Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drogie mamy, apeluję o odrobinę kultury...taka sytuacja

Polecane posty

Gość gość
Autorko, tak sie zastanawiam, skad ta matka wiedziala, ze trzeba zmienic pieluche, skoro przy corce jej nie bylo, a przed wyjsciem chyba sie zaklada swieza prawda? A potem zamiast ubrac to dziecko przy tej lawce z koszem, to szukala zajetej lawki. Jak potrzebowala widza do urzadzanego przedstawienia, to chyba jest z ta kobieta cos nie halo, bo pewnie wcale dziecko zadnej kupy tam nie mialo, a pierwsze co to podeszla do zajetej lawki. Jak chce pokazywac goly tylek z cala reszta na okolo, to niech pokaze swoj.

Gość gość
bo są matki i szmaty robiące dziecko dla 500+

Gość gość
gość dziś to nawet nie chodzi o to, że śmierdzi... poważnie nie widzisz problemu w eksponowaniu genitaliów twojego dziecka wobec masy obcych ludzi? xx A to ta masa obcych ludzi musi sie wgapiac w jego genitalia ? Nigdy nie wiedziala golej dupki dziecka czy co ? Dziecko to dziecko, ono nie ma " genitaliow ", jest dzieckiem bez seksualnych skojarzen.

Gość gość
gość dziś 3 latka to jeszcze dzieci i biegać na golasa mogą. Nie sprowadzajmy dzieci do obiektów seksualnych, bo to jest chore x 6latka, 10latka to tez jeszcze dziecko :) Ty nie musisz patrzec jak na obiekt seksualny, ja nie musze, ale ewentualny pedofil na plazy juz tak. Nigdy nie wiesz, kto lezy na sasiednim reczniku. 10 lat mozesz mieszkac i spac z pedofilem i do glowy ci nie przyjdzie, ze to zwyrol. Malo tego, dla zwyklego normalnego postronnego widok calkiem nagiego dziecka tez moze byc zenujacy. Rozumiem autorke, bo pewnie sam fakt zmienienia pieluchy jej tak nie zszokowal, co ta cala otoczka z golym zadkiem dziecka.

Gość gość
gość dziś gość dziś to nawet nie chodzi o to, że śmierdzi... poważnie nie widzisz problemu w eksponowaniu genitaliów twojego dziecka wobec masy obcych ludzi? xx A to ta masa obcych ludzi musi sie wgapiac w jego genitalia ? Nigdy nie wiedziala golej dupki dziecka czy co ? Dziecko to dziecko, ono nie ma " genitaliow ", jest dzieckiem bez seksualnych skojarzen. xxx 7:05 nie. Gosc 12:46 tego nie widzi. A szkoda. Nie ma genitaliow? A to kuzwa jest? Cipcia i siusiaczek z jajuszkami? Kilkuletnie dzieci nie sa aseksualne, a niemowleta maja erekcje. Jeszcze jakies pytania? A potem mamy takie obszczymury, ktore zamiast wejsc za drzewo, siuraja po budynkach na srodku ulicy, albo zamiast isc do wc w knajpie, to siuraja pod drzwiami lokalu, bo przeciez za dziecka zawsze latal z pisorem na wierzchu i nie bylo problemu :)

Gość gość
Zawsze mnie drażnił widok gołych dzieci na plaży. Nie ważne, czy ma 1,5-2-3 latka, jakiś "dół" powinno się dziecku założyć. Ostatnio też widziałam jak rodzice przyprowadzili chłopców, rozebrali do rosołu i siedzieli na kocu a chłopcy to w wodzie, to w piachu, to na kocu z kanapką i gołym ptakiem ;-( chłopcy na oko 4-5 lat. Moja córka 5 letnia zerkała na nich i dziwiła się, jeden nawet przyszedł razem budować zamek ;-( Chciałam powiedzieć, że jak mają się dzieci razem bawić to proszę o założenie majtek, ale mój mąż zarządził zmianę miejsca plażowania. Może tak lepiej... Ludzie często nie potrafią się zachować. W restauracji, gdzie wybraliśmy się świętować naszą rocznicę ślubu była para z dzieckiem i dziadkami. Dziecko już chodzące, może 1,5 roku. Zrobiło kupę w pampersa. Rodzice podawali je sobie nad stołem wąchając w okolicy pupy, krzywiąc się i komentując "dałeś czadu", "jest moc". Rozwijali ten temat bez skrępowania głośno komentując z dziadkami, że ostatnio coś tam się działo... Niby to nic strasznego, też przerabiałam fazę pampersów, ale jednak to nie są kwestie do głośnych rozmów w restauracji. Podobnie jak to co opisała autorka. Może nic złego, ale jednak nietaktowne i niekulturalne zachowanie.

