Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Lekarz powiedział, że to naturalne poronienie że tak sie zdarza. Tak byłam niedawno na kontroli lekarz pozwolił od razu sie starać nie czekać na @ robił usg i już nie było znaków poronienia. Nawet powiedział miej wiecej w ktorych dniach mozemy sie starać, a kiedy powinnam dostac @ i niestety sie nie udało, a z @ trafil pomylil sie o 2 dni. Tylko szkoda że sie nie udało :(

Gość Kuchcinka
Ja tez byłam na pogotowiu, ale na szczęście obyło sie bez zabiegu. Bardzo Ci współczuje, ze musiałaś przejść przez zabieg... Mi co do przyczyn poronienia powiedzieli dokładnie to samo

Gość Kuchcinka
Dziewczyny a tak pytanie z innej bajki - jest któraś z Was na ovufriend?

Kuchcinka dziękuje :* martwi mnie jedna rzecz @ dzis trzeci dzien i strasznie miałam go dużo do poludnia byla masakra a teraz prawie nic nie leci że tak powiem martwi mnie to dlaczego tak krótko i wogole dlaczego tak.

Gość caroline29
Ewelaaa moze chwilowo ci się organizm rozregulował . Ale pustkiii dzis tu na forum??? Becik29 co u ciebie? Jak tam dziewczyny wszystkie juz po urlopach??? Ja juz dawno po urlopie :( 2 miesiące bylam maj i czerwiec chyba starczy :)

Gość caroline29
Pewnie@ tylko bardziej obfita i krotsza a może się jeszcze nie skonczyla.

Gość Kuchcinka
Ewela po poronieniu cykle mogą wyglądać inaczej niż wcześniej . Najlepiej skonsultuj to z lekarzem na kolejnej wizycie. Rozumiem ze to był juz któryś twój @ po poronieniu tak? Nie martw sie na zapas. Polecam Ci mierzenie temperatury w nowym cyklu. Wtedy będziesz mogła na bierząco siedzieć czy jest owulacja czy nie.

Zobaczymy ostatnio jestem strasznie przewrażliwiona na to wszystko. A co u Ciebie ? Masz juz fasolke czy moze rowniez sie starasz ?

Kuchcinka to moj @ pierwszy po poronieniu :( dlatego strasznie mnie to zaskoczyło, ale moze jeszcze bedzie sama nie wiem wczystko jest dziwne martwi mnie to.

Gość Kuchcinka
Caroline, my w tym roku byliśmy tylko tydzień w maju nad polskim morzem w spa w ramach podróży poślubnej :) poza tym niestety wypady na weekend na wesela to największe atrakcje tego roku :/ planowaliśmy pojechać gdzieś w październiku do ciepłych krajów, ale mąż dostał teraz nową pracę wiec raczej nici z naszych planów. No chyba ze zajdę w ciaze to na pewno w drugim trymestrze zmuszę go do ostatnich wakacji we 2 przed narodzinami dziecka :D hehe

Gość Kuchcinka
Ewela, Jak pierwszy to nie martwiłabym sie za bardzo. Organizm po poronieniu mówią powrócić do swojej równowagi po burzy hormonów jaka przeżył. Tak jak c***isałam mój pierwszy cykl po poronieniu trwał dłużej niż inne, nawet nie nazwałabym tego cyklem bo wtedy podobno szansa na owulacje jest mała. Mi lekarz powiedział zeby starać sie po dostaniu pierwszej @ czyli właściwie 1,5 miesiąca po poronieniu. U nas starania nadal trwają. Staramy sie od września zeszłego roku , poronienie było w kwietniu, ale w czerwcu wyszło ze mój mąż ma "leniwe" plemniki, wiec leczymy go teraz i czekamy na cud ;)

Gość gcaroline29
Kuchcinka oby tak bylo:) !!! W tym roku braliście ślub ??? U mnie niedługo 7 rocznica:) mam nadzieje ze we 3 :)

Kuchcinka napewno sie uda :* to moze dlatego nam sie nie udało teraz bo moze nie miałam owul chociaz juz sama nie wiem lekarz powiedzial w ktorych dniach mozemy sie starac i nie wyszło :( zobaczymy jak bedzie teraz po tym @ planujemy co drugi dzien sie kochać przez caly czas zobaczymy co z tego bedzie

