Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spirala i bóle w podbrzuszu, doradźcie. ps. nie podejrzewam ciąży...

Polecane posty

Gość gość

Od listopada zeszłego roku mam założoną spiralę. Od kilku dni mam silne bóle w podbrzuszu. Czy któraś tak miała? Czy to oznaka, że coś z tą spiralą się dzieje? Że się przesunęła i stąd te bóle? Nigdy czegoś takiego nie odczuwałam, nawet przed miesiączką. To zupełnie inny ból. Takie kłucie jakby tam mi w tym podbrzuszu ktoś wbijał szpikulec jakiś. Za zbędną krytykę na temat spirali dziękuję z góry.

Gość gość
Mam spirale i nigdy takiego bólu nie czułam ani w ogole zadnego. Moze faktycznie sie przesunela. Idz jak najszybciej do gina i niech zrobi ci usg. A jaka masz spirale?

Gość gość
SILVECTA Na pewno nie jest to normalne, czasami przy stosunku odczuwałam ból, ale wystarczyło pozycję zmienić. Raz w jednej było źle raz dobrze, innym razem inna pozycja mi nie odpowiadała a potem było ok, ale to ponoć normalne. Jednak teraz po prostu nie wiem co się dzieje, że boli mnie to podbrzusze ehhh

Gość gość
Pewnie się przesunęła, idź do lekarza. I nie bzykaj się, bo może nie być skuteczna.

Gość gość
brrr teraz byłby najgłupszy moment na ciąże...! Więc jutro ginekolog...

Gość gość
Autorko nie martw się. Ja mam spirale i też mam takie bóle. Ginekolog powiedział że to nic takiego po prostu skurcze macicy która chce się pozbyć ciała obcego. Kazał mi brać nospe gdyby ból stal się dokuczliwy. Nie martw się na zapas. Ale do gina idź zawsze warto zrobić kontrole. Pozdrawiam

Gość gość
do dziewczyny z 12:58 Czy to, że zbliża mi się miesiączka może mieć wpływ na to? Tylko dlaczego organizm dopiero po ładnych paru msc tak reaguje na tą spiralę hm...

Gość gość
Tak miesiączka ma na to wpływ. Mnie te bóle złapały dopiero rok po założeniu spirali więc jak widać nie zawsze boli od razu o założenia. Jak zacznie cię boleć to połóż się na boku i zrób ciepły kompres na brzuch mnie to pomaga i zwykle przechodzi bez nospy. Gościu moja macica moja sprawa mogę sobie tam nawet druciak wsadzić i co ci do tego.

Gość gość
13:05 Wróć do pierwszego postu w temacie i przeczytaj jeszcze raz, ale tym razem UWAŻNIE I ZE ZROZUMIENIEM ostatnie zdanie :)

Gość gość
A wsadz se tam i wiadro i granata. Dobrze ze takie gluptaki sie nawzajem wspieraja: wez nospe, wygrasz z "bulem" hahah.

Gość gość
Gościu idź sprawdź czy nie ma cię na innym temacie.

Gość gość
To że dziewczyny chcą się zabezpieczać przed niechcianą ciąża to dla ciebie powód do żartów? Ach no tak zapomniałam przecież są wakacje i gimby szaleją na forum zachowuj się tak dalej a za chwilę założysz temat ,,czy mogę być w ciaży" lub ,,czy moja dziewczyna jest w ciąży".

Gość gość
Z czym? Co to jest bul?

Gość gość
gość dziś A widzisz taki znaczek "..."?