Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakaz handlu w niedzielę

Polecane posty

Gość gość
JAK SIĘ NIE PODOBA ROBOTA to zmienić nie narzekać

Gość gość
Wisi mi to, już do dawna niedziela jest nic nie warta, ludzie uwielbiają snuć się po marketach jak smród po gaciach. Do kościoła i tak nie przyjdą jak im zamkną te pieprzone sklepy :-)

Gość gość
jestem za wolnoscia,jak sie nie poodoba robota w niedziele,za ktora zreszta ma sie wolne pozniej w innym dniu to zmienic robote i tyle temacie

Gość gość
Zamknac w p**du

Gość gość
Jak zmienic skoro w Polsce jest tylko handel . Kto w handlu nie pracuje to zawsze bedzie przeciw wolnym niedzielom bo nudzą sie w domu i ciagaja rodzine po sklepach, chodza jak cmy , sami nie wiedza czego chca. Jesli nie pracujesz w handlu i chcesz by niedziele sie pracowało to zamien sie z tymi kto chce miec wolne niedziele. Prosze bardzo, zwolnij miejsce innemu a sam bedziesz zapierdalal w niedziele i wtedy bedziesz na tak - zeby byly wolne.

Gość gość
Wolna niedziela. Juz niedlugo. Ustawa przeszła :) głosowanie bylo , wiekszosc jest na tak :) skonczy sie dziadostwo

Gość gość
To część sklepowych pójdzie do odstrzału. Sklep krócej czynny potrzebuje mniej pracowników więc będą zwolnienia. I teraz niektóre ekspedientki będą mieć wolne cały tydzień:P

Gość gość
teraz niektórzy będą mieli wolne, aż nie znajdą kolejnej pracy☺

Gość gość
no i bardzo dobrze niedziela w ostatnich czasach stała się bardzo rozmemłanym dniem ludzie łażą po tych centrach handlowych ciągnąc ze sobą dzieciaki, snując się po tych parkingach podziemnych odcięci od świata jak te szczury chciałabym żeby niedziela stała się jak kiedyś dniem bardziej odświętnym od reszty dni, żeby rodziny spędzały czas z dzieciakami za miastem, u rodziny, na spacerze a nie na zakupach w c.h- jest to jakieś takie płytkie, konsupcjonistyczne.. oczywiście zaraz podniesie się larum że niedziela to jedyny wolny dzień i trzeba zakupy zrobić, ale z drugiej strony kiedyś wszystkie sklepy były zamknięte nawet te małe spożywcze i ludzie żyli i nie narzekali

Jak dla mnie to w niedzielę niech pracują ci co chcą i niech mają za to płacone tzw setki. Nie porównujcie sklepów do szpitali, policji, czy komunikacji, bo to tylko świadczy o Waszym intelekcie. Ja w niedzielę staram się nie robić zakupów ani do kościoła nie chodzę

Gość gość
super, że czasu będzie więcej dla rodziny

Gość gość
Jestem przeciw zakazowi. Chce, zeby sklepy i galerie byly otwarte. To nie ma znaczenia w małych miejscowościach, ale w duzych miastach większość ludzi pracuje przez 5 dni w tygodniu po 10 godzin, do tego dojazdy. Nie maja kiedy robic duzych zakupów Jak sie wszyscy rzuca na sklepy w sobote, to bedzie horror, naprawdę. Co tydzien koleji i tlum jak przed Bozym Narodzeniem... :(( W dodatku u mnie jest targ, ktory odbywa sie w soboty i niedziele. Przychodzi tam tyle klinetow, ze naprawde przejsc nie mozna. Jak sie ten tlum skoncentruje na jeden dzien, to chyba beda sie zadeptywac na smierc. A w piatek ludzie nie przyjda, bo sa w pracy, chca pojsc na impreze w piatkowy wieczor, itd..

