Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Los tak chciał

Otwarty list do Polek rozważające urodzenie dziecka niebiałemu mężczyznowi

Polecane posty

Gość Los tak chciał

Witam, Jestem algierczykiem Polskiego pochodzenia i pragnę zrzucić sobie kamień z serca opowiadając swoją historię i wyrażając swój światopogląd jako algierczyk Polskiego pochodzenia, mając nadzieję że tym też uprzedzę (niektóre) Polki i je odradzę od popełnienia tego samego błędu jaki popełniła moja mama. Zauważycie, iż napisałem : algierczyk, Polskiego pochodzenia a nie Polak, algierskiego pochodzenia. Z jakiej racji to tak ująłem? Bowiem nie wyglądam ani trochę jak Polak. Mam ciemną oprawę i w życiu nikomu bym się ze słowianinem nie skojarzył, co sprawia że czuć się Polakiem nie mogę. Dlaczego Polak z dużej a algierczyk z małej? Bo to właśnie Polskę szanuję, kocham, i pragnąłbym mieć do niej przynależność. Algerii nie trawię, nie lubię, odrzucam.

Gość Los tak chciał
Oto mój życiorys: Moja mama, w wieku 20 pare lat wyjechała do południowych Niemiec, gdzie spotkała Algierczyka. Po paru miesiącach się z nim pobrała i wyjechała wraz z nim do Algiers. Ta ich "miłość" zaowocowała wydaniem mnie na świat. Niewiele pamiętam ze swojego dziecinstwa poza tym, że mama wiecznie siedziała w domu i że ojciec był z nią zawsze surowy. Za to mnie zawsze traktował z czułością i dumą. Gdy skończyłem 7 lat, moja matka się z moim ojcem rozstała gdy już któryś raz go przyłapała na tym, że ją zdradza. Było wiele między nimi kłótni, które czesto dochodziły do bójek i na własne oczy widziałem jak mój ojciec moją matkę pięściami walił. Ilekroć starałem się to udaremniać, ojciec mój odpychał mnie bądź uderzał jako że wtrącałem się i zakłócałem jego suwerenność i autorytet nad żoną jako jej "mąż" (jakby to nie było oczywiste, tak - mój ojciec jest patrijarchalnym muzułmaninem). Z każdym dniem nienawiść i pogarda jaką czułem do niego i jego rodu ludzi rosła we mnie. Nienawidziłem arabów (nadal ich nienawidzę), choć niestety, gdy patrzyłem w lustrze widziałem te same przeciętne rysy (garbaty nos, ciapata skóra, ogromne gały) i aż mi wstyd było, że jak oni wyglądam. Po usilnych staraniach i licznych nieudanych próbach, które zazwyczaj kończyły się wrzaskami, bliznami i siniakami dla mojej mamy, udało się nam uciec z Algiers i wyjechać do Polski. Miałem wtedy 16 lat. To było jak dzień i noc; nie dało się porównać Algerię z Polską - wolność słowa, piękni kulturalni ludzie no i CO NAJWAZNIEJSZE brak tej Islamskiej patologii! Brak tego poniewierania, pogardy, i traktowania kobiety jak ścierwa. Brak faszystowskiej islamskiej postawy do życia. Wreszcie jakiś wmiarę normalny kraj, gdzie dziewczyny i chłopcy bawią się razem w plenerze nie nosząc burqę ani hidżab. Rozwinięty i bogaty kraj gdzie każdy, jak się odpowiednio wykształci, może założyć piękną rodzinę w ładnym domu, prowadzić fajny samochód w demokratycznym, wolnym państwie. Poczułem się jak ryba w wodzie. Tyle tylko, że choć mówię po Polsku, nadal mam ten sam typ urody - wyglądam jak arab i na zawsze będę miał za to na złe mamie że nie mam pięknych niebieskich oczu, tylko tą przeciętną urodę arabską jaką posiadają miliardy najbiedniejszych i zacofanych ludzi na świecie w np. Pakistanie, Afghanistanie, Algerii, Maroku, Syrii, Afryce itp itp. Obecnie studiuję w Stanach Zjednoczonych i stwierdzam, iż to zdecydowanie biali mają najlepiej. Jak się ma tutaj niebieskich oczy to już jest się w połowę przystojnym. I wszyscy ci na najwyższych stanowiskach w wielkich korporacjach są biali - nie ma ani jednego murzyna, araba...