Kurcze te forum sie przycina pisze juz drugi raz. Kuchcinka napewno wam sie uda :* moze u mnie nie bylo owlacji chociaz sama nie wiem bo lekarz mowil w ktorych dniach powinna byc nie wiem co o tym mysleć dziwne to wszystko jest

Gość gość
Caroline dziekuje ze pytasz, czuje sie juz troche lepiej, choroba powoli mija. Dolegliwosci ciazowe przybieraja na sile zwlaszcza nudnosci. Z dzidziusiem wszystko dobrze serduszko ladnie puka dzdzi ma ok 6mm. Ciaza o tydzien mlodsza niz termin z om ale to do przewidzenia bylo bo to moj pierwszy cykl po tabletach. x Dziewczyny co do watku o poronieniach- moze moja historia doda Wam troche wiary ;) otorz moja pierwsza ciaze poronilam w 10 tyg byl to rok 2009, poronienie nastapilo tydzien przed moim slubem zostalam skierowana na zabieg lyzeczkowania jakies 3-4 dni przed samym slubem jakby tego bylo malo pod czas zabiegu dostalam zapasci czego nastepstwem byla krotka na szczescie ale smierc kliniczna. najprawdopodobniej przedawkowano mi narkoze generalnie uspiliby mnie na amen w wieku 19 lat. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo zdazylam na wlasny slub (ze spitala wyszlam na wlasne zadanie) Jedynym lekarstwem na bol po poronieniu bylo zajsc w zdrowa ciaze. Udalo mi sie na szczescie od razu zajs Mam dwojke cudownych zdrowych dzieci. W zeszlym roku mialam poronienie bliochemiczne gdzie krwawilam rowno miesiac bylo to w trakcie gdy mialam zalozona wkladke domaciczna - nie zadzialala i teraz jestem szczesliwie w kolejnej zdrowej ciazy. Jak to mowia co nas nie zabije to wzmocni bylo na prawde bardzo ciezko z tym wszystkim ale na szczescie jestem na prostej. dziewczyny zycze wam duzo wytrwalosci i wiary :) ANA

Gość TUSIA_87
Ona1234 to lecimy na jednym wózku z tym duphastonem. Mi on nie pomógł w ogóle poza wyregulowaniem cykli ale może również zatrzymać i miesięczke z tego co wyczytałam. Ja juz 3 dni pije zioła Sroki do tego len mielony i dziś kupie sobie kapsułki które polecała mi tu któraś z Was z wiesiolka chyba? :-) Pytałyscie w jakich godzinach kto pracuje. Ja mam dobrze o tyle ze prowadzimy rodzinny interes i mogę się zmieniać jak mi pasuje ale ogólnie to mamy czynne pn- so od 10 do 20 wiec albo jestem na rano do 15 albo od 15 do 20 :-) Prowadzimy rozlewnie perfum. Odrazu mała reklama :-) Nalewamy do buteleczek z atomizerem od 10 ml i mamy wiekszosc perfum które odpowiadają tym oryginalom i kupa kasy zostaje w portfelu. Mnóstwo osób odchodzi od daglasa i sephory i przychodzą do nas :-) Ggybyscie chciały spróbować dam namiar na fb wysyłamy również i poczta :-)

Gość caroline29
Kuchcinka to ile jesteście po ślubie?

Gość gość
Pufhjj vfjgh gngnc B bk

Gość Kuchcinka
EWELA, pamiętaj ze zdrowa para w każdym cyklu ma statystycznie mniej niż 50 % szans (chyba ok 30% ale nie pamietam dokładnie) na zajście w ciaze, lepiej sie nie nakręcaj ze uda sie od razu bo przeżyjesz taki sam zawód jak ja w drugim cyklu po poronieniu. Na pewno sie uda, ale nie koniecznie od razu! :) CAROLINE, jesteśmy 3 miesiące po ślubie :) 21.05.16 <3 a razem od 3 lat. Kiedy Wasza rocznica? Trzymam kciuki aby z fasolką! :) ANA, miło sie czyta takie historie , przykro mi ze musiałaś przejść przez te poronienia ale wspaniale ze masz zdrowe dzieci:*

Gość caroline29
U nas 3 październik nasza 7 rocznica mam nadzieje ze owocna:) oj aleeee zlecialooooo :)

Caroline, gratuluje tak długiego stażu :D ja tam wierze ze którejś z nas sie uda juz w tym cyklu :D a kto wie moze i razem zobaczymy 2 kreski :D Wiem ze juz pewnie pisałaś, ale nie pamietam - który to Wasz cykl starań?