Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak okresu od antykoncepcyji..

Polecane posty

Gość gość

W połowie czerwca odstawiłam tabletki antykoncepcyjne na stałe, po kilku dniach dostałam krwawienia od odstawienia, 25 lipca powinnam dostać okres, i dalej go nie mam, seks uprawiałam z chłopakiem bez zabezpieczenia jeszcze przed krwawieniem od odstawienia, a.ostatnio tylko otarł się o mnie przy intymnej sytuacji, boli mnie podbrzusze i kręgosłup, kiedyś miałam takie bóle przed okresem, ale mam już tak od tygodnia i nic, czy mogę być w ciąży? jak długo okres może się spóźniać po braniu antykoncepcji?

Gość gość
Z tego co wiem to moze trwac nawet do 3msc ale poczytaj o tym w google

Gość gość
Ale co może trwać do trzech miesięcy? Takie samopoczucie i brak okresu przez przerwanie tabletek??

Gość gość
a zanim zaczełaś brać tabletki anty to miałaś okres równo co 28 dni? Jesli miałaś dłuższe cykle, to po zakończeniu tabletek nie spodziewaj się okresu w takim samym czasie jakbys tabletki nadal brała

Gość gość
W czasie przerwy jestes chroniona o ile po 7 dniach zaczniesz kolejne opakowanie. Nie żebym Cię chciała straszyć ;) Ale test ciążowy zawsze warto wykonać. Przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz. A jesli wyjdzie negatywny, to oznaczać będzie, że musisz po prostu jeszcze poczekać na powrót do naturalnego cyklu. Tak, jak pisal ktoś wyżej, to moze trwać nawet do 3 miesięcy. Zwlaszcza jesli przesuwałaś cykl, np. nie zaczęłaś brać w 1 dniu miesiączki, albo między opakowaniami nie zrobilas kiedyś przerwy itp.

Gość gość
Przed braniem antykoncepcyji miesiączki miałam różnie raz co 28 dni raz co 30 a nawet dłużej, więc chyba nie ma co sie jeszcze martwić

Gość gość
Na Twoim miejscu wykonałabym test ciążowy. Po co się denerwować bez końca, skoro w jednej chwili możesz wszystko wiedzieć?

Gość gość
Najgorsze jest to że tak się boję...

Gość gość
To idz do apteki i kup test! Na co czekasz?

Gość gość
boisz się i zamierzasz bać się przez następne miesiące? Zrób test i będziesz wiedziała czy ten strach jest zasadny. Fakt, że nie pomyslałaś trochę kochając się tuz przed zakonczeniem bracia tabletek anty, skoro wiedzialas ze zamierzasz odstawić, trezba było się dodatkowo zabezpieczyć. Bo teraz faktycznie na dwoje babka wrozyła. Zrob test i tyle

Gość gość
Współzylam przed tym krwawieniem jeszcze, w piątek wzięłam ostatnia tabletkę a w sobotę się kochalismy i byl to stosunek przerywany, a okres dostałam w poniedziałek

Gość gość
Jak myślicie duże jest prawdopodobieństwo?? Czy to poprostu przez te tabletki i stres??