Gość Los tak chciał
Najgorsze z moją urodą jest to, że kocham Polskę ale samego siebie nienawidzę i nie uważam za Polaka z kwestii wyglądu. Nienawidzę arabów - mam ich za przeciętnych, okrutnych, brzydkich garabatych nosów i sam tak wyglądam. Gdzie tylko pójdę, ludzie mnie mylą z terorystą, trzymają się z daleka ode mnie jakbym miał się w każdej chwili wysadzić w powietrze. Może to zabrzmiać śmiesznie, ale po jakimś czasie pogrążyło mnie to w głęboki smutek... Dlaczego nie mogę być białym Polakiem? Mama jest dla mnie ważna ale nie powiedziałbym, że ją kocham - i to właśnie dlatego, iż uważam się za owoc nieudanego, nieodpowiedniego stosunku między piękną i prawą kobietą a brzydkim ciapatym islamskim łobuzem. dlaczego się tak puściła? Czy wy wiecie, iż Mahomet, prorok Islamu i wzór doskonałości dla każdego muzułmanina wziął za żonę 6 letnią dziewczynę, i odebrał jej dziewictwo jak miała ona 9 lat a on 54? Wiecie jakie prawo szariatu okazuje się lekceważące wobec kobiet (szczególnie cudzołożnych i "nieposłusznych")? Brzydzi mnie ta ideologia. Chciałbym pochodzić z katolickiej rodziny. Nie jest tak. Chciałbym uciec. Nie ma jak. Ojciec jest ojcem. Wyglądam jak wyglądam. Chciałbym z Polką założyć polską rodzinę, mieć Polskie dzieci. Nie mogę. Jestem do końca życia skazany na uciekanie od szarej rzeczywistości - jestem Algierczykiem "polskiego pochodzenia". Dlaczego mama mi to zrobiła?

Gość Los tak chciał
Dlaczego mitoman?

ale sobie sposób wymyśliłeś propagandową bajeczkę. nikt choć trochę związany z islamem go nie krytykuje mitomanie a już na pewno nie tutaj. :o

Gość gość
Pokaż swoje zdjęcie chociaż ręki z kartką kafeteria i data, bo tak to myślę jak chyba każdy ze to prowokacja.

Gość gość
To miłe co piszesz, ale nie zgodzę się że Polska to kulturalny kraj. Polska mentalność jest na granicy barbarzyństwa. Chodz w porównaniu z Algierem pewnie wygląda lepiej

Gość los tak chciał
Jprdl... dlaczego bym coś takiego wymyślił? Wolę zostać anonimowy, zwłaszcza ze względu na antyislamską moją postawę. Jeśli nie daj boże by mnie znaleźli arabcy krewni tutaj, nie wiecie co by mi zrobili....

Gość los tak chciał
Polska nie jest na granicy barbarzyństwa, co ty za bzdety piszesz? Barbarzyństwo to jest Islam, i muzułmańska postawa wobec kobiet i wolności słowa.

Gość gość
Przecież napisałam ze w porównaniu z Algierem wypada korzystniej. Polki są dyskryminowane a władza przymierza się do całkowitego zakazu aborcji. Można usłyszeć często ze baby są głupie i nadają się tylko do obory i dymania

Gość Los tak chciał
"nikt choć trochę związany z islamem go nie krytykuje mitomanie a już na pewno nie tutaj." Ty jakaś nie zbyt kumata jesteś. Urodziłem się w muzułmanskiej rodzinie, bo mój ojciec jest muzułmaninem. Zrzekłem się z niej, za to grozi kara śmierci.

Gość gość
To zależy gdzie. Faktycznie - to że aborcja jest w Polsce legalna tylko w ekstremalnych warunkach (np. gwałtu) jest sprzeczne z wartości demokratycznego państwa. Ale nie martw się, Islam też jest za odebraniem wolności aborcji i wiele innych fundamentalnych praw jakie powinna posiadać kobieta w rozsądnym kraju...

Gość gość
Na przykład istnieje tylko poznorna ochrona prawna kobiet. Jak cię zgwałca to musisz to udowodnić , jak cię molesuja to właściwie nie masz szans wygrać w sądzie. Polska to kraj pozornie praworządny, nie ma kar takich jak w Ameryce , nie ma żadnych a gwalciciel dostaje maks dwa lata, to sa standardy ruskie a nie zachodnio europejskie

Gość Los tak chciał
założyciel tematu ^

Gość Los tak chciał
Ale przeciętny Polak się z tym nie zgadza - nie poznałem choć jednego Polaka który by się zgadzał z prawem Polskim i nie widziałby potrzebnych korekcji jakie powinny zostać odnośnie niego wprowadzone.

19:23 więc powtórzę, nikt choć trochę związany z islamem go nie krytykuje a szczególnie facet to raz, dwa że piszesz propagandową pro katolicką rasistowską bajeczkę i tym razem dla urozmaicenia z perspektywy cudzoziemca islamisty muzułmanina czy coś tam by brzmiało to przekonująco. nikogo nie obchodzi twoje pochodzenie polacy tak naprawdę nie patrzą na pochodzenie czy urodę, to co niektórzy wypisują na necie ma się nijak do rzeczywistości. twoim jedynym problemem jest mitomania na kafe

Gość Los tak chciał
"nikt choć trochę związany z islamem go nie krytykuje a szczególnie facet to raz" Z przeproszeniem, co ty za jakies qrwa bzdury piszesz? "nikogo nie obchodzi twoje pochodzenie polacy tak naprawdę nie patrzą na pochodzenie czy urodę" Sam patrzę na urodę i nie lubię tutaj widzieć islamistów. Często zapominam że sam jestem ciapaty :D. No ale jak patrzę w lustro to niestety koniec bajki :/ Idź się leczyć kobieto, nierówny u ciebie sufit.

