Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skracający się cykl a starania o dziecko pomocy

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie mi, bo się martwie :( od kilku miesięcy - jakiś 3 cykli zauwazyłam, że skraca mi się cykl - od 28 dni do 25. troche mnie to zaczyna martwić. mam 26 lat. okres jest też mniej obfity i krótszy, nawet do 3-4 dni, wcześniej pełne 7. Od maja przestaliśmy się z mężem zabezpieczać, na razie bez skutku. czy ten skracający się okres jest powodem do niepokoju? W marcu robiłam profilaktycznie hormony tsh, ft3, ft4 i w normie. Co o tym myśleć?

Gość gość
to jest jak najbardziej normalne, nienormalne są odchylenia powyżej 7 dni

Gość gość
a spróbujcie celować typowo w owulację, dni płodne. Zacznij je sobie wyznaczać. Nie jest to trudne, ale jeśli będziesz mieć jakieś wątpliwości zawsze możesz skorzystać z testów lh albo mikroskopu owulacyjnego. Choć moim zdaniem to drugie jest lepsze.

Gość gość
dlaczego to drugie jest lepsze? czym się wyróżnia ten mikroskop?

Gość gość
mi tez sie wlasnie zaczal skracac cykl z 30-32 do 25-26 dni. juz kilka miesiecy pod rzad bylo tak samo, a poniewaz bede sie starac o czwarte dziecko, to mnie to tez zaniepokoilo bo to sie skrocila faza II cyklu, czyli jajeczko nie zdazy sie zagniezdzic w macicy zanim pzyjdzie miesiaczka. ale u mnie wystarczylo zaczac zaywac magneb6 przez caly cykl i juz doszlam raz do 28dni a ostatnio nawet do 30tu. takze mozesz sprobowac lykac magnez z wit b6.