Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

małżeństwo i samotność cz.2

Polecane posty

Zdrowie,pokój oraz radość niech dosięgną wszystkich nas,bo dziś Jezus się narodził odkupiciel ludzi mas....... Z okazji Świąt Bożego Narodzenia najlepsze życzenia życzy Agrypinka,bo do niektórych nie doszły moje kartki,choć wysyłałam,jeszcze raz najlepszego:):):)

Wszystkim życzę Wesołych Świat,pachnącej choinki i hojnego Mikolaja ,a także radości i miłości i dużo optymizmu. 😘😘😘 . Całusków tysiace.

\"Wesołych świąt! A z gwiazdką - pod świeczek łuną jasną życzę Wam - najwięcej: zwykłego, ludzkiego szczęścia\". (W. Melzacki) Może w te święta, tej Wigilii spełnią się nasze pragnienia? 👄👄👄👄

Wesołych Świąt , dużo prezentów pod choinką , wzruszających chwil przy wigilijnym stole , pokoju ducha oraz odpoczynku w gronie najbliższych :) Pozwoliłem sobie na małe życzenia i tutaj :) Trzymajcie się ciepło i spędzcie te Święta najlepiej jak potraficie , cieszczie się tymi pięknymi chwilami bo świeta sprzyjają dobrym uczynkom i słowom :) Oby tak zawsze -czego Wam życzę bardzo :) Ja także zmykam bo parę rzeczy trzeba jeszcze podszykować .. Pa.pa ! : D :D :D

Dzięki wszystkim za życzenia :-) Bardzo mi miło :-) Tylu życzeń jaszcze nigdy nie dostałem :-) Często wracam myślami do wspomnień naszych pierwszych wspólnych świąt Bożego Narodzenia :-) Byliśmy młodzi, zwariowani i świata poza sobą niewidzący. Nie chcieliśmy spędzać okresu przedświątecznego na robieniu zakupów, sprzątaniu, gotowaniu, ..., ... , a świąt za suto zastawionym stołem i przed telewizorem. Postanowiliśmy spędzić święta inaczej niż dotychczas. Pojechaliśmy w góry do Międzygórza w Masywie Śnieżnika. W plecaku kilka bombek, kilka świeczek ..... na miejscu kilka świerkowych gałązek - na naszą choinkę. I Pasterka w małym kościółku na wzgórzu pod niebem białym od milionów gwiazd. A w pierwszy dzień świąt wzieliśmy saneczki i postanowiliśmy zdobyć szczyt - Śnieżnik. Trwało to pół dnia - wśród nieskazitelnej bieli dziewiczego śniegu, pod błękitnym niebem i wspaniałym słoneczkiem, tylko we dwoje ( przez cały dzień nie spotkaliśmy innych równie jak my zwariowanych ;-) ). A potem szalony zjazd z samego szczytu na saneczkach :-D :-D :-D . A potem już święta spędzaliśmy tradycyjnie. Tydzień czasu na porządki (jak zacznę sprzątać w drugim pokoju to w pierwszym już jest bałgan :-( ), w międzyczasie biegnę kilkanaście razy do sklepu :-( . I najważniejszena mojej głowie: znalezienie choinki i sprawienie aby przez kilka dni utrzymała pionową pozycję, światełka, ozdoby ... ... wydaje się to bardzo proste, ale już 4 razy przeszukałem cały dom i jeszcze nie znalazłem figurek gipsowych :-( . Osobiście przygotowuje sałatkę ze śledzi i serniczek. A tegoroczne święta spędzamy u moich rodziców we Wrocławiu. Tradycyjnie rodzinnie. I dla wszystkich serdeczne życzenia z okazji Bożego Narodzenia, dużo zdrowia, radości i pomyślności .... ....

i ja dolaczam do zyczen:):):) wesolych zdrowych spokojnych swiat zycze wszystkim razem i kazdemu z osobna:D:D:D duzo prezentow pod choinka, przepysznych potraw wigilijnych:D i duzo duzo milosci i wytrwalosci :D:D:D tego zycze i wam...i sobie...lece wygladac pierwszej gwiazdki:D:D:D pa

Kochani moi - jeszcze słychac kolędy , jeszcze pachnie świętami - niech trwają - wesołego świętowania .

