Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Normalna3332

Ślub, Wesele

Polecane posty

Ślubu z obiadem tak, jeśli chodzi o wesele, to za 7 tysięcy to kupisz suknię, garnitur i zamówisz zespół.

Gość gość
Moje wesele kosztowalo cos ponad 3 tys!Mozna?Mozna.

Haze :Tak. Ale to też zależy kto jaki chce ślub I wesele. Myśle ze jeśli ktoś ma wysokie wymagania to nie starczy ale jesli nie to mysle ze jest to wystarczająca kwota.

Normalna3332 - jeśli ktoś planuje mały, skromny ślub, taki na 20 - 30 osób, to może i starczy. Jak sobie przypomnę ile kosztowało moje, to robi mi sie słabo.

7 tysięcy to niewiele, jeśli chcesz mieć że tak powiem "standardowe wesele", jednak są sytuacje gdzie trzeba ciąć koszty i wyprawić mniejszą uroczystość. Popatrz na stronie http://www.wesele-slub.com/planowanie-slubu/ ile co kosztuje, jest tam opisane jak zaplanować ślub. Według tego możesz określić ilu gości będzie można zaprosić.

Gość gość
MY robilismy przyjęcienie wesel... z tego wszystkiego najbardziej zależało mi na nagraniu tego przyjęcia no i kościoła. Dla tego na kamerzyście nie oszczędziłam. Zatrudniłam kamerzystę z tej firmy http://www.seeyourself.pl/ i wyszło pięknie.

Gość gość
Autorko-to ja od Mozna

Gość gość
Ucielo mi odp,a tyle sie napisalam

Gość gość
To prawda ja też tak zrobiłam - przyjęcie z dobrym kamerzystą i fotografem.

Gość gość
To zależy, koszty wesela mogą być bardzo różne. Na kamerzyście nie ma co oszczędzać bo to najważniejsza pamiątka. Jeżeli chcecie mieć coś oryginalnego za stosunkowo niską cenę to polecam ekipę, która nagrywała u nas a mianowicie videomirków. Mają mnóstwo oryginalnych pomysłów. Zdjęcia po kilku dniach do obejrzenia na ich FB https://www.facebook.com/112145582190417/photos/?tab=albums . Podobnie z video,które zamieszczają na swojej stronie w HD dla wszytkich gości. Naprawdę bardzo pomocna rzecz

Gość gość
To zależy co w tych 7 tys chcesz ująć. I z jakiej półki te rzeczy mają być. My w tej kwocie 7-8 tys mieliśmy pełny zestaw. 1. Obraczki 1200 2. Przyjecie przystawka, obiad zupa i drugie danie, 3 rodzaje przekąsek, tort, deser, ciasta, owoce, alkohol wódka i wino jakieś 3800 zł na 25 osób w restauracji na 6 godzin w centrum wawy, WieszCoZjesz dawne Lanse. 3. Opłata USC 84 zl, muzyka w trakcie uroczystości 150 zł., szampan dla gości w USC jakies 600 zł. 4. Sukienka, bolerko, skracanie sukienki u krawcowej, buty, koszula dla meza, dla syna, krawaty itp. Nie pamiętam ile łącznie, tyle, że chłopaki mieli krawaty i koszule z vistula a moja sukienka i buty kupione na marywilskiej,do tego tylko bransoletka heszcze kupiona. 5. Kwiaty +butonierki dla nas i dla świadków. nie pamiętam ile. 6. Zaproszenia + karteczki na stół ok 180 zł.. Garnitur mąż już mial, syn też, auto do ślubu wlasne, brak fotografa i kamery, tylko zdjecia od rodziny i filmik też. Fryzurę i paznokcie i makijaż zrobiłam we własnym zakresie. Kolczyki pozyczylam. Mozna? Można, tyle, że na mała ilość osób. Wiem, ze liczylam że jakbyśmy chcieli jeszcze fotografa, kamerę i wynajęte auto to wyszłoby jakieś 10-11 tyś. A jak sama widzisz wcale nie rzucaliśmy się na drożyznę.