Gość gość
A ja sie nie dziwie, że mamy nietolerancyjne i zaściankowe społeczeństwo skoro od małego widzą chore zachowania rodziców. Masakra

Gość gość
Zgadzam się z powyższym. I dodam , że osoby pokroju autorki powinny się leczyć

Gość gość
Może jeszcze taka mała 3 latka powinna nosić strój kąpieliwy 2 częściowy bo przecież pokazuje sutki. A sutki to samo zło. Narzędzie szatana do karmienia dzieci

Gość gość
Autorka watku ma racje: nie wolno obnazac dzieci w miejscach publicznych. Raz ze w takich miejscach moga sie krecic pedofile, dwa ze dla innych taki widok nie jest przyjemnoscia. Czynnosci intymne wykonujemy w inytmnosci. Jesli za chwile do piaskownicy przyjdzie jakas para i bedzie sie mocno migdalic, to spodoba sie wam? Przeciez nic nie robia. Tak samo jest z golymi czesciami ciala, czy to dzieci czy karmiacych piersi, itp. - innych moze to brzydzic, razic.

Gość gość
Kobieta z dzieckiem uważa, że wszystko jej wolno i wszystko wypada. Jestem w 9 miesiącu ciąży, ale jak widzę niektóre mamy to krew mnie zalewa. Skoro idzie z wózkiem to znaczy, że może najechać na przechodnia, pchać się wszędzie. Bo ma wózek. Wszystkie oceniają miejsca według tego czy można tam wjechać wózkiem. Jeśli jest to np. świetnie zaopatrzony sklep spożywczy ale jest mały i ciasny to narzekają bo nie da rady stać z koleżanką na środku i wymieniać doświadczenia o kupce dziecka. Matki chyba na głowę upadły. Jestem w stanie przepuścić ją w kolejce, przytrzymać drzwi ale halo ja też żyję. Bądźmy ludzmi. Każdego z nas brzydzi co innego. Dlatego trzeba liczyć się z tym, że to co dla nas jest normalne dla kogoś może być niesmaczne i nie można się obrażać. Jestem za tym aby kobiety zeszły na ziemię i wzięły pod uwagę to, że nie są pępkiem świata.

Gość gość
Do PRZYSZŁEJ matki w 9 miesiącu. Życie zweryfikuje Twoje poglądy. Też tak mówiłam, a potem i tak było inaczej. Dziecku się zachciało jeść na spacerze, więc cyc i karmimy. Innym razem w parku zrobił kupe. To co miałam wg Was zrobić? Trzymać z kupą tak jak wy brusaski?

Gość gość
Bosze co się z ludźmi dzieje? Skąd ta pruderia? To przykrywanie ukrywanie zasłanianie? Jak ci jebn..ci amerykanie ! Niedługo będziemy do wody w kalesonach wchodzić! Jak na plaży może przeszkadzać nagi 5cio latek ? Tylko nienormalne osoby robią z tego wydarzenie, Polska to dziki kraj , mówił Drzewiecki i miał rację. Dzieci chowane na dziwaków później nie potrafią się prawidłowo umyć na pływalni i naśladują swoich chorych rodziców myjąc się w kąpielówkach.Czytam o "eksponowaniu genitaliów" już chyba do reszty się w głowach poprzewracało ,plaża to plaża bądźmy tolerancyjni w Hiszpanii jedni kąpią się w bikini jedni topless a inni nago i co z tego ? Przecież każdy wygląda tak samo, grunt to się nie wgapiać w kogoś jakbyś k... Kosmita ujrzał!!!

Gość gość
Mnie akurat brzydzi widok nagiego dziecka. Nie mam ochoty na zwyklej plazy ogladac golego dupska obcego dzieciaka. Od tego sa plaze nudystow .

Gość gość
Vdrogie mamy. Karmienie noworodka czy niemowlę w miejscu publicznym jest ok bo to dla jego dobra dziecko jest głodne rozumiem. Zmiana psmpetsa w parku ok. Choć można to zrobić z mózgiem bo ktoś moze nie miec ochoty wachac czyjeś gowno. Karmienie dużego dziecka to juz głupota i lenistwo matki bo go tak nauczyła. Prosze używać mozgow drogie mamy. I nakarmić swoje dziecko w domu. Dwulatkowi można juz wytłumaczyć ze karmienie cycem w parku jest be i tylko matka która nie imię używać szarych komórek powie ze jest inaczej. Jak wychowujecie tak macie. To nie średniowiecze że matki karmily cyckiem w polu swoje kilkuletnie dzieci.

Gość gość
Ja swojego kilkuletniego dziecka też nie puściłabym nago na plaży. Nie wygląda to fajnie. Co do przewijania dziecka to jeśli mam możliwość to robię to w samochodzie, galerii itd. a jak nie to w wózku gdzieś w mniej ruchliwym miejscu.

Gość gość
14.19 nowyobraz sobie ze mnie brzydzi nagi 5 latek . Jestem rocznik 82 i bylo nas bardzo duzo (kuzynostwa, dzieci z osiedla) i nikt z nas na plazy nigdy nie biegal z gola dupa.

