Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Contivia

Nie wiem czy postąpiłam dobrze..

Polecane posty

Gość gość
Znacie tego "znajomego z internetu", nie puszczajcie go na to spotknie jeśli nie wiecie co to za osoba, pewnie jakiś pedofil

Gość Jsshshjshs
Co za debil tu wczesniej nazwal sytuacje u Autorki przemoca domowa? Ludzie (niektorzy) obudzcie sie, to bezstresowe wychowanie daje teraz efekty- wystarczy popatrzec wkolo na bandy rozwydrzonych bachorow, ktore nie szanuja nikogo-wlacznie z wlasnymi rodzicami. Jestem matka dwoch nastolatek, problemy byly z nimi, owszem. Ja stosowalam miedzy innymi kary, zakazy. Pare razy dostaly w tylek. I wiecie co? Teraz maja juz 17 i 15 lat i ostatnio powiedzialy mi tak: mama, wiesz, ty jednak nas dobrze wychowalas, nawet te klapsy czy kary dobrze ze byly BO JESTESMY NORMALNE. Powiedzialy to po naszym wspolnym wyjezdzie z grupa znajomych, ktorzy maja dzieci (wiek tak miedzy 5-12 lat). Tam moje dzieci mialy okazje poobserwowac skutki bezstresowego wychowania. Autorko postapilas jak najbardziej w porzadku, mlody, ma prawo do niezadowolenia, ale nie ma prawa nikogo obrazac.

Gość Jsshshjshs
A jeszcze dodam ze przedstawione tu przez jakiegos geniusza przyklady przemocy domowej dotycza przemocy wobec osoby DOROSLEJ najczesciej jak wiemy-kobiety. Zabronienie dziecku korzystania z np telefonu jest kara a nie przemoca. Zabronienie mu dostepu do jedzenia lub np lazienki -to juz przemoc. Nie dajmy sie zwariowac, trzeba myslec logicznie. Obowiazkiem rodzicow jest dbanie o bezpieczenstwo dziecka, rodzic ma prawo zabronic dziecku pewnych rzeczy, zabronic mu wyjscia z kolegami, odciac dostep do internetu itp. I to sa KARY. Dziecko ma szanowac rodzicow i innych ludzi. Cytat: gość 2016.07.29 Przykłady przemocy w domu: Taktyka nacisków: dąsanie się, grożenie (niedawaniem pieniędzy, wyłączaniem telefonu, zabraniem samochodu, popełnieniem samobójstwa, zabraniem dzieci, złożeniem na skargi do instytucji socjalnych); Izolowanie: podsłuchiwanie lub blokowanie rozmów telefonicznych, mówienie, dokąd wolno i dokąd nie wolno chodzić ofierze, uniemożliwianie jej kontaktów z przyjaciółmi czy rodziną; Przemoc fizyczna; TY PRUKFO

Jestem zawiedziona. Mąż mu wszystko oddał, zakończył całą "karę", na spotkanie z tym przyjacielem też może jechać. Mąż odpuścił mu dla świętego spokoju, dla mnie to bezsens bo on się nauczy że ojciec mu daje spokój! W dodatku młody dalej chodzi obrażony.

Gość gość
Teraz wie że go nagrywasz konfidentko. Teraz da ci dopiero popalić zobaczysz. :-D

Mam nadzieję że on już wie że nic akurat mi zrobić nie może, bo będzie czekała go rozmowa z ojcem ;)

Gość gość
Hehehe tak łatwo nie będzie uwierz mi. Nikt większej krzywdy niż ty mu w życiu nie zrobił. Może nie na tobie się wyżyje ale na twoim synusiu tak ;-)

Dzieciak sam rozpoczął ten konflikt. A jak zrobi ponownie coś mojemu synowi to o wszystkim mąż się dowie oraz nie odpuszczę Dominikowi. Ale nie zapowiada się na nic takiego.

Gość gość
Prawda jest taka że myślisz tylko o sobie. Możesz mi wierzyć jak będzie chciał to zniszczy wasz związek.;-)

Gość gość
Jak tam wygląda sytuacja teraz? Ci idioci co piszą że jesteś zła nie mają racji. Dobrze postąpiłaś i trzymam za ciebie kciuki!

Gość gość
Aktualnie jest spokój. Mojego Filipa nie ma w domu, a Dominik z mężem oglądają jakiś tam serial. Co prawda Dominik dalej prawie nic nie je i nie odzywa się do nas, ale przynajmniej nie ma żadnej kłótni w domu.

To znów ja pisałam. Czemu przez telefon mnie nie loguje? Muszę specjalnie siadać do laptopa żeby coś tu skomentować.

Gość gość
Twój mąż i syn powinni zrobić sobie wyjazd bez ciebie i twojego synalka którego tak uwielbiasz. Mieliby wtedy szanse na rozmowe i może dzieciak by się otworzył.

Gość gość
WonderLover.com...? Zajrzyj....

Gość gość
Nie dziw się że chłopak się do was nie odzywa. Zraniliście go, a w szczególności ty i jego ojciec. Nie wiem jak ci nie wstyd że doniosłaś na 15 latka. Jesteś teraz siebie dumna? Nie powinnaś. Zniszczyłaś tą relacje która z tego co rozumiem była świetna, a rzadko tak jest. Teraz chłopak czuje się pewnie samotny i opuszczony przez ojca w którym miał najwięcej oparcia. Odebrałaś mu poczucie bezpieczeństwa.

Nie wierzę że ten gówniarz potrafi strzelać fochy i kłócić się tylko o to że mieliśmy jutro pojechać w czwórkę do galerii po zakupy..

Gość gość
Prowo ale jesteście durni że się wkrecacie, dorosła baba zapewne dobrze po 30 tce w obliczu takiego problemu na pewno co chwile pytalaby się na kafe co radzicie, jasne. No i ta uzależniona od alkoholu matka chłopaka która jest w Japonii i teściowa zapatrzona w swoja synową alkoholiczke która zostawia jej syna i własne dziecko. Ale durna historyjka

Gość gość
Ta, bo dla użytkowników tego cudownego portalu jak ktoś ma prawdziwy problem to ten problem jest zmyślony ;) <3

Jak już nie wiedziałam co robić to aż sięgnęłam po internet. W sumie też nie wiem czemu teściowa tak uwielbia byłą męża. Ale skoro uważasz takie sprawy za durne historyjki to ciesz się że nie musisz przechodzić przez nie jak ja. I tak na tym portalu tylko 1/4 komentujących na prawdę chciała jakoś pomóc i doradzić, a reszta chce mnie powiesić za to że ożeniłam się z facetem z dzieckiem ;)