Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóg ma wielki żal do tych kobiet które rodzą dzieci w grzechu

Polecane posty

Gość gość
Meza wzielam a tej szmaty nie i takie jak ty musza to zrozumiec ze jak ciebie szmato ktos nie chce to sie szmato nie narzucaj.

Gość gość
gość dziś ależ ja mam bardzo podobne zdanie do twojego tylko, że wierzę w tą siłę nazywaną Bogiem, bo to bardzo piękne słowo ale jak najbardziej zastanawiam się nad reinkarnacją, podróżami w różnych wymiarach itd. dlaczego jedno miałoby zaprzeczać drugiemu? Ja nawet jestem przekonana, że jacyś "oni" z kosmosu prowadzą nas przez życie :) ale za dużo wolę o tym nie pisać, bo nie wiem na ile siedzisz w temacie ;) no i nie wiem czemu niby istnienie Boga ma wykluczać istnienie innych cywilizacji we wszechświecie?

Gość gość
a kto tu mówił i kto wymyślił że Bóg karzę kobietę za grzech , przecież to czort który skusi do grzechu przedmałżeńskiego karze ich kasując im zdrowie , stąd tyle chorób . Natomiast Bóg martwiąc się o te zgubione pary , pragnie im na powrót to zdrowie przywrócić i jest to możliwe po spowiedzi i komunii świętej . Dlatego pragnie ich powrotu . Zwalanie winy na Boga za skutki grzechu jest błądzeniem .

Gość gość
Oczywiście, ze po śmierci nie ma nic, czemu miałoby cos być? Bóg nie istnieje, żaden, a my jesteśmy tylko zlepkiem komórek, jak owady, które bez mrugnięcia okiem zabijamy. My jestesmy niczym, bogów nie i nie ma zadnego zycia po smierci, nie mam też sensu w cierpieniu. Jesteśmy tylko etapem przejściowym w ewolucji, ktora nie wiadomo dokąd zmierza, może donikąd.

Gość gość
" stąd tyle chorób . Natomiast Bóg martwiąc się o te zgubione pary , pragnie im na powrót to zdrowie przywrócić i jest to możliwe po spowiedzi i komunii świętej . " Chcesz powiedzieć że lekarstwem na trypla i HIVa jest naplucie księdzu do ucha i zjedzenie opłatka?? A matka boska pewnie była polaczką, co nie? :) Niezły ciemniogród

Gość gość
oczywiście że śmierci nie ma a po ziemskim życiu , tam w zaświatach ateiści i ci co odrzucili wiarę mają przerąbane . Nie potrafią oni wzywać Boga na pomoc . Demony takich wyławiają z idących ostatnią drogą i uważają za swą zdobycz , jak wówczas umkniesz ich szponom ?

Gość gość
do gościa z 5:20 , napisałeś prawdę jako rycerz jestem zdumiony ! to prawda : oddanie grzechu na spowiedzi i spożycie opłatka jest rzeczywiście lekarstwem na wszelkie choroby jakie powstały z grzechowego życia . A często jest jeszcze ratunkiem przed szalejącym ateizmem . Ale nie wszystkie choroby są z grzechu , np.: św Bernadetta Soubirus mimo że spożywała wodę z groty w Lourdes nie została uzdrowiona z astmy na którą cierpiała , gdyż to był jej osobisty "krzyż" , którego nie powinno się porzucać .

Gość gość
gość dziś Ha ha ha tak sobie to tłumacz ha ha.

Gość gość
gość dziś Cóż za poziom empatii... Powiedz to dzieciom umierającym na nowotwory!

Gość gość
Haha wy fanatyczni katolicy odpier... się od seksu w końcu! Czytaliście Stary Testament? Ja czytałam, choć jestem agnostyczką. Tam niby nie ma nieślubnych dzieci, albo przepraszam, ślubnych ale z drugą czy trzecią żoną? Taki Abraham np... nie mógł mieć dzieci z żoną, to machnął służącej, a jak żona w końcu też zaszła, to służącą wypędził wraz z ich dzieckiem, a to wszystko za przyzwoleniem Boga...pogratulować ojcowskiej miłości. Generalnie czytając Biblię nasuwa się jeden wniosek-Bóg ma w ogóle jeden wielki żal do kobiet, tylko nie wiadomo dlaczego.

Gość gość
Pewnie nie została uleczona, bo tą wodę "spożywała". Jakby ją normalnie piła - to by ją uleczyła ;)

Gość gość
"..wielki żal do kobiet, tylko nie wiadomo dlaczego. " Jak to nie wiadomo?? Wiadomo!! Bo zabrał chłopu żebro, sie napracował i .... mu nie wyszło :)

Gość gość
Człowiek jako jedyny ssak miał się rozmnażać przez niepokalane poczęcie? Co za brednie, przecież nawet kościół zaleca seks w celu prokreacji i to nie jest grzech.

Gość gość
kościół zabrania przedmałżeńskiej prokreacji , to jest wiadome a jak ty nie będziesz się trzymać faktów to nie ma sensu dyskutować .

Gość gość
Jak dobrze, że nie jestem katoliczką i te wszystkie wasze idiotyzmy mnie nie dotyczą :D Kościół włażący mi do łóżka i zabraniający albo nakazujący mi co mam w tym łóżku robić, a czego nie? Serio nie widzicie, że to chore i jeszcze mieszanie do tego Boga? Przecież to jakaś banda fetyszystów wymyśliła, a nie Bóg. Ogarnijcie się!

Gość gość
ten temat dotyczy kobiet wszystkich wyznań nie tylko katoliczek , ale protestantek , baptystek , adwentystek dnia siódmego i innych. Ja rozumiem tę autorkę czy autora tego tematu , chciała aby tym biednym dzieciątkom w łonach matek dostał się niebiański uzdrawiający pokarm z komunii św a nie trujący alkohol który ich matki piją który niszczy im zdrowie . Największym prezentem dla dziecka jest przyjęcie przez mamę sakramentu .

Gość gość
jak Bóg może mieć żal skoro jego wolą było aby ta kobieta teraz i w takich okolicznościach urodziła to dziecko.

Gość gość
Bóg nie ma żalu że kobieta dziecko ma urodzić ale to , że niektóre przez 9 miesięcy nie mają chęci przyjść a by wspomóc się sakramentem spowiedzi i komunii świętej. Aby znowu były niewinne .

Gość niepoka jo jo
Mój Bóg jest dumny ze mnie - niepokalane poczęcie pierwsze od 2016 lat. Kochajcie mnie, bezbożne mamuśki.

Gość niepoka jo jo
No a spowiadać to ja mogę was. Zapraszam, i męża chętnie w konfesjonale odpukam. Rodzinnie, rodzinnie.

Gość gość
Ja rozumiem tę autorkę czy autora tego tematu , chciała aby tym biednym dzieciątkom w łonach matek dostał się niebiański uzdrawiający pokarm z komunii św a nie trujący alkohol który ich matki piją który niszczy im zdrowie . xxx No, bo jak ktoś ma dziecko bez ślubu to znaczy, że chleje całą ciążę :D

Gość gość
ejże , tam było słowo 'niektóre' a po za tym autorka była pod wrażeniem doniesień z tv na temat picia alkoholu i się przejęła sprawą .