano to musze byc chociaż 15 min przed 6 i wychodzę po 14 a wstaje o 4 :) a jak ma druga zmianę to tez musze byc przed 14 i wychodzę nswt o 22.30 i wracam godzinę wiec mąż śpi jak zabity niekiedy nie wie ze juz leze obok :)

Gość caroline29
Tak myślałam ze koniec strony i ze się zawiesi :(

Kuchcinka dziekuje :* a Ty miałaś zabieg ? Czy samo Ci sie oczyściło ? Ja niestety miałam zabieg

Gość Kuchcinka
Caroline2, juz Ci pare postów temu pisałam ze będziemy chyba razem testowały, ale widocznie przez to ciagle zawieszanie sie forum gdzieś mój komentarz zaginął w tłumie :D Tak pierwszy cykl mierze temp i kocham sie z mężem co 2 dni - nic poza tym :) prowadzę wykres na ovufriend :)

Sarita ja pracuję od 7-16 ale mój Mąż albo od 7 do 17-18 albo od 11-20 więc widzimy się praktycznie tylko wieczorem a cały dzień dla siebie mamy tylko w niedzielę ale na pewno nam łatwiej się zorganizować niż Wam. Chociaż mój Mąż jest często tak zmęczony że usypia przy tv ale starania o dzidzi potraktował bardzo poważnie i co 2 dzień STAJE na wysokości zadania he he

Gość Kuchcinka
Ewela , nie nie miałam zabiegu. Poroniłam w 5 tc wiec lekarz w szpitalu powiedział ze powinno samo sie oczyścić i kazał pójść na kontrole do swojego ginekologa po weekendzie (poroniłam w sobotę). Ginekolog potwierdził ze wszystko powinno sie samo oczyścić i ze poronienie może trwać nawet 2 tygodnie. Kazał wrócić gdybym po 2 tyg nadal krwawiła, ale u mnie przestało po 6 dniach.

Gość Kuchcinka
Zaskoczona jestem ze po zabiegu pozwolono Ci sie od pierwszego cyklu starać od razu, bo zawsze słyszałam ze w takich przypadkach powinno sie odczekać min 3 cykle, ale lekarzem nie jestem skoro dostałaś zielone światło to na pewno jest wszystko ok :) czy u Ciebie zdiagnozowano przyczynę poronienia?

O to miałaś prościej. Ja byłam na pogotowiu i od razu skierowali mnie na oddział :( i na drugi dzień miałam zabieg. Rownież u mnie to był 5 tydz. W szpiatlu byla masakra cieżko bardzo.