Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Ja tez chodzę prywatnie i myślę że to nie ma nic wspólnego z jego chciejstwem. Zarodek do macicy może trafić nawet w 5 tyg wg dc wiec jak ja byłam u niego pod koniec 3 to raczej było by bardzo nierozsadnie robić usg prawda? Ja ow mam już w 10 dc ale są kobiety które mają nawet w 20 wiec to bardzo rozsądne robić usg ok 6 tyg. Tak mnie się wydaje zresztą wcześniej bicie serca mało prawdopodobne to tego stresu lepiej dobie oszczędzić. Ja mam nadzieje ze ten sam gin będzie prowadził ciążę co z blixnietami. Ala

Gość gość
Gości. Gratuluję! !! ☺ ☺ Planujesz robić betę? ?

Gość gość
Gość K. Gratuluję i trzymam kciuki. Planujesz robić betę

Gość gośćK
Nie, już dwa testy pozytywne,@ spóźnia się prawie 2 tygodnie, czekamy na wizytę u lekarza.

Gość gość
Gość K. U mnie to gin najpierw chce potwierdzenia ze rozwija się prawidłowo właśnie przez betę a dopiero potem usg. No ale każdy pewnie inaczej działa. Ala

Gość gość
Choć w sumie to tez mogłam poczekać na wizytę dałby skierowanie na badanie ale .... ☺ szybciej było tak zrobić samemu. Ala

Gość gośćK
No tak, zobaczymy co mi lekarz powie. To jest moj nowy lekarz,zmiana miejsca zamieszkania. W pierwszej ciąży też nie robiłam bety.

Gość gość
Pewnie jak zrobi usg i wszystko będzie widać to nie ma po co robić. Ja to i testy i betę robiłam przed planowana @ Ala

Gość gośćK
Dokładnie tak. Cierpliwie czekałam na termin @ aby się nie potrzebnie nie denerwować, teraz czekam na wizytę u lekarza za 2tyg której nie mogę się już doczekać:)

Gość czekamnamaleństwa93
Zazdroszczę Wam że macie test pozytywny. A ja jeszcze niewiem czy jestem w ciazy czy nie, dzis 22dc, moze sprobuje w sobote rano zrobic test, moze to za wczesnie?

Gość gość
Czekam.... wszystko zależy kiedy masz owulacje? Dziś już wiadomo ze nie zawsze przypada ona w połowie cyklu. Ja miałam 10-12 dc wiec pierwszy pozytywny test był już w 27 dc. Trzymam kciuki. Ja tak czekałam na ten pozytyw prawie 1.5 roku. Ala

Gość czekamnamaleństwa93
Niewiem kiedy owu bo dlatego ze mam nieregularne miesiaczke :( jak znowu mi sie nie uda to w pazdzierniku pojde do gina i niech mnie bada czy ze mna w porzadku.

Gość gość
U mnie też nieregularne cykle 28 do nawet 33 ale robiłam testy owulacyjne w przeciwnym razie kolejny rok byśmy się starali. To wcale nie musi znaczyć ze coś jest nie tak. P4zed starania mi robiłaś wszystkie badania? Hormony tarczycy? Morfologia? Prolaktyna? Bo czasem wystarczy mała korekta i pięknie wszystko wychodzi. Ala

Gość czekamnamaleństwa93
Narazie nie robiłam badanie..... Jak mi się nie uda, to pojde i moze zrobie badania...

Gość czekamnamaleństwa93
I troche żałuję ze wcześniej nie poszłam do gina i zrobic badania....

Gość gość
Rozumiem. Długo się staracie? Masz już dzieci? ? Ala

Gość czekamnamaleństwa93
Nie mam dzieci. Mam dopiero 22 lata a w grudniu bede miala 23. Od czerwca sie staramy.

Gość gość
Te mc to naprawdę nie ma się co denerwować. Naprawdę jeśli teraz się nie uda i będziesz spokojniejsza to zrób te choć podstawowe badania dla własnego psychicznego komfortu. I na spokojnie starać się. Myślę że w twoim wieku nawet rok starań to dopiero poeod do dalszej szerszej diagnostyki. A i tak życzę Ci powodzenia i spełnienia! ! Ala

Gość czekamnamaleństwa93
Dzieki, Ala.. No tak jak znowu mi sie nie uda, to pojde.. mam nadzieje ze będzie ok..

Gość mamakrk
Jak tam dziewczyny? macie jakieś objawy ciążowe? Ja tylko powiekszone piersi i bardziej tkliwe.No i brzuch jakiś taki troszkę inny... Byłam dzis zrobic bete , popołudniu/wieczorem bedą już pewnie wyniki :) jak zobaczę ładną bete to dzwonie zapisac sie na wizytę do gina :)

Gość gośćK
U mnie też piersi bardzo wrażliwe i chyba zaczynają się mdłości, ogólnie jestem osłabiona. Z pierwszym synem do 6 miesiąca ciąży wymiotowalam i chudlam, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.

Gość gośćK
mamakrk i jak tam Twoja beta?

Gość gość
Ja wczoraj wieczorem zrobiłam test mimo ze @ spodziewam się dopiero jutro to wyszłt dwie kreski jedna bardzo bardzo blada, więc dziś rano powtórzyłam i druga była wyrazniejsza. To był pierwszy cykl starań i się chyba udało. Ala

Gość gośćK
Ala moje gratulacje u nas też pierwszy cykl:)

Gość czekamnamaleństwa93
dziś 26 dc, dziś rano robiłam test i no negatywny .. czuję że mi nie uda .. :( teraz coraz bardziej mnie boli piersi, ale czuję że niedługo przyjdzie @ ... :(

Gość Mamakrk
Hej beta wyszła 5/6 tydzień wiec wizyta do gina umówiona no i nasi rodzice juz wiedza choć nie chciałam mowić nikomu ale maz nie wytrzymał...

Gość gość
Od czerwca się staracie i nic nie wychodzi.. ja półtora roku się starałam dopiero jak wrzucilam na luz to się udało.. a z drugą ciąża w trzecim cyklu się udało i też tak nie myślałam dużo...

Gość gośćK
U nas jeszcze nikt nie wie, ale też jest ciężko się powstrzymać, powiemy po wizycie u lekarza w czasie urodzin synka.