Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michał121212

Onan unikal zaplodnienia zony swojego brata, gdyz wiedzial, ze z powodu TELEGONI

Polecane posty

Dziecko nie bedzie jego. A to dlatego, ze zdeflorowal ja maz, a nie onan. Prawo pierwszego! Dlatego mezczyzni na zony i matki swoich dzieci powinni dla swojego dobra wynierac dziewice, a nie uzywane przez nie wiadomo kogo lafiryndy!

Prawo lewiratu nakazuje wziąć żonę zmarłego brata do siebie i ją zapłodnić. A Onan Nie zapładniał Tamar, bo pierwsze ich dziecko nie byłoby traktowane jako jego tylko jego brata, ale z jego majątku by dziedziczyło. Oto tam chodziło.

Gość gość
Telegonia tez miala swoje 3 grosze.

Genetycznie dziecko byłoby jego lecz formalnie Onan nie byłby postrzegany jako ojciec ewentualnego dziecka lecz musiałby je utrzymywać i jeszcze dać coś ze swojego majątku, więc to mu się nieopłacało. Wydaję mi się iż w tym przypadku nie chodziło o Telegonie.

Wiem co to jest Telegonia. Dlaczego piszesz z gościa Michał? Ps takie jeszcze szybkie pytanko. Jak będziesz miał żonę i ona cię zdradzi to co zrobisz?

Gość gość
Pisze z telefonu na cm security i jak nie uzywam przez dluzej niz minute to mnie wylogowywuje, bo czysci cala historie, a nie chce mi sie co chwile logowac. Oczywiscie kop w d**e.

Gość gość
Hmmm to moze byc genetyka. Z rodzenstwem jestesmy spokrewnieni genetycznie w 50% wiec telegonia nie ma az duzego wplywa, jak przy osobie obcej genetycznie.

No wygląda na to że mnie przekonałeś. Po zastanowieniu ma to sens. Tak na marginesie to po wprowadzeniu prawa Mojżeszowego była możliwość odstąpienia od prawa lewiratu. Wdowa musiała wziąć takiego delikwenta do starszych miasta a on musiał się publicznie zrzec lewiratu. Wówczas kobieta musiała plunąć mu w twarz i zdjąć sandał z nogi. Na takiego mężczyznę nie patrzono zbyt przychylnie, ale było to opłacalne pod względem ekonomicznym.

Gość gość
ta cala telegonia,to wystarczy,ze kobieta z innym wspolzyje? czy jak z innym w ciaze zajdzie i urodzi?

Telegonia dotyczy tego mężczyzny, który pierwszy wylał swoje nasienie do pochwy kobiety. Jeśli taka kobieta od niego odejdzie i zajdzie z innym w ciąże to potomstwo tego drugiego będzie nosiło jakieś cechy tego który poraz pierwszy z nią obcował.

Gość gość
Uuuu! Spory w waszym obozie prawiczków! Macie konflikt wewnętrzny :D

Gość gość
Tja a corki Lota obcowaly z ojcem aby rod nie wymarl :-) Onan protoplasta masturbacji? :-)

To mit że Onan jest protoplastą masturbacji. W prawie Mojżeszowym jest osobny przypis o masturbacji. Tora wyróżnia dwa rodzaje wycieku nasienia męskiego: pierwszy odnosi się do wycieków nocnych i w tym przypadku niema problemu poza tym, że mężczyzna jest nieczysty w sensie duchowym a nie higienicznym. Drugi przypadek opisuje mężczyznę, u którego w wyniku myśli o charakterze seksualnym lub w wyniku masturbacji dochodzi do wycieku nasienia. Wówczas taki mężczyzna jest nieczysty przez siedem dni i musi mieszkać poza obozem lub mieszkaniem, generalnie z dala od ludzi. Izraelici mieli specjalne miejsce dla nieczystych. Po upływie siedmiu dni mężczyzna składał ofiarę i było ok. Grzech masturbacji był potępiany. Wszystkie rzeczy jakie dotknął były nieczyste i w zależności od materiału z jakiego był wykonany przedmiot należało go zniszczyć lub umyć. Mam nadzieję, że klarownie wyjaśniłem kwestię masturbacji rozpatrywaną z punktu widzenia prawa Mojżeszowego.

gość dziś To nie konflikt tylko dyskusja. Napisałem że po głębszym przemyśleniu sprawy zgadzam się z teorią Michała.

gość dziś Curki z nim obcowały ponieważ wtedy jeszcze nie było prawa Mojżeszowego. Po jego wprowadzeniu zakazano związków kazirodczych a karą za obcowanie z członkiem rodziny było spalenie żywcem w ogniu obu współżyjących. Ps tak właściwie powinienem napisać, że jest, bo prawo Mojżeszowe obowiązuje nadal pomimo kłamstw chrześcijaństwa.

