Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwa145

ból ucha nie do zniesienia pomocy

Polecane posty

Gość siwa145

Nie wiem już jak mam spać co robić od 3Dni borykaM Się z tym problemem byłam u lekarzA a co przepisał? Paracetamol i ibuprofen Tak leczą Polaków w Holandii . co mogę zrobić żeby przynajmniej zasnąć? Na pomoc lekarza już nie liczE

Gość przerost tresci nad forma
augumentin ale bez recepty pewnie nie dostaniesz. unikaj wszystkich lekow z antybiotykami konczacymi sie na mycyna.

Gość siwj145
Czyli lekarz rodzinny mi zostaje? coś czuję że znowu skończy się na słynnym paracetamolu a kolejnej nocy nie zniose

Gość siwa145
Czyli lekarz rodzinny mi zostaje? coś czuję że znowu skończy się na słynnym paracetamolu a kolejnej nocy nie zniose

nie wiem kto ci zostaje nie mieszkam w holandii ale wiem ze zapalenie ucha sie leczy antybiotykami a nie paracetamolem. jesli na zew. nic nie widzial to powienien cie skierowac do laryngologa moze za blona bebenkowa masz jakies zapalenie.

Gość siwa145
Byłam u lekarzA i sZpitalu tu niestety medycyna jest taka że lepiej nie chorować zobaczymy jutro jeśli się nie uda i przeżyje pozostanie mi wrócić na leczenie do kraju . Dziękuję za odpowiedz , a wiesz może jeszcze w jaki sposób zasnąć , pierwszy raz mam tą dolegliwość i najgorszemu wrogowi nie życzę ;(

Gość gość
Włoż sobie do ucha zwinięty listek geranium anginki. Leczy lepiej niż antybiotyk syntetyczny bo anginka jest naturalnym antybiotykiem. Poczytaj o tym w necie.

Gość gość
Włoż sobie do ucha NA NOC zwinięty listek geranium anginki cytrynki

ja na twoim miejscu bym sie raczje spieszyl jesli to nie zapalenie ucha a np. jakas perforacja to masz srednio 24h na wdrozenie leczenia aby slyszec im dluzej to trwa tym wieksze ryzyko trwalej gluchoty. nie jestem lekarzem ale wiem ze ludzie ktorzy zaniedbali blache objawy czesto koncza glusi. to samo tyczy sie lekarzy ktorzy ich zlekcewazyli i trafili do szpitala jak juz bylo za pozno na cokolwiek. w uszkodzeniahc sluchu kluczowe sa pierwsze 24h pozniej komorki odpowiedzialne za przenoszenie impulsow nerowwych stopniowo umieraja,wypelniaja ubytek np. szumem czy inne dziwne rzeczy sie dzieja czy to w samym mozgu czy uchu czy ukladzie nerwowym. trzymaj kciuki aby to bylo zaplenie ucha a nie co innego skoro lekarz przepisal paracetamol to moze nie ma wycieku z ucha a wtedy zacnzij sie martwic. pamietaj tez jak ci przepisze cos z czyms co sie konczy na -mycyna zwlaszcza jak to bedzie internista aby poproscic o cos innego :D laryngolog ci wyjasni dlaczego. ja bym na twoim miejscu od razu uderzyl do laryngologa i nie tracil czasu .

nic nie wkladaj do ucha !!!! ludzie ci radza bo zakladaja ze masz to co dziecku sei najczesciej przytrafia rownie dobrze mozesz miec cos innego i tylko sobie zaszkodzisz. do ucha sie nic nie wklada nawet patyczka do czyszczenia a tym bardziej jakiegos zielska ktore moze byc brudne powodowac uczulenie etc. poza tym to co dobrze leczy zapalenie uszkadza sluch wiec nie powinno sie na wlasna reke tam zakrapiac antybiotykow(zazwyczaj maja neomycyne w skladzie albo cos podobnego) czy jakiegos zielska ktore byc moze tez dziala ototoksycznie i wyleczy ci zapalenie a uszkodzi sluch. dlatego tyle starszych osob jest gluchych ze kiedys w polsce masowo aplikowany im gentamycyne na kazda infekcje. zostaw ucho w spokoju i idz do lekarza od uszu a nie do zielarza,dobrze radze.

Gość siwa145
Czekam na wizytę dziś jadę zobaczymy co powie , najgorsze jest to że ja chcę to leczyć jednakże podejście lekarzA do pacjenta wygląda tu jak wygląda P.S żółto zielona wydzielina się już pojawiła

Gość gość
ropne zapalenie ucha, bez antybiotyku sie nie obejdzie, jakiś spirytus na ziołach coś jak nasz amol pewnie w holenderskiej drogerii czy zielarni znajdziesz i tym smaruj całą okolicę wokół chorego ucha nawet kilka razy dziennie

Gość siwa145
Próbowałam już tak cała ta okolica jest teraz opuchnięta jeszcze bardziej nie wiem czy przez to czy przez opaskę na głowę która założyłam żeby przytrzymać wacik

Gość siwa145
Oczywiście że nie , jak wspominałam wcześniej byłam u lekarzA i nic to nie dało dziś podejmuje ostatnia próbę i jeśli nic nie zrobi jadę do domu nie mam zamiaru kolejnej nocy z rzędu latać ponad łóżkiem i płakać bo zapas łez się skończył xD

Gość gość
nie tracilbym czasu na takich durnych lekarzy,tylko jechal do polski.daj znac jak sie skonczylo zdrowia 🖐️

Gość siwa145
Byłam u lekarzA mam antybiotyk efekt niby jest jak narazie taki że mogę spać ale dobre i to na początek . problem z tym że teraz zaczyna mnie bolec drugie ucho . Zawsze coś jak nie urok to sraczka

Gość gość
moze antybiotyk nietrafiony,jak bierzesz to nie powinno byc takich objawow ze drugie siada idz jeszcze raz,a ile dni nbierzesz i jaki to antybiotyk ???

Gość gość
moja babcia na bol ucha polecala tez ( oczywiscie oprocz lekow) zjedzenie rozgrzewajacej ostrej zupy z czosnkiem,cebula cos ale gulaszowa przyprawionej chili,jak dasz rade ugotuj sobie taka gulaszowa,powinno tez pomoc i mozesz ucho sudszarka posuszysz z cioeplym powietrzem tez pomoze,aha do zupy mozesz tez dodac troche kurkumy ona dziala w ogole zbawiennie,ale zupisko musi byc ostre

Gość gość
Następnym razem, kiedy będziesz potrzebować pomocy laryngologa to spróbuj skorzystać z pomocy dr Wojciecha Kukwy. Polecam szczególnie jeśli mieszkasz w Warszawie albo w okolicach. Mi pomógł od ręki, szybka diagnoza, krótkie leczenie, bez skutków ubocznych... Czasem ze zwykłym bólem gardła strach iść do lekarza pierwszego kontaktu. Ostatnio 3 lekarzy leczyło mi anginę przez 2 miesiące i żaden nie umiał pomóc. Musiałam powtarzać antybiotyk, bo pierwszy nie pomógł. Szkoda gadać...

Gość gość
Nie było to przyjemne doświadczenie Ale grunt że poszło w niepamięć