Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze podajcie przepis na dobrą zupę pomidorową i skrzydełka

Polecane posty

Gość gość

zupę to orientuję się jak ugotować, ale może zaczerpnę parę pomysłów od was. Natomiast ze skrzydełkami mam takiproblem, że nie wiem w jakiej temp i ile je piec, a w necie różnie pisze:O Napiszcie mi w jakiej wy temperaturze pieczecie i jak długo? Będę też robiła pieczone ziemniaki i co dłużej będzie się piekło, chyba pierwsze ziemniaki musze wstawić? Prosze pomóżcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomoze ktoś?:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Skrzydełka ok godz. Ja sprawdzam widelcem miękkosc jak robie w naczyniu żaroodpornym,ziemniaki wstaw z pare minut wczesniej. Ja pieke na 180 st.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię pomidorówkę na podudziach z kurczaka (albo na "rosołowym" z królika bo czasem mam królika). Do mięsa dorzucam przypaloną cebulę, pietruszkę, seler i pokrojoną marchewkę, doprawiam solą. Jak się porządnie podgotuje, wyjmuję warzywa (oprócz marchewki), dodaję przecier pomidorowy (dużo) ze śmietaną, doprawiam pieprzem, zwykle robię lane kluski. Zaraz mnie tu zjedzą za kurczaka, przecier zamiast świeżych pomidorów i śmietanę :P Jadłam też kiedyś bardzo dobrą, na podsmażonych warzywach, zmiksowaną, potem przecier ze świeżych pomidorów, bez zabielania, mocno doprawiona- m.in. papryką i bazylią, też fajna ale nie całkiem mój klimat. Nie mam pojęcia ile się piecze skrzydełka, ziemniaki to zależy od tego na jak duże kawałki pokrojone, zwykle do obiadu jak robię pieczone to w folii, dość drobno pokrojone, dopiero na koniec rozwijam, smarowane oliwą z przyprawami, pieką się mniej niż godzinę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co wy z tymi skrzydełkami, przecież tam tyle mięsa co kot napłakał, lepiej już kup dramstiki..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zupa pomidorowa to żadna filozofia, na oliwie szklisz cebulę i mały ząbek czosnku (niekonieczie, my lubimy), zalewasz wrzątkiem, dodajesz ;marchewkę, seler, pietruszkę, por. Gotujesz ok. 20 minut do miękkości warzyw, ziele angielskie, listek laurowy. Wyławiasz warzywa. Dodajesz obrane ze skórki i pokrojone w kawałki pomidory (poza sezonem pomidory z puszki albo passatę). Gotujesz ok. 20 minut, miksujesz, doprawiasz solą, pieprzem, bazylią albo natką, na talerzu kto chce daje kleks śmietany i gotowe :) A skrzydełka się piecze do miękkości, ok. 45 minut przeważnie wystarcza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×