Gość gość
"Hmmm to moze byc genetyka. Z rodzenstwem jestesmy spokrewnieni genetycznie w 50% wiec telegonia nie ma az duzego wplywa, jak przy osobie obcej genetycznie." x pełne rodzeństwo, czyli po tych samych rodzicach, to 100% pokrewieństwa. Dziecko jest w 50% spokrewnione z matką i w 50% z ojcem.

Gość Michał121212
Przypowiesc o Locie i jego corkach to nawiazanie do kompleksu edypa, i do rozwiazlosci kobiet.

10:41 co ty pierdolisz? Doksztalc sie z genetyki. Zadnego konfliktu miedzy mna, a MalymKsieciem nie ma. Obaj mamy bardzo podobne poglady i bedzie trwac w nasze krucjacie przeciwko sodomitom!

Gość gość
telegonia to bajka, nigdy nie potwierdzona. Taka woda na młyn dla "błonofilów"

Gość heniek na podwojnym koksie
Michałek wypad rób z tym awatarem bo juz patrzec nie moge na to. Zachowujesz sie jak zbok a nie jak prawik huehueheueh 🖐️

Gość gość
No bo jest, dostaje pier$%lca od tej wstrzemięźliwości. Wmówił sobie, że to jego wybór, a nie to że nie jest w stanie znaleźć sobie kogoś. Smutny człowieczek, nie wie ile traci:) No ale prawa ręka to najlepsza przyjaciółko, co michał?:D haha

Gość gość
Rozwiazlosc kobiet? Jasne,wszystko co zle mozna zwalic na kobiety dlatego tak bardzo Wam odpowiada ta wiara:-) A o tym ,ze potomkowie Adama i Ewy czy Synow Noego tez musieli ze soba wspolzyc to cichosza :-) Jakos Bog zezwolil corkom lota na to by dopuscily sie kazirodztwa dla "wyzszego celu" - przetrwania jego rodu :-) O poligamii w Biblii tez cichosza :-)Tylko bez sciem bo sama Biblia nawet dokladnie nie tlumaczy czemu np, Salomon miak wiele zon i naloznic :-) Nie mowiac o Abrahamie czy Dawidzie :-)

Gość Michał121212
12:26 to twoj problem. :) 12:30 ale qrwa trace ojejejeje sels z dziwka, ktora miala juz nie wiafomo ilu i nie wiadomo ile chorob ma. Ale kurde szczescie zlapac opryszcze od puszczalskiej nie dziewice, ale qrwa szczescie zapierdalac na wychowanie nie swojego dziecka... no normalnie taki farciaz z ciebie... :O

Gość gość
Nie mam dzieciaka i nie planuje w najbliższym czasie, ale życie erotyczne mam w porządku. Już trochę jestem ze swoją dziewczyną i na pewno nie ma ona żadnych chorób kretynie :D Przestań nazywać puszczalskimi ludzi którzy są w długoletnich związkach bez zdrad frajerze:D Jakby ci to powiedzieć....micha pełna, puste jaja i się żyje :D , ale co tam wie chłopaczek co nigdy nie tego...jak ze ślepym o kolorach. Kiedyś będziesz żałować, jak młodość minie jaki ja głupi byłem.

Oj michaś, michaś... :) Co ty wiesz o związkach, jak nigdy w żadnym nie byłeś i nigdy nie będziesz... 🖐️

Edziaa pedziaa, ty tez zdechniesz bezpotomnie bo zaden mezczyzna nie bedzie z toba chcial miec dzieci! Dlatego, ze nie jestes dziewica! Jedynie to cie beda uzywac jako narzedzie do masturbacji. :)