Ale wszyscy świętują ! Nikt się wczoraj nie wpisał ! Jedliście czy leniwie odpoczywaliscie ? U mnie Wigilia bardzo mila. Dużo rodziny i bardzo sympatycznie. Tylko na jedzenie patrzeć nie mogę. A dzisiaj druga tura gości ,ale się z nich bardzo cieszę . Tylko jak tu znowu !!!!!! jeść ??????????????????????? Nie sądzicie ,że jedzenie w święta zajmuje nienależną mu pierwszą pozycję ? Co roku obiecuję sobie to zmienić i co roku poddaję sie nakazowi robienia tych wszystkich potraw. Robie sama pierogi ,barszcz ,uszka / z pomocą/ piekę schab i pasztet i ciasta i ciasteczka. A dzisiaj tradycyjny obiad świateczny. Ale my przynajmniej dużo rozmawiamy i mało ogladamy telewizji. A spacer po lesie z pieskami obowiazkowy . Nie przejadajcie się ,usmiechajcie i kochajcie życie. Spełnienia marzeń.

:D No tak, większość z przejedzenia nie może się ruszać :D i nawet do komputerka Wam się nie chce podejść :D Ja jem malutko :).......... ale............ ciągle :P A ponieważ głównie makówkę to ciągle 💤 i :) Pogodę mamy jak na WIelkanoc a nie Boże Narodzenie.

no no, ale towarzystwo poszalało :-).... Ja wróci łam ze Słupska od rodziny ze strony mojej mamy. Samam jestem jedynaczką, tak jak i MM, więc święta spedzamy ze \"starszymi\".... Było rodzinnie i ciepło,m choć nie obyło się bez przykrych incydentów - na szczęście nie tylko wobec mnie.... Co Wam przyniósł Mikołaj (TM), jeśli można?.... Tak z ciekawości.... Ja na pierwszy ogień :-). Dostałam piekną bieliznę :-) oraz kubeczek do pracy z Myszką Miki i Myszką Minnie - jako, iż jestem czasem \"Myszką\" dla MM... Brzuch boli tradycyjnie - od śledzi.... pozdrawiam jeszcze świątecznie....

Święta, swięta........... i po swiętach ..;) Ja już w pracy , więc..... I_I>I_I>I_I>I_I>I_I> ...kawusia dla wszystkich , którzy musieli już wstać :) eeee,....... gadac się nie chce ,ale nie było tak źle .... Tylko ,ze miałam bardzo poważną rozmowę z MM, córka mi się rozchorowała,... świąteczne noce nieprzespane, w dzień nie schodziła mi z kolan i bardzo marudziła :(... nigdzie nie mogliśmy wyjść :( ...bo goraczkowała ...nikt do nas (prawie) nie przyszedł , bo przeważnie mają dosc małe dzieci i wiadomo - lepiej nie pchać się tam gdzie infekcja.... itd. itd,.... eee.... do bani ,... jestem prawie nieprzytomna ,:(.... , rozbita, zdruzgotana,...:(:(:( ..... ech,... miłego dzionka ..papa

Mimo wszystko - miłego poniedziałku . Nie wzięłam do pracy śniadania - mam zamiar nie jeść cały dzień ;-)

dzień dobry ! Witam wszystkich w ten zwykły dzionek po świętach :) Wszystko co miłe tak szybko umyka niestety i musimy dziś wgryść się w ten szary codzienny zwykły dzień - a może to i dobrze ? Ile mozna siedzieć w domu ;) Święta mieliśmy ciche i spokojne tylko we dwójkę -a ze pogoda była beznadziejna to oprócz wyprawy do Koscioła siedziało się w domku . Tylko parę telefonów z życzenaimi do najbliższych mówiło nam iż są święta a nie zwykłe niedziele ...Bycie tylko we dwoje w świeta ma swoje plusy i minusy -wiadomo iż nie przezywa sie tego okresu taksamo jakby się spędzało z rodziną ..niestety wszyscy mieszkają bardzo daleko . Ale przynajmniej wypoczęliśmy w ten okres :) Wkrótce znowu przerwa w pracy i Nowy Roczek przed nami ...uff jak ten czas szybko leci ..oj leci... No dobra nie zanudzam i wracam do pracy :) Pozdrawiam ! :)

