Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po ulicach chodzi coraz wiecej zapuszczonych matek z noworodkami

Polecane posty

Gość gość
Osoba, która zalożyła ten temat, chyba niewielkie o dzieciach ma pojęcie, bo dziwi się, że można być grubym mając noworodka (a noworodkiem jest się do 30 dnia życia). Moje panie, przez pierwszy miesiąc po porodzie to my mamy prawo być tak grube, jak tylko chcemy, bo to za mało czasu, żeby z człowieka zeszły pociążowe kilogramy:) Co innego, gdy ktoś ma dziecko 3, 4, czy 10-letnie i dalej przypomina słonia - to inna kwestia;)

Gość gość
11.37 matka a taka glupia! to jest WSTYD! zal tylko dziecka! jaka dobra samarytanka, czyimś zdrowiem się przejmuje...żal nie, nie mam nadwagi, ani kilograma, ale będę bronic grubych, bo maja dużo więcej oleju w glowie niż ty. Co ty sobą reprezentujesz? NIC!

Gość gość
Urodziłam już dawno. Miałam długo nadwagę, nadal z nią walczę. Wstydziłam się czasem wyjść z domu, i wpadłam w błędne koło. Skoro nie wyjdę z domu, to też nie schudnę. Mąż na początku ok, później dawał mi sygnały (delikatnie, jakoś nie wprost), że mam brzuszek itp. Wpędzało mnie to w jeszcze większe kompleksy. Od roku ponad dbam o siebie, widać efekty. Rozumiem co miała na myśli autorka tematu. Naprawdę kobiety źle się czują, gdy po porodzie zbyt długo utrzymuje się nadwaga. Czasem latami, czasem już na zawsze. Co do facetów. Są wzrokowcami, przykro mi było jak mój zerkał na inne. Dlatego każdej kobiecie życzę wytrwałości i zrzucenia zbędnych kilogramów jak najszybciej.

Gość gość
Yeeesu, kobiety ogarnijcie sie :D Rzucacie się z zębami i pazurami na każdego, kto ma inne zdanie :D Trochę więcej luzu co? ;)

Gość gość
11.37 matka a taka glupia! to jest WSTYD! zal tylko dziecka! jaka dobra samarytanka, czyimś zdrowiem się przejmuje...żal nie, nie mam nadwagi, ani kilograma, ale będę bronic grubych, bo maja dużo więcej oleju w glowie niż ty. Co ty sobą reprezentujesz? NIC!

Gość gość
11.43 pisałam już coś podobnego. Mnie absolutnie nie dziwi nadwaga kobiet ktore maja jeszcze malenkie dzieci w wózkach, ale jak Ida z takim 5latkiem za rękę i nadal wyglądają jakby mialy pociązowe kilogramy to już mnie dziwi. Ich sprawa, ja bym aż tak się nie zaniedbala. A co do tych facetow sliniacych się na widok szczupłych opalonych lasek to niestety prawda. Facet nawet jak kocha zone nad zycie i nigdy jej nie zdradzi to nie powstrzyma się od spojrzenia na inną. Tak już jest. Zwlaszcza jak jego zona kilka lat po porodzie jeszcze nie schudla. Wiadomo, że facet nie zdradzi jak kocha i nie bedzie mu przeszkadzał wyglad po porodzie ale skoro mamy mozliwosc potem wziąć się za siebie to dlaczego by tego nie zrobić? Nawet nie dla faceta, a dla samych siebie. Nie lubicie być atrakcyjne? Nie jest to lepsze od objadania się lodami?

Gość gość
autorko a ile teraz wazysz i ile masz wzrostu? tak z ciekawości pytam ;)

Gość gość
65 kg 159 cm

Gość gość
naprawdę tyle ważysz, czy to jakiś podszyw?

Gość gość
Tu autorka. Mam 174 cm i waze 64 kg. W ciąży przytylam 15 kg. Dwa miesiące po porodzie wazylam juz znowu tyle co przed ciążą. Wystarczyły długie spacery z dzieckiem i zdrowa dieta. A i jak słyszę od koleżanek że ciążą to jedyny czas gdzie można sie dowoli nażrec za przeproszeniem to mi slabo sie robi. Glupie wymowki i tyle.

Gość gość
12:05 dlatego ja też nie zarlam bez opamiętania. Ale nie jadłas wcale slodycxy? Ja jadłam często loda czy coś . Przybrałam 12 kg. Tyle co niby wolno i nie jest to przegieciem. A co do patrzenia przez facetów na inne to dlaczego wy myślicie że tylko mąż grubsze żony spojrzy na inna? Nawet jakby miał u boku miss world to i tak zerknie na inne ładne. To coś nienaturalnego??

Gość gość
a ja jak mam 156 cm wzrostu i waze 56 kg, mam dużo do zrzucenia waszym zdaniem, ile powinnam wazyc? poważnie pytam.

