Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dalam synowi na imie Andrzej i dzieci sie z niego smieja

Polecane posty

Gość gość
8:55 moze mas zna imie Eunika?

Gość gość
Mój syn, ze slowianskim i to niezbyt popularnym imieniem imieniem,by jedyny w szkole za granicą , imie nieznane nie tylko dzieciom, ale i ich rodzicom czy nauczycielom. Bylo niechcący przekrecane na rozne sposoby, bo nie wiedziano, jak je wymawiac, razem z synem zawsze sie z tego smielismy i nawet robilismy spisy tych roznobrzmiacych imion . Nikomu z nas nie przyszlo przez mysl, ze dziecko jest "unieszczesliwiane", syn od zawsze lubil swoje imię, zreszta sam jest lubiany.

Gość gość
gość dziś 8:55 moze mas zna imie Eunika? xx nie, choc imie tez nie polskie, bo babcia nie była Polką.

Gość gość
Andrzej to bardzo ładne imię , rzeczywiście rzadko spotykane teraz u małych dzieci , nastała moda na niewychowanie i dokuczanie i rodzice nic z tym nie robią , jeszcze się cieszą , że ich zuch tak się zachowuje, przykra prawda.

Gość gość
Andrzej to powazne imie, nie pasujace do dziecka, niemniej dzieckiem nie jest sie przez cale zycie wiec luz, imie jak imie. Nie moj faworyt ale lepsze niz brajan kacper, kewin, alan... jedna laska dala synom Franek i Staszek...takie polaczenie przy popularnym i troche prostackim nazwisku to jest porazka... wiec wolalabym byc andrzejem niz frankiem czy staszkiem. Ale zdecydowanie wolę imiona w stylu Michal, Wojciech, Filip, Sebastian, Maciej, Ksawery,, Daniel. Dla mnie jednym z najgorszych imion meskich jest Wacław, Józef, heniek, Ireneusz, Adolf i wszystkie Wladki, Mirki, Bronki, itp.

Gość gość
a co powiecie na imie Kazimierz ;)

Gość gość
mam w rodzinie polskie ale rzadkie imiona: Wincenty, Ziemowit, Malwina, Łucja, Jadwiga (młodzi ludzie 30+) - i uwierzcie, ze te osoby zawsze się wyróżniały imieniem i nikt się nigdy z nich nie śmiał. Ba, zawsze było wiadomo o kogo chodzi, jak ktoś wspominał ich imię :) Na dzisiejsze czasy to wręcz rzecz bezprecedensowa by po imieniu było wiadomo o kim mowa, wśród tylu Maj, Lenek, Julek etc. Filipów, Kubusów, Szymonów itepe.

Gość gość
ktoś tu napisal imie to imie, ale nie oszukujmy się, nie kazde imie nadaje się dla dziecka. tak jak tu ktos watek zalozyl o imionach dla blizniakow; Hugo i Egon, Tytus i Kosma. co to ma być?

Gość gość
10.23 "mam w rodzinie polskie ale rzadkie imiona: Wincenty, Ziemowit, Malwina, Łucja, Jadwiga (młodzi ludzie 30+) - i uwierzcie, ze te osoby zawsze się wyróżniały imieniem i nikt się nigdy z nich nie śmiał." x wyróżnialy się tylko dlatego bo mało kto takie imiona dawal, bo sa po prostu brzydkie i mało komu się podobaja,nie oszukujmy się. ja np. wolalabym być 5 Julia niż 1 Jadwiga. o nie, nie dziekuje za takie wyróżnienie...

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Imię Andrzej pochodzi z języka greckiego od słowa andros (mąż, mężczyzna) lub anderios (męski). Oznacza: mężny, odważny. xx Taka informacja dla tych, co cisną, że Andrzej to takie superpolskie imię. xx Swoją drogą, mnie się podoba. Ładne, męskie, nieoklepane.

Gość gość
wiekszosc imion pochodzi z greki. np. Anna to imie hebrajskie

Gość gość
Ja mialam w klasie Leszka (rok ok 2000) Nikt sie nie smial, na studiach Jurka tez nikt sie nie smial. W ogole nie spotkalam sie z tym zeby ktos sie smial z imion. Z nazwisk tak ale z imion nie. Co za patologia smiac sie z dziecka o imieniu Andrzej, przeciez to normalne imie. Co innego np Bozydar, to imie jest dziwne. Teraz daje sie imiona piekne polskie klasyczne i chwala a nie klaudie, oliwie, wiktorie, ksawery.

Gość gość
Te twoje klasyczne polskie imiona wcale nie sa polskie , chyba ze chodzi ci o imiona : np bogumil ,borzydar , radomir, gniewosz faktycznie przepiekne...... bez jaj

Gość gość
Bardzo ładne polskie imię na dodatek chyba wszystkim dobrze się kojarzy bo w Andrzejki dobrze się bawimy!

Gość gość
Andrzej to mężczyzna w odróżnieniu do Damianka, Alanka itd..... :D

Gość gość
Kacper tez nigdy nie bedzie mezczyzna.