i ja melduje sie na posterunku:D:D:D u mnie pogoda okropna leje od wczoraj...buro i ponuro a musialam jeszcze na 7 isc do pracy...i jak tu z wyrka wylezc:) caly dzionek przydymiona chodzilam:D...swieta minely mi w rodzinnej atmosferze, staralam sie nie przejadac, wypilam wszystkiego moze z 4kieliszeczki, mm nawet spokojnie sie zachowywal...Kaba ja tez moge sie pochwalic prezentami:D:D:D dostalam od mm zestaw do maniciuru elektryczny i...piekna seksowna koszulke nocna:D:D:D ale coz skoro i tak nie bedzie chcial mnie w niej ogladac???:D ja kupilam mm perfumy MEXX a co tam zaszalalam:D i caly czas laze za nim i wacham;P zawsze to jakis pretekst zeby go powkurzac:D:D:D pozdrowionka dla wszystkich pa

hejka... próbuję się uczyć [skwaszona mina] i idzie mi... ech... pozdrawiam:)

hejka... próbuję się uczyć [skwaszona mina] i idzie mi... ech... pozdrawiam:)

Gość u
Nigdy nie rozumiałem, dlaczego potrzeby seksualne mężczyzn tak bardzo odbiegają od potrzeb seksualnych kobiet. Wszystkie te gadki o Marsie i Wenus... Nigdy również nie rozumiałem, dlaczego tylko mężczyźni są w stanie myśleć racjonalnie... W zeszłym tygodniu poszedłem z moją żoną do łóżka. Zaczęliśmy się pod kołdra głaskać i dotykać. Byłem już gorący jak cholera i myślałem, że ona również, ponieważ to, co robiliśmy miało jednoznacznie podłoże seksualne. Lecz właśnie w tym momencie rzekła do mnie: - Posłuchaj, nie mam teraz ochoty się kochać. Chce tylko, żebyś wziął mnie w ramiona, dobrze? - Coooooooooo????????? W odpowiedzi usłyszałem, no jak sadzicie, co? To przecież jasne: - Ty po prostu nie zdajesz sobie sprawy z emocjonalnych potrzeb kobiet! W końcu zrezygnowałem i skapitulowałem. Nie miałem tej nocy seksu i tak zasnąłem... Następnego dnia poszedłem z żoną do Centrum Handlowego na zakupy. Patrzyłem na Nią, gdy przymierzała 3 piękne, ale bardzo drogie sukienki. Ponieważ nie mogła się zdecydować, powiedziałem Jej, żeby wzięła wszystkie trzy. Nie wierzyła własnym uszom i zmotywowana przez moje pełne wyrozumiałości słowa, stwierdziła, ze do nowych sukienek potrzebuje przecież nowe buty, zresztą te, które na wystawie oznaczone były cena 600 Euro. Na to rzekłem, ze, oczywiście, ma racje. Następnie przechodziliśmy obok stoiska z biżuteria. Żona podeszła do wystawy i wróciła z diamentowa kolia. Gdybyście mogli Ja widzieć!!! Byłą wniebowzięta!!! Prawdopodobnie myślała, że nagle zwariowałem, ale to było Jej w gruncie rzeczy obojętne. Sądzę, że zniszczyłem wszelkie schematy myślenia filozoficznego na których się do tej pory opierała, gdy po raz kolejny powiedziałem "tak" i dodałem "piękna kolia"... Teraz byłą wręcz seksualnie podniecona. Ludzie!!! Jej twarz wyrażała tyle uczuć, musielibyście to widzieć! W tym momencie powiedziała ze swoim najpiękniejszym uśmiechem: - Chodź, pójdziemy do kasy zapłacić. Trudno mi było nie wybuchnąć śmiechem, gdy Jej odpowiedziałem: - Nie, kochanie. Nie mam teraz ochoty tego wszystkiego kupować... Jej twarz zbladła jak ściana, a jeszcze bardziej, gdy dodałem: - Mam tylko ochotę na to, żebyś mnie wzięła w ramiona. Gdy z wściekłości i nienawiści już prawie pękała, wbiłem ostatni gwóźdź: - Ty po prostu nie zdajesz sobie sprawy z finansowych możliwości mężczyzn.