Gość Los tak chciał
Co oznacza dla ciebie "związany z islamem"? I skąd trzymasz taką informację, ze nikt który z nim jest "związany" go nie krytykuje?

Gość 42 cm w bicku
gość dziś Przecież napisałam ze w porównaniu z Algierem wypada korzystniej. Polki są dyskryminowane a władza przymierza się do całkowitego zakazu aborcji. Można usłyszeć często ze baby są głupie i nadają się tylko do obory i dymania X Bo jesteście głupie i nadaje się się tylko do dymania. W pełni popieram arabskie podejście do kobiet,co nie jest efektem nienawiści czy jakiejś frustracji, co chcielibyście mi wmówić, ale dogłębnej analizy.Zawsze wychodzi na to że jeśli baba nie jest prowadzona przez życie pomocną silną ręką przez mężczyznę to podejmuje tragiczne życiowe decyzje , w dodatku opluje cię i wejdzie ci na głowę. Powiedzenie"jeśli się nie będzie ciebie bał to będzie się z ciebie śmiał" jest tu jak najbardziej prawdziwe.

Gość gość
42 cm - takim jak 22lataprzegrywu się owszem należałoby się kop w dupsko od Islamskiego mężczyzny to by od razu otrzeźwiała. Za to prawe polskie kobiety zasługują na czułego i rycerskiego mężczyznę.

Gość gość
wcale nie jest tak swietnie byc niebieskookim o rudym nie wspominajac......autorze nie rozczulaj sie nad soba tylko ciesz sie z tego co masz ,wiem ze dzieci placa za winy rodzicow ale moglo byc gorzej,mogles urodzic sie dziewczynka a tak chociaz masz szanse na jako takie normalne zycie

Gość gość
Najważniejszy jest Twój stosunek do Polski, bo skoro ją kochasz, szanujesz polskie zwyczaje, to jesteś Polakiem, bez względu na kolor skóry i pochodzenie. To działa też w drugą stronę. W Polsce żyją też tacy, którzy niby są Polakami, ale działają na szkodę naszego kraju. To zwyczajni zdrajcy i nawet gdyby mieli samych polskich przodków do 20 pokolenia wstecz, to nic tego nie zmieni, że dla mnie nie są i nie będą Polakami. Pozdrawiam

Gość Los tak chciał
42 cm - Zgadzasz się z Islamską postawą do kobiet, więc uznajesz ślub 54 letniego mężczyzny który się dyma z 9 letnią za rzecz normalną? 9 letnia dziewczynka też się nadaje do dymania? Mętlik w głowie.

Gość gość
Musisz zostać chrześcijaninem,n ie chcemy tej islamskiej zarazy

Gość Los tak chciał
"wcale nie jest tak swietnie byc niebieskookim o rudym nie wspominajac......autorze nie rozczulaj sie nad soba tylko ciesz sie z tego co masz" Chyba nie zbytnio podróżowałeś. Żebyś wiedział(a) jak biali mają dobrze! W Stanach kobiety szukają tylko i wyłącznie białych męźczyzn bo to oni mają dobrobyt i mają zabójczo rzadkie niebieskie oczy oraz najpiękniejsze rysy twarzy.

Gość gość
Islamizm to szkodliwy zabobon i powinien być zakazany tak jak nazizm i komunizm.

Gość Los tak chciał
Sean o'pry, David Gandy, Evandro Soldati... Biali z niebieskimi oczami są uważani za najładniejszych i najlepszych. Wystarczy spojrzeć na bohatera każdego wielkiego amerykańskiego filmu. I tak nie jest tylko w Ameryce. W Turcji, Hiszpanii, Portugalii, Argentynie bohaterowie zazwyczaj niebieskoocy są bo uważani są za najpiękniejszych - skoro jest to CORAZ RZADSZĄ CECHĄ! Biali mają najlepiej, reszta jest i będzie dyskryminowana.

Gość Los tak chciał
"Musisz zostać chrześcijaninem,n ie chcemy tej islamskiej zarazy" I tak nigdy nie będziesz pewien czy się nawróciłem czy po prostu czekam na odpowiedni moment by tobie i twojej rodzinie poderżnąć gardło. Taqiya, kolego.

Gość Los tak chciał
Przykłady : Turcja - Kıvanç Tatlıtuğ Hiszpania - Álvaro Cervantes Portugalia - Sara Sampaio Argentyna - Ricardo Darín