Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golljggjjkk

Autyzm u 2 miesięcznej dziewczynk ? Czy to jest możliwe?

Polecane posty

Gość gość
Autorka: córka je MM, wiadomo jak odwraca głowę przy tym to razem z butelka, je od zawsze mało, ale dobrze przybiera na wadze. Dużo ulewala i bardzo dużo ja pionizowalam noszenie i zasypianie mi na ramieniu na bujanym fotelu. Jak odkladam do wozka to sie budzi. Teraz daje zagęszczacz do mleka to nie ulewa. Jest grzeczna ale mało mi spi w dzień za to noce przesypia super. Ok 20 kapiemy ja codzoennie, karmimy i spi. Ok polnocy daje jej na spiocha butelke i idziemy spac. Budzi się 4-5 czasem 6, czasem wola nie budząc się, albo sobie tak jeczy i zmieniam pieluszke to się rozbudza, karmie, odkładam do wózka ona śpiewa i gaworzy i sama zasypia. Od zawsze tak było. Do neurologa na pewno się wybiorę. Dziś np rano karmil ja mąż, patrzyła na niego a gdy ja podchodziłam również na mnie patrzyła i wodzila wzrokiem. Wzielam ja pozniej do nas do lozka to pelnia szczescia gadala i smiala sie jak opetana :) smiala sie tez do mnie ale jak pochylilam sie nad nia, gdy leze obok ma mnie w dupie :) pozniej robilam jej zdjecia z kolezanka to normalnie się patrzyła i uśmiechała z rąk koleżanki do mnie, nie mogę zrozumieć dlaczego w wózku patrzy, słucha, śmieje i gaworzy a na łóżku już nie...

Gość gość
Ja miałam trochę inny ale podobny problem. Dziecko 3 msc w wozku gaworzy, śmieje sie, odwzajemnia usmiech, na przewijaku patrzy mi w oczka i caly czas usmiech. Niby wszystko ok, ale zauważyłam ze przy karmieniu piersia nie patrzy mi w oczy- ucieka wzrokiemZ bliska jak podejde tez nie patrzy mi w oczy Bynajmniej wiesz co sie okazalo na koncu ze dziecko sie wstydzi z bliska patrzec na twarz i dlatego uciekalo wzrokiem, z bliska nie odwzajemniao usmiechu

Gość gość
Moje ma 11 miesięcy i podczas kp patrzy na pierś, nigdy w oczy. Wychodzi na to, że mam się tym martwić? Nigdy mi to nie przyszło do głowy

Gość gość
Może zadbaj o siebie dziecko nie może na Ciebie patrzeć. A tak poważnie czytaj mniej o chorobach dzieci gwarantuje Ci ze jeszcze nie jedna wymyslisz u swojego dziecka.

Gość gość
Autorka ; Hej byłam z córką u neurologa i fizjoterapeutki którzy stwierdzili że wszystko jest w porządku. Nie ma żadnych cech autystycznych po prostu wzrok jej dojrzewa i widzi więcej. Rzeczywiście aktualnie jest fajna dziewczynka i mamy świetny kontakt wzrokowy. Dziewczyny orientujecie się, co dalej że szczepieniami ? Na pewno nie dam jej więcej żadnego g... 6w1

Gość gość
Na pewno lepsze takie szczepienie niż te bezpłatne z rtęcią oraz większymi dawkami aluminium. Jeśli już chcesz zmniejszyć ryzyko szczepień to olej te dodatkowe, a zaszczep tylko podstawowe.

Gość gość
U 2 miesięcznego dziecka nie da się zauważyć cech autystycznych. Na kontakt wzrokowy dziecko ma czas do końca 3 miesiąca. Nie ciągaj dziecka po lekarzach od małego bo jeszcze złapie coś niepotrzebnie.

Gość gość
Autorko Ty jakaś debilk jesteś szukasz chorób na sile męczysz dziecko jakimiś wizytami i lekarza powinno odebrać chyba Ci prawa rodzicielskie za debilizm. No i gdybyś trochę poczytala fachowej prasy o szczepionkach to wiedzialabys ze tę 6 w 1 są o wiele lepsze niż Stare na które organizm reaguje o wiele gorzej. Gratuluje rozumu.

Gość gość
Ja to się zawsze dziwię, że ludzie się boją szczepionki 6 walentnej, a 23 walentnej na pneumokoki nie.

Gość gość
Mój syn ma prawie 4 miesiące i też sie non stop rozgląda to normalne.

Gość gość
Autorka najpierw napisała,że nie będzie panikować,bo jednak dziecko normalnie reaguje,a potem,że była u 2 specjalistów. Gdzie tu logika??? Kobieto, przestań histeryzować i szukać na siłę problemów. Mnie też dziwi takie wyszukiwanie chorób na siłę, to chyba jakaś moda,ja nie wiem...;/ Zdrowe dziecko chyba dzisiaj nie jest "na topie."

Gość gość
Autorka powinna się leczyć ale na nogi bo na głowę już za późno, co za wariatka , masakra

Gość gość
Lepiej, że była niż sama w domu panikowała i coś kombinowała na własną rękę. Dziecku przecież u lekarzy krzywda się nie stała, a autorka tak skupiona na autyzmie u niemowlaka (sic!) mogła np. nie zauważyć, że dziecko przejawia jakieś realne, a nie wymyślone objawy. Oczywiście na przyszłość powinna się doedukować i ogarnąć, ustalić sobie np. cykliczne kontrole w określonych miesiącach i latach życia (jak jest panikarą to i tak będzie wymyślać i tak), mieć jakiegoś zaufanego lekarza. I to Ci radzę, autorko, zrobić - poszukaj doświadczonego pediatry, który patrzy na dziecko pod kątem ogólnego rozwoju a nie tylko czy ma katarek, jest uważny itd. Będziesz miała do niego zaufanie - to nie będziesz aż tak kombinować z chorobami.

Gość gość
Autorko dobrze ze byłaś u neurologa skoro coś cię niepokoilo. Tylko szkoda że nie spytała właśnie o szczepienia. Wiesz ze dzieci z pewnymi problemami neurologicznymi maja szczepienia skojarzone bezpłatnie właśnie na postawie zaświadczenia od neurologa? Zastanów się czy chcesz w dziecko wpakował gówna refundowane, które po pierwsze zawierają pochodne rtęci, po drugie funduje dziecku 3xwiecej substancji konserwujących. Nigdzie w Europie nie szczepi się tym gownem co u nas. Au nas się szczepi tym bo taniej....

Gość patrycjamoskal
Z tego, co wiem Psychomedic z Warszawy specjalizuje się w diagnostyce autyzmu i zespołu Aspergera. Klinka cieszy się bardzo dobrymi opiniami, diagnozują bardzo małe dzieci, jak i nastolatków i osoby dorosłe. Wystawiają diagnozy medyczne, moim zdaniem im szybciej otrzymamy rozpoznanie tym lepiej.