Powitanko!:) Wczoraj mi net nie chodził,a tyle napisałam i się starałam:(,a tu nic nie wysłało nawet na pomarańczowo??/no ale trudno..... Ja dostałam pieniądze od MM,nawet się nie spodziewałam,bo raczej takich gestów romantycznych nie robi,miłe to było..... Dostałam tyle śmiesznych i fajnych wierszyków smsowych na święta,a tu jeszcze sylwester przed nami. Pozdrawiam was wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia:):):)

do pamarańczowego//:D:D:D reeeeeeeeweelaaaaaaaaaaacja:D:D:D bardzo mi się podoba ;) Masz może więcej? :) Agrypina//:) siemanko Co dostałam? pizamkę i rajstopki:) i śliczną branzoletkę i piękną szkatułeczkę na drobiazgi :) pozdrawiam:):):) Mam misia w pracy:) i rozumiecie... :):)

Szpital. Oddział porodowy. Właśnie ma rodzić pewna kobieta, więc pyta się jej pielęgniarka: - Czy chce Pani, aby mąż był przy porodzie? Ona odpowiada: - Nie! Nie było go przy poczęciu, to tym bardziej nie jest potrzebny przy porodzie... :-d :-D :-D

witam i o zdrowie pytam:D:D:D widze ze wiekszosc z nas jeszcze odpoczywa:D i dobrze nalezy sie:):):) tylko smutna tu bez was...ja lece na zakupy bo w niedziele czeka mnie jeszcze impreza urodzinowa mojego misiaka:D:D:D...ale ten czas leci to juz 13 lat:) Emmi fajne prezenciki:):):) a co misio dostal??? i jak sie czuje??? pozdrow i ucaluj go odemnie❤️ wszystkim caluski i papatki

witam i o zdrowie pytam:D:D:D widze ze wiekszosc z nas jeszcze odpoczywa:D i dobrze nalezy sie:):):) tylko smutna tu bez was...ja lece na zakupy bo w niedziele czeka mnie jeszcze impreza urodzinowa mojego misiaka:D:D:D...ale ten czas leci to juz 13 lat:) Emmi fajne prezenciki:):):) a co misio dostal??? i jak sie czuje??? pozdrow i ucaluj go odemnie❤️ wszystkim caluski i papatki

buziaczki dla wszystkich :) i strasznie się ucieszyłam że widziałam na topiku zone_________> gdzie sie podziewałaś tak długo :) przecież jesteśmy umówione na kawe :) Kaba______> ❤️ Ty wiesz dlaczego :) margo___> 🌻 :) Emmi_____> 🌻 :) i szczególne dla Gody ______> :):) 🌻🌻 :) może wreszcie znajde więcej czasu i poczytam i popisze troszke :) Trzymajcie kciuki :) Buber_____> ;) 🌻 pozdrawiam :)

Moja Mama - najukochańsza - umarła w drugi dzień świat wieczorem ! Czy to ktos rozumie ???????????????????????????????????

Love1966............................ ....................................żadne słowa nie oddadzą tego co czujesz......

Love//:( bardzo... bardzo Ci współczuję...:(

Love// kurcze... nie znam ani Ciebie ani Twojej rodziny ale oczy mam pełne łez... bo to jest straszne... niby wiemy... niby... ale zawsze jest to jak grom z jasnego nieba :( zawsze zawcześnie... zupelnie niepotrzebne... kwiatuszku gdybym mogła przytuliłabym Cię i tak byśmy płakały sobie w milczeniu razem... ale kurcze, nie da się :( Ja jestem tu Ty jesteś tam... tulu...❤️ tulu...❤️... tulu...❤️ tulu...❤️ Trzymaj się ! 🌻