Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natja1302

Ile płacicie za gaz, prąd i wodę w Warszawie?

Polecane posty

Chciałabym wynająć jakieś mieszkanie w Warszawie, dokładniej gdzieś na Ursynowie. Interesuje mnie jakaś kawalerka. Ile płacicie za wodę, prąd i gaz? (no i ogrzewanie w sezonie) Ile to wychodzi miesięcznie na 1 osobę? Będę bardzo wdzięczna za szybką i konkretną odpowiedź!

Gość gość
prąd 40-50zł/ miesiąc przy jednej osobie wode też mam w czynszu ale to kosztuje około 10zł (to już całkowity koszt wody+ścieki) za 1m3 (1000 litrów) wody zimnej i 30zł za 1m3 wody ciepłej (bo to jest liczony koszt wody zimnej czyli 10zł + 20zł za jej podgrzanie), mi to tak idzie na miesiąc do 2m2 zimnej a ciepła 1-1,5m3 gaz to mi wychodzi jakieś 12-14zł/mc i gotuje ile chce bez żadnego oszczędzania natomiast ogrzewanie u mnie się płaci zaliczkowo cały rok i potem jest rozliczenie 5,50zł za metr kwadratowy czyli przy 30m2 kawalerce to jakieś 165zł miesięcznie, wiem też że jest gdzie niegdzie taki system że płaci się tylko przez zimę na ogrzewanie ale co to za różnica czy 12 miesięcy zapłacisz po 165zł czy 6 miesięcy zero złotych, a potem 6 miesięcy po 330zł, wyjdzie na to samo, ale ja już wole cały rok płacić bo przynajmniej płacę cały rok stałą kwote i mniej to wychodzi na miesiąc, a tak by trzeba było od razu 330 wybulić, a tak sobie płace na spokojnie po 165 i tyle, śmieci płacę 10zł/osobe/miesiac

Gość ankaankaaa
U nas około 600 zł wychodzi, ale mieszkamy w województwie lubelskim, ogrzewanie mamy od amerigas, jest to gaz lpg, przekonało nas to, że uzupełniają zbiornik i dają bezpieczeństwo przy dostawie bo sprawdzają szczelność.

Gość gość
Wg zużycia. W lecie mało bo tylko za zużyty do gotowania, w zimie trochę więcej, wiadomo. Mamy zbiornik od AmeriGas, więc nie jest to też tak drogo jak u innych dostawców. Węglem na pewno byłoby taniej, ale serce ekologa mi na to nie pozwala...

Gość gość
A instalacja tego zbiornika ile kosztuje? AmeriGas montuje też czy to we własnym zakresie? dużo się ostatnio mówi o takiej dzierżawie...

Gość MariuszKLN
Mam Amerigas u siebie od dłuższego czasu, ale ile obecnie kosztuje to ci nie powiem, najlepiej kontaktuj się z nimi od razu. No i zdecydowanie lepiej brać zbiornik w dzierżawie, dla ciebie to korzystniejsza opcja, a koszt takiej dzierżawy nie jest duży.