Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto ssa piers wasze trzylatki?

Polecane posty

Gość gość
Na forum o długim kp matki sie wypowiadają ze to im ciężko zrezygnować z kp a nie dziecku. Czytałam o wielu przypadkach ze np 16 miesieczne lub 2 letnie dziecko próbowało samo sie idstawic a one piszą na forum ze co zrobić zeby karmić dłużej bo dziecko nie chce q one chcą. I dosłownie opisują ze rycza po nocach i na siłę przystawiaja dziecko do piersi zeby chciało ssac. Chore i tyle

Gość gość
Ja sie bede trzymala swojego,uwazam,ze matki ktore karmia dlugo,robia to dla siebie,nie dla dzieci.Moja znajoma karmila corki trzy lata.Druga odstawila,bo brala leki,tak sie trzesla jak mala sobie poradzi,a okazalo sie,ze w jeden dzien dziecko sie odstawilo.Czyli dziecko wcale tego nie potrzebowalo,to matka miala jakies schizy.I nie wmawiajcie mi,ze kp jest takie cudowne,ze dzieci nie choruja,ja dwoje dzieci karmilam krotko,jedno 4 miesiace,drugie 2 tygodnie u wiecie co?Choruja mniej niz tej mojej kolezanki,ktora karmila 3 lata.Jedna z nich,to wyglada jak cien,blada,podkrazone oczy,apatyczna.Moje dziecko w tym samym wieku jest jej przeciwienstwem.

Gość gość
Jej dziecko jest blade i apatyczne bo dzieci długo kp jedzą z reguły tylko pierś i są niwjadkami i nie chcą jeść nic innego więc pewnie brakuje juz im witamin z normalnego jedzenia. Byc moze ma anemie bo w mleku matki nie ma tyle żelaza ile dziecko potrzebuje. Matka więc dla świętego spokoju daje cycka bo dziecko nie chce jeść posiłków stałych.

Gość gość
Zgadza sie

Gość gość
No tak, bo pomiędzy noworodkiem, a trzylatkiem nie ma nic;-) Ciągle przewija się tu, że noworodek jest okej, a duże dziecko be. Czyli gdzie przebiega ta magiczna granica? Karmiłam 7 oraz 10 miesięcy. Ani długo ani krótko. Teraz moje młodsze ma 14 m-cy i to nadal małe dziecko. Nie widzę nic złego w tym gdybym miała nadal karmić. Ale prawda jest taka, że im później tym może być trudniej odstawić. Poza tym po roku wiele kobiet wraca do pracy, dlatego to chyba optymalny moment. Ale tak generalnie nie rozumiem tych emocji. Tyle rzeczy godnych potępienia jest wokół nas, a wy się czepiacie czynności, która nikomu nie szkodzi.

Gość Ekspert Żywiec Zdrój
Drogie Mamy, chcielibyśmy się odnieść do wypowiedzi dotyczącej wody Żywiec Zdrój. Woda Żywiec Zdrój, dzięki swojemu delikatnemu smakowi, niskiej mineralizacji, niskiej zawartości sodu oraz pierwotnej czystości, polecana jest także przez Instytut Matki i Dziecka oraz Centrum Zdrowia Dziecka jako produkt odpowiedni dla niemowląt i dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią. Ponadto warto wiedzieć, że woda kranowa i butelkowana różnią się zasadniczo i jest to regulowane przez restrykcyjną ustawę o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Woda źródlana (jaką jest woda Żywiec Zdrój) charakteryzuje się naturalną czystością - nie może zawierać żadnych zanieczyszczeń, dzięki temu nie wymaga uzdatniania. Woda kranowa, w zależności od tego skąd jest pobierana, musi zostać oczyszczona, aby w ogóle nadawała się do użycia, następnie zaś jest dodatkowo uzdatniana (chlorowana lub ozonowana), aby zapobiec jej wtórnemu skażeniu w sieci wodociągowej. Również wymagania jakościowe dotyczące substancji potencjalnie niekorzystnych są bardziej restrykcyjne dla wód butelkowanych niż wody kranowej. Jeśli interesuje Was temat wody, zachęcamy do zapoznania się z raportem „Fakty i Mity o wodzie”, w którym eksperci komentują powszechne opinie dostępne w Internecie http://www.wodanastart.pl/raport." Pozdrawiam, Ekspert Żywiec Zdrój

Gość gość
Ja mam problem. Próbuje odstawic trzylatka od piersi i na każde moje próby reaguje agresja. Bije i drapie mnie po dekoldzie i szyi. Nie wiem co robić :(

Gość gość
Masakra :( karm kobieto dalej to mając 15 lat pociecha na próbę odstawienia zareaguje strasząc cię maczetą :D

Gość gość
19:33 Troche późno i chyba zdajesz sibie sprawę ze czekałaś zbyt długo z tym??? No ale skoro mleko sie juz wylało to najlepiej opuść dom na noc-dosłownie. Zeby nie widział Ciebie i zapomniał o piersi. Albo porozmawiaj z nim o tym ze poersi sa chore i trzeba nakleić plasterek. Powiedz ze mleko sie zapsulo (posmaruj czyms piersi) i tyle. Kaz sie pożegnać i powiedz ze juz jest taki duży ze w nagrodę dostanie kubek jaki sobie wybierze i to z niego bedzie pil juz mleczko. Dyplomacji troche bi trzylatek do duze i mądre dziecko