Gość gość
Mam w pracy Andrzeja ok 30 lat. Wysoki, szeroki w barach przystojny brunet. Andrzej to fajne imię. Z takim silnym facetem się kojarzy :D

Gość gość
Andrzej moze być Jedrusiem bo tak to imię sie odmienia jak Aleksander na Olka , w ogóle jak można wyśmiewać sie z imienia przecież to prostactwo, nie imię a człowiek jak jest głupi to rozumiem ale imię?na to akurat nie ma sie wpływu tak jak na kolor oczu. Tylko cepy sie śmieją z imienia czy nazwiska. Szkoda ze prezydent jest słaby bo mogłabyś mowić ze młodego szykujesz na VIPa i nie moze miec na imię Oliwier

Gość gość
Ja nie wiem, jak mozna rozwazac , ze jakies dziecko bedzie sie smiac z imienia. To w ogole zadnemu dziecku nie powinno przyjsc do głowy, a jesli przychodzi, to wina buraczanych rodzicow, i to oni sie powinni wstydzic, nie wlasciciel imienia.

Gość gość
tez nie rozumie jak można się smiac z czyjegoś imienia, tym bardziej ze dziecko nie ma na to wpływu. może komus się imie podobać albo nie, ale nie wysmiewac.

Gość delnoworoczna
Jeżeli my dorośli nie będziemy głupio komentować imion i się z nich wyśmiewać przy dzieciach to nasze dzieci nie będą się z nikogo śmiały ani nikt nie będzie się śmiał z nich. Przestańcie chlapać ozorami przy dzieciach, a swoje uwagi na temat urody imion zachowajcie sobie dla siebie i wszystko będzie ok. Poza tym zobaczcie jacy durni jesteście. Orzekacie sobie, że to i to imię jest brzydkie, bo coś tam ale dla kogo one jest brzydkie? Jakieś ogólnopolskie obowiązujące wszystkich dekrety wydajecie w tej sprawie? a mnie się to "brzydkie" imię podoba więc co? ja nie mam racji, a wy tak? czy to nie głupie?

Gość gość
Dziewczyny, najwyrazniej nie ogarniacie, ze slowo "Andrzej" tak jak i "Janusz" maja TERAZ dodatkowy sens. Sa negatywne, pietnuja pewien typ czlowieka. Oba imiona sa ladne, ale... nie teraz. Dzieciaki to wiedza i dla ich pokolenia tak zostanie!!! Jesli dziecko bardzo cierpi to nalezy zmienic imie, uzywac drugiego, a nie opowiadac ze 'mnie sie podoba'. Co z tego?!

Gość gość
Dziewczyny, najwyrazniej nie ogarniacie, ze slowo "Andrzej" tak jak i "Janusz" maja TERAZ dodatkowy sens. Sa negatywne, pietnuja pewien typ czlowieka. Oba imiona sa ladne, ale... nie teraz. xxx Jaki ma dodatkowy sens? Dlaczego te imiona są negatywne? O jakim typie człowieka piszesz?

Gość gość
Andrzej to normalne imie. wlasnie czytałam topik o imionach dla blizniakow Hugo, Egon, Tytus, Kosma i się zastanawiam co kieruje rodzicami chcąc nadac takie imiona...

Gość gość z miasta
Andrzej to piękne imię. Tyle w temacie.

Gość gość
Januszem nazywa się osoby typu lat 50-60 i więcej, z wąsem, z brzucholem i klapkami ze skarpetami. O taki typowy Polak - Janusz. Ale, że takich nazywa się Andrzejem to nie wiedziałam. Poza tym dziecko, które jest dobrze wychowane nigdy z nikogo nie będzie się śmiało, a tym bardziej z imion. To świadczy tylko o poziomie ich rodziców. No ale niestety na dzieciach o już mało modnych imionach to się odbija. Takie delikwenty jak pójdą na studia to nie będą się już z nikogo śmiać, bo po prostu nie będzie już wypadać tak się zachowywać. Ja mając dwadzieścia parę lat i będąc na studiach w grupie miałam Andrzeja właśnie, potem Jurka. Nikt ich dziwnie nie traktował, normalne to było. No ale człowiek dwudziestoparoletni ma już swój rozum

Gość gość
To dzis jest modne za 30 lat bedzie passe i odwrotnie. Moze wasze wnuki beda sie nazywac Andrzej.

Gość Ankali
Andrzej to ładne imię. Mój 11 letni syn ma takie.Jest jedyny- w szkole, na podwórku, w rodzinie- wszędzie. Opròcz tego, że jest ładnym, rezolutnym, wesołym chłopakiem, to jeszcze bardzo lubi swoje imię. Może rzeczywiście to imię nie jest modne, no i co z tego? On jest jeden taki. Mnie samej to imię nigdy szczególnie się nie podobało, to imię raczej wujkòw,starszych panów-taka prawda. Ale teraz uważam, że inne imię mojemu synowi zupełnie by nie pasowało. Tak, moda się zmienia. Zmienia czy nie- Andrzej to imię klasyczne i ładne.Szczególnie z dobrze brzmiącym nazwiskiem ;))