Gość gość
Powinnaś wazyć tyle, żebyś dobrze się z tym czuła. Myslę że 5-6 kilo wartoby zrzucić.

Gość gość
12.17 dokładnie! nawet mężowie tych landych, szczupłych i zadbanych, zawsze spojrzy na inna ładna i szczupła, nie ma co się oszukiwać, tak jest!

Gość gość
Tu autorka. W ciąży słodyczy nie jadlam bo miałam podejrzenie cukrzycy ciazowej. Raz wyniki lepsze raz gorsze. Zrezygnowalam więc ze slodkiego w ogóle. I do dzis mi pozostał ten nawyk, słodkie jem bardzo rzadko, nie slodze kawy i herbaty. A i cera wygląda lepiej. Oczywiście zdarza sie że zjem kawałek ciasta ale rzadko. Nie twierdzę że musicie zrzucić tyle i tyle. Zrzuccie tyle ile same uważacie aby poczuć sue lepiej. Nie twierdzę że każda musi miec rozmiar S czy M. Ale L czy nawet Xl juz wystarczy bo XL to rozmiar 40,42 i to juz szczupła osoba przecież. Takie moje zdanie. Ja nie wyzywam nikogo osoby które to robią to podszyw i tyle.

Gość gość
autorko jak potrafilas tak calkowicie zrezygnować ze słodyczy? tym bardziej w ciąży?ja teraz nie mam nadwagi, ale słodycze uwielbiam, a w ciąży jeszcze bardziej mi się ich chciało, to było dla mnie jak nałóg! w ciąży przybrałam 18 kg, zestal mi jeszcze 1 kg ;)

Gość gość
ja k mnie denerwuja takie teksty tez kiedys mi sie wydawalo, ze latwo schudnac, wystarczy sie zdrowo odzywiac i cwiczyc a teraz po sobie wiem, ze nie jest tak latwo - cwicze, 1,5 godizny dziennie, ograniczylam jedzenie, nie jem slodyczy, przestalam slodzic kawe, herbate, a waga nie spada, noz kurde metabolizm sie zmienil i nie wiem, co ma na to poradzic

Gość gość
Albo metabolizm albo tarczyca jak u autorki. Jeżeli mimo ćwiczeń i diety waga nie spada to warto zbadać sobie hormony tarczycowe dla świętego spokoju.

Gość gość
Ją 3tyg temu urodziłam brzuch spadł waga tylko9kg wyglądam szczuplio na siłownię muszę poczekać z 2miesiace

Gość gość
14:14 jak dwa miesiące, co ty gadasz? połóg trwa 5 tygodni a potem na siłownie mozna spokojnie

Gość gość
Gość jestem jeszcze slabA i mdleje dlatego przedłużenie ten czas

Gość gość
14:22 aha, to to rozumiem.

Gość gość
14.15 połóg trwa 6 tygodni. a jesli kto jest po cesarce musi dluzej odczekać, wiem po sobie. po 5 miesiącach dopiero wróciłam do swojej wagi.

Gość gość
Ja tez jestem po cesarce i po miesiącu wróciłam do swojej wagi. W ciąży przytylam 10 kg.

Gość gość
14.57 a cwiczyłaś żeby wrócic do tej wagi czy samo ci zeszło?

Gość gość
Jak zwykle zeszły się kwoki i robią awanturę rodem z bazaru. Co komu do tego, jak drugi wygląda ? Autorko, jesteś mężem tych grubych kobiet ? Nie ? Pomożesz im schudnąć ? Nie ? To po chooy się wipyerdalasz w nie swoje sprawy ?

Gość gość
Samo zeszło. W ciąży praktycznie wszystko poszło w brzuch i cycki.

Gość gość
Tak tak autorko kazda matka jest gtuba za to kazdy maz/ ojciec wyglada jak model. Kobieto popatrz jacy grubi sa faceci . Sami wyglada jakby byli w ciąży.

Gość gość
do gość dziś - no bo te spaśnięte słoniny winny siedzieć w domu bo wstyd takie coś oglądać a ulicy

Gość gość
"Baba gruba chłopa chluba" - jak rzecze stare przysłowie polskie. Ktoś kto nie jest frustratem bez kompleksów nie zakłada takich tematów. Żal mi Ciebie autorko, wp*****lasz się w wagę obcych Ci ludzi, nie znając ich historii. Ja znam młodą dziewczynę, która po porodzie dostała takiej depresji, że zaczęła się kompulsywnie objadać (to jest ta sama choroba co anoreksja, tylko idzie w przeciwnym kierunku). A przecież nie każdy ma chorobę wypisaną na twarzy. Zresztą czemu nikt się nie śmieje z anorektyczek, skoro tak samo psują krajobraz jak wieloryby.