Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cienkie włosy, poradźcie mamuśki...

Polecane posty

Gość gość

Włosy lecą mi z głowy na potęgę, nic nie działa, ani żadne tabletki z apteki, ani odżywki, ani szampony...NIC. Poradźcie jaką fryzurę najlepiej wybrać? Jutro idę do fryzjerki chować moje pierwsze siwe kłaki, będę schodzić z ciemnego brązu o dwa trzy tony i refleksy robić. Jak obciąć te moje cienkie, rzadkie włosy żeby wyglądało, że ich jest więcej niż faktycznie? Wiem, że fryzjerka mi doradzi, ale chciałabym opinii pań, które znają temat z autopsji ;)

Gość gość
Fryzury nie dobierasz tylko do włosów, ale przede wszystkim do kształtu twarzy, najlepiej Ci doradzi fryzjerka. Zaś co do radzenia sobie z cienkimi włosami klika porad ode mnie: 1. Przestawiłam się na farbowanie henną, nie niszczy włosów tak jak farby/szampony, a je odżywia. Osobiście kupuję hennę Khadi, bo ma duży wybór kolorów, w tym takie naturalne (a nie rudości). A farbować muszę bo siwieję. 2. Używam szamponu nie niszczącego włosów bez slsów i tego typu składników. Niestety wybór takich szamponów jest mały, a często sa one drogie. Jedyny w sensownej cenie to Babydream z Rossmanna. 3. Używam oleju do włosów. Akurat mi służy kokosowy i arganowy, ale każdemu może podejść inny. 4. Staram się dbać o dietę, tak aby nie brakowało w niej witamin 5. Staram się nie spinać włosów, nie używać suszarki, nie stylizować ich na co dzień. Na dłuższą metę, dzięki tym zabiegom mam zdrowsze włosy i mogłam je nawet nieco zapuścić.

Gość gość
Ja mam długie włosy. No w miarę długie, sięgają za łopatki. Nie chcę obcinać bo nie lubię krótkich. Mam szczupłą twarz. Dobrze mi w długich włosach. Denerwuje mnie, że nie są ładnie uniesione tylko takie klapnięte. Jak nie wysuszę suszarką to już w ogóle wyglądam strasznie. Suszarka nadaje trochę puszystości, ale suszę na zimno. Zrezygnowałam z prostownicy. Mam olejek do włosów arganowy, nakładam tylko na końcówki żeby je odżywiać, jak nałożę za wysoko to zaraz są tłuste. Szamponu używam tylko glisskurr bo po wszystkich innych mam łupież :o po ciąży długo szukałam szamponu, który podejdzie moim włosom. Nawet dziecięcy wypróbowałam eh...

Gość gość
To zależy od wielu czynników, np. od struktury włosa - ja mam takie, ze dużo lepiej wyglądają jak są ścięte na prosto niż wycieniowane. Szamponu używam z Pharmacerisa, najpierw miałam do włosów zniszczonych i super miękkie po nich były, teraz testuję do włosów wypadających, ale za krótko żebym mogła stwierdzić skuteczność...

Gość gość
sprobuj sobie szamponu z czarnej rzepy, wlosy sa dosyc puszyste

Gość gość
Najlepsze są zabiegi u sprawdzonego fryzjera, wiele razy się o tym przekonałam. Teraz chodzę tylko do Coco spa, bo wiem, że mają tam najlepszych specjalistów. Może ich zabieg kerastase pomoże ci i wzmocni włosy? Jest bardzo dobry jeśli chcesz zregenerować włoski, a przynajmniej mi bardzo pomógł.

Witam :) może uznacie moją poradę za zbyt dziwną i szokującą... ale sama próbowałam kłaść na włosy spermę końską. Wiem, ciężko ją dostać, jest cenna bo ma wiele właściwości leczniczych. Polecam tworzyć to lekarstwo na bazie spermy zaraz przed nałożeniem i trzymać ok. 1 godzinę na głowie. Pozdrawiam!

Gość gość
Prawdopodobnie posłuży ci "bob". Ja mam taką fryzurę i jestem bardzo zadowolona. Profesjonalne strzyżenie co max 2 m-ce. Używam fluidu fryzjerskiego nadającego objętość i puszystość (na mokre włosy po umyciu szamponem i użyciu odzywki ze spłukiwaniem). Reszta kosmetyków może być "z Rosmana". Codziennie trzeba myć głowę i układać włosy od nowa, nawet za cenę wcześniejszego wstawania. Zacznij przyjmować witaminę D3 (koniecznie z K2MK7) albo przynajmniej regularnie i całorocznie stosuj tran. Ja też nie znałam kiedyś tych witamin i stosowałam tylko tran (Iskial konkretnie) i był dobry efekt. Mam trochę siwych włosów na swoim średnim brązie ale nie zdecydowałam się ich jeszcze farbować. Jeśli się zdecyduje to też na pewno tylko u fryzjerki.

Gość gość
Potwierdzam, że zabiegi fryzjerskie przeznaczone do cienkich i słabych włosów są skuteczne. Ale na to trzeba mieć forse, chodzić co kilka tygodni regularnie aby był dłuższy efekt.

Gość tyśkaq
kup z organicznewlosy.pl szampon do codziennej pielęgnacji i maskę - u mnie jako jedyne przyniosły efekty, mimo że w łazience miałam mini adrogerię już...

Gość gość
Zbadaj tarczyce :)

Gość gość
Ja mam ekstremalnie cienkie włosy juz genetycznie i nic nie pomagało. Po olejach miałam wrażenie ze sa suche jak siano wbrew temu co wszyscy piszą w necie. Niestety musiałam zrobiłam zagęszczanie u fryzjera bo nic innego nie pomoglo. Genów nie oszukasz.

Ja robię przed myciem głowy olejowanie olejem kokosowym (można lnianym, z oliwek - zależy co polubią Twoje włosy), suszę ciepłym/letnim powietrzem, żeby zamknąć cebulki i nakładam olejek arganowy na końcówki. Miałam nie malować, ale nie wytrzymałam i po męczarniach z farbami przerzuciłam się na hennę. Na razie testuję henny z bombaybazaar (przypadkiem, bo zamawiałam stamtąd napój aloe :D ) no i naturalna henna jest po prostu miodzio. Polecam!