Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 26

Polecane posty

Gość już tylko gość
Myślę , że to zbyt skrajne stwierdzenie . Mamy ogromny skarb w postaci dość jednolitego narodu . W porównaniu np. z Polską międzywojenną nasze społeczeństwo jest dość jednolite narodowościowo . To skarb , którego mogą nam inne kraje pozazdrościć . I ten skarb jest do wykorzystania . Tylko najwyższy czas przestać się chorobliwie dzielić . To jest nie do pomyślenia , żeby dziesięciu profesorów w jednym konkretnym temacie ( jakimkolwiek ) na pięciu programach TV wygłaszało odrębne opinie , wnioski i nie potrafią wypracować wspólnego zdania .

Gość gość
Witaj iftar . Po pracy , czy po plaży ?

Gość już tylko gość
Galicja słoneczna , ale też niezbyt plażowa .

Gość już tylko gość
Mój urlop przypadł na luty w sanatorium w Nałęczowie , teraz więc mogę sobie tylko pomarzyć i w tv pooglądać wczasowiczów.

Gość gość
już tylko gość dziś Tylko najwyższy czas przestać się chorobliwie dzielić . > To prawda, ale to musisz powiedziec Kaczynskiemu i jego czopikom Co do odrębnego zdania 10-ciu prof. to każdy ma prawo do swojego zdania i chodzi o to, żeby rozmawiać kompetentnie na dany temat i udowodnic swoje racje.

Gość gość
Nie ma plażowej pogody, niestety. > No cos ty. Przeciez mamy wspaniała pogode. Byłam 10 dni nad morzem i na brak slońca nie moglam narzekac.

Gość gość
Jak wiadomo pogodni ludzie maja zawsze sloneczna pogode ;)

Gość już tylko gość
Napisane , żeby napisać . Oczywiście , że każdy ma prawo do swojego zdania . Ale mówimy o konkretach , a nie dywagowaniu np. z historii co by było gdyby ... A w konkretach musi być gdzieś zbieżna .

Gość gość
Jaka władza boi się TK i musi go sobie podporządkować? Jaka władza musi z mediów publiczbych zrobić narzędzie propagandy zachwalające rząd, nie w sposób zakamuflowany jak zarzucano poprzednim ekipom, lecz orydanarnie i bez wstydu włażące w doope w stylu North Korea? Jaka władza musi manipulować historią i ładować wszędzie swoich zmarłych, robiąc z nich geniuszy nawet w rocznicę PW? Całe szczęscie, że to nie lata 20 ubiegłego wieku. Skończylibyśmy jak niemiaszki albo ruscy. W obecnym układzie pisiory wyżej chooya nie podskoczą. Ale mechanizmy widać nadal działają, a ludzie nadal są tępi jak byli.

Gość gość
'niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze tej ziemi ' ....1999 rok. W 20 lat po wypowiedzeniu tamtych słynnych słów Jan Paweł II przypomina je w polskim sejmie. Nie uznaje ich za spełnione do końca. Prosi, by Duch nadal wspierał proces przemian, służący odnowie oblicza tej ziemi. Burzliwą owacją przyjmuje te słowa cały sejm. Klaszcze prezydent Aleksander Kwaśniewski, klaszczą byli prezydenci Wojciech Jaruzelski i Lech Wałęsa.

Gość gość
Co myślał wówczas prezydent Kwaśniewski (Stoltzman )? Odważył się powiedzieć o tym dopiero trzy lata po śmierc***apieża. 2 lutego 2008 r. mówił w wywiadzie dla „Krytyki Politycznej”: „Jeżeli mówić o największych błędach Tuska, to polegają one właśnie na tym, że nie postawił sobie neutralności światopoglądowej państwa jako jasnego celu. On może zrobić więcej, aniżeli my – jak to mówicie – postkomuniści mogliśmy. My byliśmy cały czas w cieniu oficjalnego, państwowego antykatolicyzmu czy antyklerykalizmu, który obowiązywał w latach PRL-u, więc nasze pole manewru było ograniczone. Poza tym w Watykanie był Jan Paweł II”. Trzeba przyznać, że to uczciwe postawienie sprawy: papież był dla nas zawalidrogą. Niestety, nie mogliśmy przeciwstawić mu się skutecznie, bo byliśmy za słabi. Ale wiem, że Donald Tusk myśli tak samo i ma możliwości, by z wizją JPII walczyć skuteczniej. Bo zawalidrogi w Watykanie już nie ma.

Gość gość
Shatyn...Bóg czasami zachowuje się dziwnie. Tobie nie dał rozumu nie wspominając o umięjętności pisania.

Gość gość
_iftar_ wczoraj Marzy mi się taki bardzo bardzo ciepły dzień. Oczywiście bez pracy. Bez niczego. Cały dla mnie. Salam Al-Kutz x x Mamy lato Iftar.

Gość gość
_iftar_ wczoraj Po shopingu oczko.gif Nie ma plażowej pogody, niestety. Mój piekny nowy strój do opalania chyba poczeka do nastepnego roku smiech.gif X Iftara, czekałaś na wyprzedaże, żeby kupić strój kąpielowy??? Gruba, Ty Jesteś jednak tandeciara.

Gość gość
Hahaha, gruba szaleje. Cały rok baseny są czynne, wiesz???? Emerytka.

Gość gość
shatyn nie zesraj sie

Gość gaaaaaajowy
xxxx.za pozno,juz smierdzi.dziadem nowohuckim.

Gość gość
wygląda na to że większość postów na orange pisze jedna osoba i nie jest to shatyn. tylko po co?

Gość gaaaaaajowy
xxxx.shatyn.shatyn.nawet to wyzej.to ty dziadzie.

Gość gość
Gejowy, jebnij się w czoło, kretynie. Nie jestem Shatynem, fajfusie.

Gość gość
Weź lepiej poproś pijaczkę o adres email, to będziesz jej pierdział na privie, Ty stary, obleśny dziadzie.

Gość gość
Alebo obciągnij baranowi pancernemu.

Gość gość
gejowy teraz macie nowe hobby liczenie smug z truciznami na niebie. idz przy okazji przewietrzysz mozg🖐️

Gość gość
Gejowy, niczego już nie liczy, o niczym innym nie pisze, tylko o Edku. Zakochał się chyba, pedau.

Gość gość
Wyraźnie boi się shatyna skoro tyle o nim pisze.

Gość gość
Być może, na każdym topiku go widzi. Tuman bez szkoły. Obleśny stary pedau.

Gość gaaaaaajowy
xxxx.zalosny shatyn jestes.po prostu zalosny.zazdrosny zalosniaku.

Gość gość
Chcesz mi obciągnąć, leszczu?

Gość gość
a tobie staruchu jeszcze staje???

Gość gaaaajowy
Xxx. staje.wysłałem nawet otulonej_snem fotę mojego ptaszka. może się skusi. ona podobno lubi takich starszych gości.