Gość gość
Pozwalacie dzieciom nago biegać po plaży wśród obcych?.gratuluję rozumu. Pedofile czekają na okazję i sie cieszą.

Gość gość
Ja chyba za dużo bywam w różnych krajach bo mnie widok tyłka dziecka nie dziwi ani nie gorszy. ba widok golego doopska dorosłego też nie. W innych krajach ludzie są bardziej otwarci i nie robią z tego wielkiego halo, no ale u nas jak zwykle zaścianek wyłazi :(

Gość gość
Karmienie dwuletniego dziecka jest be?? Chyba panienko na głowę upadłaś. Wszystkie medyczne autorytety zalecają karmienie do nawet 3 roku życia, więc sorry ale nikt się jakimś zaściankowym moherem przejmować nie będzie. Mam nadzieję, że wreszcie nasze społeczeństwo do tego dorośnie. Na szczęście mieszkam za granicą i tu ludzie są normalni i widok jedzącego z piersi dziecka nikogo nie dziwi.

Gość gość
14.28 no i ? Mnie gole dupsko brzydzi. Nie wazne czy jest to tylek dziecka , grubej baby czy starego dzadka. Nie mam ochoty ogladac genitaliow obcego czlowieka. Sa plaze dla nudystow to.prosze bardzo moga tam sobie isc.

Gość gość
jak Ci się czyjś goły tyłek nie podoba TO NIE PATRZ! Tak ciężko spojrzeć w inną stronę? choćby w oczy ukochanego? miłego dnia.

Gość gość
14.47 tak jasne zaloze sobie torebke na glowe bo ktoś biega z gola dupa na plazy. Ja tez nie wchodze na zwykla plaze z moim psem ....wlasnie z szacuknku.do innych innych ludzi.

Gość gość
Przestańcie Pier..ić o tych pedofilach jakby na świecie to byla większość! Złodziei nie brakuje a zostawiacie domy bez opieki, tak samo pijaków,bandytów, ćpunów wg takiego założenia nie można by z domu wychodzić, nagie dziecko przeszkadza na plaży ale już jak ktoś idzie się wyszczać do morza to już nie jak polactwo mięchem rzuca to ok. Pety i papierki po kanapkach : Szybki dołek i do piachu Ale kuźwa jak człowiek chce pupę opalić to najlepiej go ukamienować bo polska to sami katolicy . Albo raczej katole.

A dla mnie to chore co piszesz. Fakt przy obcym facecie bym dziecka nie rozebrala czy karmila. Ale z drugiej strony matka sama sobie dziecka nie zrobila a faceci tez niech wiedza co to znaczy miec dziecko. potem gada sie ze kobieta odpoczywa wychowujac dziecko. dwa to ja bym dziecka nie trzymala z brudna pielucha jak dopiero co wybralam sie na miasto, w wielu miejscach niema przewijakow. A poza tym po co robic szum, to nie komuna. A ja tam niemam nic przeciwko. Jak w kiosku z za szyby widac ckma to jest ok jakos a jak widac kawalek pupy niemowlaka to szok

Gość gość
15.12 kazdy naprawde każdy może sobie opalic swoją dupe . Wiesz gdzie? Na plazy nudystow.:)

Gość gość
nie musisz zakładać torebki na głowę, po prostu połóż się na plaży i zrelaksuj a nie cudzych pup szukasz! ciekawe czy dziewczynie która ma bardzo skąpe bikini też byś uwagę zwróciła ze tylkiem świeci? A co do wprowadzania psa na plażę-to nie kwestia kultury a po prostu na większości plaż jest ZAKAZ wprowadzania psów.

Gość gość
16.20 ano wlasnie jest zakaz wprowadzania psow wiec nie zabieram tam psa w imie "jak komuś się cos nie podoba to niech nie patrzy". Nie nie przeszkadza mi.laska w skapym biki.ale osoba dorosla /dziecko bez jakiegokolwiek stroju kąpielowego tak. .

Gość gość
Zabawne. Jak chodzi o np. picie alkoholu, parawany to się wszyscy powołują na zachód (co jest czasami bzdurą, bo np. parawany czesto też tam występują). A jak chodzi o normalny stosunek do ludzkiego ciała to wychodzi magicznie pruderia i zachód to zło. Jak nie świecimy tyłkiem - to nikt nie świeci, więc powinno się zacząć nosić np. normalne figi, a nie stringi. A skoro babsko z cellulitem świeci nim, to czemu 3letnie dziecko nie może? Przestańcie być hipokrytami i wybiórczo to stosować. Kamienie piersią? Zgroza. Pokazywanie cycków w przeźroczystej koszulce? Dupska w za krótkich szortach? Super. Hipokryzja i tyle. Albo wszyscy mają prawo świecić golizną albo nikt

Gość gość
Nlaska w skapym bikini jest dorosła i pokazuje dupe świadomie. Za dziecko musi myśleć dorosły i brać pod uwagę to ze nie wszyscy ludzie są cacy i miec trochę wyobraźni.