Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morskafala4321

druga kreska po kilku godzinach. pozytywnie?

Polecane posty

Gość morskafala4321

Czesc. Wczoraj po poludniu zrobiłam test ciążowy. Po ok 5 min spojrzałam na niego i byla jedna kreska ale po kilku h widac druga blada kreske jakby cień. Dzis test powtórzyłam i negatywny. Co mam o tym myśleć? Powtórzyć jutro rano? Dodam ze testy byly różnych firm.

Gość gość
Ja mysle, ze ulotka nie gryzie i podstawowa wiedza tez.

Gość gość
Nie. To podstawowa wiedza.

Gość gość
więc przeczytaj tę ulotkę

Gość morskafala4321
Uszczypliwości na pierwszym miejscu.

Gość morskafala4321

Gość morskafala4321

Gość morskafala4321
Tak wiem ze testu nie odczytuje sie po 10-15 min. Z tym ze w pierwszej ciąży test tez nic nie pokazał a po kilku h kreska i to pod swiatlo a jednak ciaza byla...

Gość gość
Nie uszczypliwości tylko na glupie pytanie glupia odpowiedz. I lepiej zebys w ciazy nie była skoro nie masz nawet podstawowej wiedzy, bo potem bedzie "zabolał mnie maly palec u lewej stopy tydzien temu czy jestem w ciazy", "wczoraj mialam czkawkę i wzdęcia po poludniu czy to objaw ciazy".

Gość morskafala4321
Najwiecej do powiedzenia maja osoby ktore nic w temacie nie wiedza. Zostaw gosciu te swoje wywody i madrosci dla innych... Pozdrawiam papa. Czekam na jakies sensowne wypowiedzi.

Gość gość
Jeśli jest ciążą to kreska pojawia się od razu, dlatego test jest miarodajny w ciągu pięciu minut. Później wynik jest błędny. Pisze na ulotce.

Gość gość
Autorko wiem, ze wynik testu jest wiarygodny w określonym czasie i to jest podstawowa wiedza. Jak widac Ty tej wiedzy nie posiadasz tak jak i umiejetnosci przeczytania ulotki testu.

Gość morskafala4321
Tak tak gosciu, jako farmaceuta zapewne takiej wiedzy nie mam... Brak slow.

Gość gość
To że ktoś tak miał i była ciąża to zwykły przypadek a ta kreska po dłuższym czasie nie jest pozytywnym wynikiem! Taki wynik to jakbyś testu w ogóle nie robiła.

Gość gość
Miałam taką kreskę i ciąży nie było.

Gość gość
Skoro zadajesz takie pytania a jesteś farmaceutą to po prostu jesteś głupim farmaceutą!

Gość gość
Taaa farmaceutka a nie potrafi kilkuzdaniowej ulotki zrozumieć. To jak masz ogarnąć obszerne ulotki leków?

Gość gość
Ja bym powtòrzyła test za kilka dni, jeśli okres się nie pojawi. Autorka z pewnością liczy na to, ze ktoś miał podobnie i był w ciąży, ale tutaj mało kto się tego domyśli. Złośliwości na pierwszym miejscu, jak to na kafe.

Gość gość
Sama wiesz jaka z ciebie farmaceutka.

Gość gość
20:18 Tutaj nie ma żadnych złośliwości. Niby farmaceutka zadaje głupie pytanie na temat testu, na które jasna odpowiedź jest w ulotce każdego testu. TEST JEST WIARYGODNY TYLKO W OKREŚLONYM (do5 minut) CZASIE!!! Ktoś już wyżej wyjaśnił, że taki przypadek drugiej kreski po godzinach i ciąża to tylko zbieg okoliczności, efekt reakcji chemicznej, a nie tego że hcg uaktywnił się później, bo jego poziom był dla testu za mały skoro kreska nie pokazała się do 5 minut.

Gość morskafala4321
To ze jestem farmaceutka nie znaczy ze znam wszystkie przypadki np wychodzenia testow. Jak napisalam wyzej, tak mialam w pierwszej ciazy ze tesy byl pozytywny po kilku h. Dokladnie gosciu 20:18 , chcialam aby ktos kto tak mial sie odezwal a nie przemądrze wszystkowiedzące osóbki.

Gość morskafala4321
Test powtórzyłam. I znowu na poczatku nic. Minęło okolo godz i znowu druga kreska bladziocha. Zbieg okoliczności czy jak?

Gość gość
Sluchaj u mnie tak wychodzilo i to nie byla ciaza. Jesli to pre test to one tak maja. Zawsze po czasie druga kreska.

Gość gość
mysle, ze nie masz sie ty co sugerowa, bo faktycznie na tescie kazdej firmy jest napisane,ze kreska wychodzaca po czasie to wynik niegatywny... moze zrob test za kilka dni i jakiejs innej firmy? ja robilam dwa rozne w odstepie 2 godzin, bo w pierwszym druga kteska byla troche bledsza, w drugim wyszla juz bardzo wyrazna,na drugi dzien pojechalam zrobic nadania betahcg,ktore potwierdzilo wyniki testow:)

Gość gość
Aż sie teraz bede bala isc do apteki jak mamy takich niedouczonych farmaceutów.

Gość gość
Dlatego tez, jesli okres spoznia sie juz troche czasu moze lepiej zrob badanie krwi

Gość gość
Gdybys byla farmaceutka to wiedzialabys, ze druga kreska po kilku godzinach to wynik utleniania czyli reakcji chemicznej zachodzacej w wyniku polaczenia tlenu ze skladnikiem chemicznym testu, a nie poziomu bhcg ( reakcje chemiczne to przeciez podstawa na farmaceutyce).

Gość gość
zgadzam sie z gosciem powyzej, klientce w aptece zapewne powiedzialabys, ze taki wynik jest niewazny. Chyba, ze jakis smieszek podszyl sie pod autorke

Gość gość
Czyli już wiem, że pytanie się farmaceutów o cokolwiek jest bez sensu bo może oni trafiają na "różne przypadki". Chyba, ze jesteś technikiem farmacji to bym bardziej zrozumiała.