Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obawy matki polki

skurcze w 2 trymestrze

Polecane posty

Gość obawy matki polki

Witam, Jetstem w 26 tyg ciazy. Przez ostatnie pare dni mam bole krzyza i podbrzusza. Bole sa ciagnace w dol no i mam takie parcia jak by mi sie chcialo kupe. Czuje,ze brzuch mam nizej bo nie moge dlugo siedziec w pozycji pionowej tylko na pol lezaco. jakis czas temu mialam wrazenie,ze nie moge utrzymac moczu i czulam jak bym popuscila lecz nie bylo zadnego zapachu. Dziecko jest bardzo aktywne dlatego nie panikowalam ale ostatnio bole daja sie bardziej we znaki. co gorsza po dluzysz siedzeniu lub lezeniu czuje jak mnie skora ciagnie tam na dole i nie moge sie wyprostowac. Czy to jest normalne czy najlepiej zglosic sie z tym do lekarza ?

Gość gość
Każda rzecz, która niepokoi w ciąży powinna być skonsultowana z lekarzem

Gość obawy matki polki
Ja nie jestem panikara i mieszkam w UK. tutaj jest tak,ze slozba zdrowia podchodzi lajtowo, do niektorych objawow. Czesto gesto siedzi sie w poczekalni pare godzin po to aby uslyszec,ze to normalne. To moja druga ciaza i w pierwszej nie mialam takich rzeczy. Mam tez male dziecko wiec nie za bardzo moge sobie pozwolic na godninne posiadowki w szpitalu, dlatego pytam czy to normalne czy nie i czy powinnam sie zglosic z tym do lekarza. Moze, ktoras z pan przechodzila to samo i urodzila dziecko wczesniej.

Gość gość
Nawet bym się nie zastanawiała niezależnie od tego czy się jest panikara, czy nie, to nie są normalne objawy

Gość obawy matki polki
Dziekuje i o taka odpowiedz mi chodzilo. Czy to normalne czy nie. W takim razie dzisiaj po pracy pojade do szpitala. Zastanawiam sie czy, ktoras z mam tak miala i jakie byly tego powody, co sie stalo i jak to diagnozowali. Z gory dziekuje za odp.

Miałam skurcze od 30 tyg i dostałam od lekarza absolutny zakaz dźwigania i przemęczania oraz wysłał mnie na l4. Pracowałam z dwójką dzieci poniżej 2lat, więc trochę miałam podnoszenia ich i biegania za nimi, więc to pewnie dlatego. Bardzo wcześnie masz te bóle... ciągnięcie może oznaczać że macica się powiększa, wszytko Ci się zmienia, rośnie," luzuje" , ale skurcze przepowiadające na tym etapie jeśli już się pojawiają, to powinny być raczej bezbolesne. No i te uczucie, że wody się sączą, że dziecko jest nisko... Też uważam że powinnaś to skonsultować. Pewnie wystarczy, że będziesz więcej odpoczywać, no ale... sprawdź to dla własnego spokoju.

Gość gość
Ja tam miałam w 32tc. Miekka szyjka sie zrobiła skurcze przepowiadajace 3-4 na godzine. Dostałam nakaz leżenia oszczędzania zakaz seksu. To parcie do glowka dziecka. U mnie bylo to samo. Mala tak sie pchala ze mnie kulo bolalo. Od 35tygodnia chodziłam z rozwarciem na 2,5cm.

Gość obawy matki polki
O jejku ! ja jestem dopiero 26 tyg troche sie przerazilam. Na 100 % jade do lekarza dzisiaj

Gość gość
To ja co chodziłam z rpzwarciem na 2,5 m. U mnie mala sie pchala na szyjke od 18 tygodnia caly czas Glowa w dol. AL dopiero bliżej 30 tygodnia cos to zaczelo złego robić.

Gość gość
Koniecznie do sxpitala-ja mialam podobnie,okazalo sie ze byla infekcja wewnatrzmacuczna i corka urodzila sie w 28tyg.-1060 g.

Gość obawy matki polki
Przy 3 cm rozwarcia przebili my wody w poprzedniej ciazy. Nie balas sie,ze cos sie stanie ?