Gość gość
To zależy co w tych 7 tys chcesz ująć. I z jakiej półki te rzeczy mają być. My w tej kwocie 7-8 tys mieliśmy pełny zestaw. 1. Obraczki 1200 2. Przyjecie przystawka, obiad zupa i drugie danie, 3 rodzaje przekąsek, tort, deser, ciasta, owoce, alkohol wódka i wino jakieś 3800 zł na 25 osób w restauracji na 6 godzin w centrum wawy, WieszCoZjesz dawne Lanse. 3. Opłata USC 84 zl, muzyka w trakcie uroczystości 150 zł., szampan dla gości w USC jakies 600 zł. 4. Sukienka, bolerko, skracanie sukienki u krawcowej, buty, koszula dla meza, dla syna, krawaty itp. Nie pamiętam ile łącznie, tyle, że chłopaki mieli krawaty i koszule z vistula a moja sukienka i buty kupione na marywilskiej,do tego tylko bransoletka heszcze kupiona. 5. Kwiaty +butonierki dla nas i dla świadków. nie pamiętam ile. 6. Zaproszenia + karteczki na stół ok 180 zł.. Garnitur mąż już mial, syn też, auto do ślubu wlasne, brak fotografa i kamery, tylko zdjecia od rodziny i filmik też. Fryzurę i paznokcie i makijaż zrobiłam we własnym zakresie. Kolczyki pozyczylam. Mozna? Można, tyle, że na mała ilość osób. Wiem, ze liczylam że jakbyśmy chcieli jeszcze fotografa, kamerę i wynajęte auto to wyszłoby jakieś 10-11 tyś. A jak sama widzisz wcale nie rzucaliśmy się na drożyznę.

Gość gość
U mnie same kwiaty i dekoracje do kościoła i na salę, które zamawialiśmy w http://kwiaciarniasonia.com/ trochę kosztowały, więc w takiej cenie jak napisałaś na pewno się nie zmieścilibyśmy, biorąc pod uwagę budżet, który napisałaś. Ale wiadomo, że każdy ma inne priorytety.

Gość gość
Gruba łycha - restauracja to super miejsce na przyjęcie weselne. Mają fajna ofertę na wesela na ich stronie www.grubalycha.pl.

Szukasz wyjątkowej sukienki? Proponuję dwukolorową. Piękna złota i błyszcząca góra oraz czarny matowy dół. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam.

Gość gość
Moim zdaniem średnio. Tym bardziej jeżeli nie chcesz oszczędzać na kamerzyście i fotografie. U nas zdecydowaliśmy się na ekipę videomirków http://videomirkow.pl/ ale jak to się mówi coś za coś..pamiątkę mamy teraz wspaniałą. Kamerzyści cały czas na nogach, pani Ewa fotograf- profesjonalizm sam w sobie i podczas ślubu i na sesji. Potem wrzucają zdjęcia na fejsa https://www.facebook.com/VideoFilmMirkow/?fref=ts już kilka dni po weselu. Także pamiętaj aby w tej kwestii nie oszczędzać a zaowocuje to pamiątką na całe życie :)

Gość gość
myślę ze 7 tyś wystarczy Ci na jakiś obiad z imprezą, całe wesele to raczej nie bardzo...

Gość gość
7 tys ? Więcej zapłaciliśmy za samo jedzenie

Gość gość
U nas wyszło ponad 30 tys

Gość gość
A co myślicie o targach? Warto się wybrać? Szukamy wódki, bo jeszcze się nie zdecydowaliśmy, a słyszeliśmy, że często się wystawiają jakieś. Wybieramy się do Warszawy 26-go lutego, z takich producentów ma być chyba Polanin.

Gość gość
Na takie targi zawsze warto, chociażby po to, żeby zaczerpnąć inspiracji. A jeśli chodzi o wódki Polanina to najlepiej załatwiać wszystko bezpośrednio kontaktując się z p. Markiem

Gość syllwia_fikk
My zamawialiśmy przez neta właśnie, a piłam ją pierwszy raz na weselu koleżanki - jest spoko.

Gość gość
też wydaje mi się że mało... wiadomo, że na wielu rzeczach można zaoszczędzić, ale to jest chyba totalne minimum!