Gość gość
jest mi to obojętne, jednak większość osób robi zakupy w niedzielę, bo ma taki kaprys. Większość tylko się snuje i okupuje paskudne tłuczki, cymbergaje, jakieś koniki i karuzele z dzieciakami. Stoją pod biurami podróży i komentują, że drogo, biorą katalogi, które po chwili lądują w kuble na śmieci, rozrzucają ubrania w sieciówkach, więcej bałaganu niż zarobku z takich dziadowskich klientów. Powinny może być otwarte jakieś markety z jedzeniem może, raz jeden, raz inny, chociaż najczęściej kupują alkohole, bo to towar pierwszej potrzeby przez weekend. W życiu osób, których praca jest niezbędna o każdej porze dnia i nocy jak energetycy, strażacy, służby medyczne i ratownicze z innej branży, to niczego nie zmieni. Jedni się uparli na niedzielne zakupy, chociaż przez tydzień wszystko jest czynne jak kończą pracę. Ja nie lubię niedzielnych zakupów, bo wtedy łazi najwięcej ludzi, a w wózku czteropak piwska i parę drobiazgów. Ja wolę iść na rower czy gdzieś pojechać, pospacerować jak mam wolne, a nie wąchać smrody po sklepach. Są tacy, którzy muszą do sklepu, bo ich życie kręci się wokół niedzielnego łażenia po sklepach, a do kościoła i tak nie przyjdą. Ci, którzy to wprowadzą to chyba liczą na poprawę frekwencji w kościele, o to głównie chodzi

Gość gość
Nie sądzę, aby ktokolwiek przypuszczał, że ludzie zamiast do sklepu pójdą do kościoła - to nie ten typ. Nawet rząd nie jest tak głupi. ;) Jestem za ustawa, bo żal mi ekspedientek, które siedzą w sklepach, często pustych zamiast spędzać ten dzień z rodziną. Będąc dzieckiem nie chciałabym, aby mojej mamy nie było cą niedzielę. Pracuję, potrafię się tak zorganizować, że robię zakupy w tygodniu i niedzieli nie muszę spędzać w CH. Ale dla niektórych to poza komputerem i telewizja jedyna życiowa rozrywka.

Gość Magdalena41
To nie jest dobry pomysł, co mają teraz zrobić studenci którzy aby się utrzymać mogą pracować tylko w weekendy i właśnie taką możliwość dają im duże markety czy centra handlowe. Rodzice którzy mają np. dwoje takich dzieci nie dostawali nigdy od państwa 500 zł., i nie będą dostawać. Ja jestem w takiej sytuacji i swoje dzieci wychowywałam na kredytach aby zapewnić im książki do szkoły, przybory, mundurki, odzież i codzienny byt, opłaty miesięczne, leki. itd, państwo mi w tym nie pomogło wręcz przeciwnie, bo kredyty spłacam do dzisiaj. A teraz gdy moje dzieci studiują nie będą miały możliwości pracy w niedzielę, chore. Ja już nie mam siły. Pracuję na etacie 24 lata i niczego w tym chorym kraju nie mam, tylko długi.

Gość gość
B.dobrze że jest zakaz handlu dawno to juz powino nastąpić. Przeciez tak samo mozna zakupy zrobić od pon.do piatku. Nieprawda jest ze tys.polakow robote straci .jak straci to mały procetn. Jezeli w niedziele supermarket miał 2 kasy dajmy nato a wtyg. O 2 kasy mniej bo niebyło klijentow to logiczne ze te 2 kasy przybęda w tyg. Tak samo kto na zleceniu dodatkowo bił godziny na magazynie w niedziele to albo niebędzie miał tych przysłowiowo 20nadgodzin albo wtygodniu własciciel kaze mu sklepu pociagnąc ote 2h dłuzej. Petru jak ja cie słucham co komentujesz to mi słabo. Juz wiem ze wielu pracodawcow tak ma zrobic inikt nie ztraci roboty wtakiej skali jak ty podajesz. Dziekuje.

Gość gość
Polska niejest biednym krajem ale lękliwe ma społeczeństwo ze sie godzą robic u prywaciarzy za głodowe pensje po 12h. Dzienie. Przez co prywaciarze sie bogacą. Dodam trzabyc ograniczonym rozwojowo myslac ze niedziela to dzień do wzbogacenia się. Trzaby było 100lat i nato i bata naprywaciarzy zeby tez sie dotego przyczyniali. Aoni samolotami lataja wile maja a ich robotnicy ledwie koniec z koncem wiażą

Gość gość
Dlaczego państwo ma sponsorować czyjąś kopulację? Narobiłeś dzieci jeden z drugim zamiast znaleźć dobrą pracę to teraz zaciskaj zęby i tyraj w niedzielę w markecie.

Gość gosciu90
podobno ponad 500 tysiecy Polakow pracuje we franczyzie, teraz PiS dowali im jak sądom, trybunałowi i wszystkim po kolei. Gratuluje nam wyboru!

Gość z losc
PiS niby szanuje kobiety, a tu każde im pracować coraz więcej w nieludzkich warunkach od poniedziałku do soboty w marketach