Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek płacze w wózku

Polecane posty

Gość gość

Ma dwa tygodnie. Nauczyła się usypiać przy cycku spacery to koszmar. Ciągle płacze i nie przestanie póki jej nie wyjmę i najlepiej nakarmię . Co robić?

Gość gość
Połóż w wózku koło policzka córki pieluszke,albo w domu niech polezy troche w wózku.

Gość gość
Kładzie do wózka nakarmiona a nie głodna ,zmieńcie wózek , materacyk z wózka na wygodniejszy

Gość gość
Niestety moje dziecko tez było anty wozkowe. Zakupilam chustę bo w wózku byl ciągły krzyk potem ok 7 miesięcy wsadzilam ja w spacerowke bylo troche lepiej bo mogła podziwiać świat i moglam sobie pozwolić na 40 min spaceru bo potem juz się nudzila a jak zaczęła chodzić to juz byl koniec wózka wolala na nóżkach niż w wuzku

Gość gość
może ma za nisko pod główką i złe się jej oddycha i jedzonko cofa.ja bym zrobiła wyżej główkę

Gość gość
Chora jesteś. Dziecko musi leżeć na płasko!!!

Gość gość
Nie musi leżeć na płasko - nawet w szpitalu te "skrzynki" były pochylone nogami w dół. Chodzi tylko o to, by materac był równią pochyłą, bez poduszki na wierzchu. U nas problemem było to, że synek nie najadał się mlekiem z piersi. (Tak wiem, zaraz mnie zjedzą laktoterrorystki) Mimo konsultacji, pobudzania laktatorem, picia herbatek i innych cudów, mojego mleka było za mało. Jak dodałam po karmieniu pół porcji sztucznego, to mogłam go odłożyć do wózka i po minucie spaceru zasypiał. Teraz jest zdrowym przedszkolakiem :) Ale, oczywiście, Twój problem może być zupełnie gdzie indziej.

Gość gość
Moja tez taka byla niestety chusta i nosidełko, w spacerówce było już lepiej.

Gość gość
Moj tez wyl jak tylko sie obudzil na spacerze, 40min to byl max. Po 2 miesiacu jezdzil w foteliku przez ok 3 tyg, wtedy przesypial i 2h. A potem juz bylo ok. Teraz bym go otulila becikiem lub pielucha, bo dla niego ten wozek byl chyba za obszerny i sie czul niekomfortowo.

Gość gość
Masz w gondolce regulację zagłówka? Ja dostałam od siosta jakiś wózek bez regulacji i też dziecko mi płakalo. Zaczełam podkładać kocyk pod plecki i było ok. Po 2 miesiącach dowiedziałam się, że są wózki z tą regulacją, więc kupiłam wózek Anex Sport i jest ok. Dzidzia nie płacze a ja puki co z wózka jestem bardzo zadowolona:)

Gość gość
Co by tu nie wymyślać masz po prostu zmierzle dziecko i tyle. Musisz się z tym pogodzić ja robiłam cuda a mała i tak ruszala. Z czasem się przyzwyczaisz a w spacerowce na pocieszenie nie będzie lepiej. Chocbys na głowie wstała to i tak będzie ryczec.

Gość gość
moja była taka sama: wychodzimy z domu, niby najedzona bo pół godziny temu jadła, a ta w ryk. no to nawrotka po kilkunastu metrach i dawaj do domu. znowu karmienie, odbijanie, owijanie ciasno kocem, śpiworkiem lub rożkiem, tak żeby nie mogła ruszać kończynami i sru na spacer znowu. zwykle za drugim podejściem udawało się uspać malutką w wózku i połazić pół godziny, max godzinę wkoło komina. żałuję tylko, że tak późno sięgnęłam po smoka, bo chyba dopiero w 3 miesiącu. myślę, że smok, ciasne zawijanie i karmienie tuż przed wyjściem, ewentualnie szybki powrót i kolejne wyjście po karmieniu załatwi sprawę.

Gość gość
otulaj ją z każdej strony, żeby nie miała swobody ruchów, to uspokaja malutkie dzieci, do tego smok do buzi i heja.

Gość gość
Może kwestia gondolki? Ja mam Anexa i wybrałam go właśnie dlatego, że miał jako jedyny kokosowy materacyk, na którym dziecko się nie poci

Gość gość
Kokosowe materacyki to zagrozenie dla zdrowia malego dziecka, wystarczy odrobina wilgoci i idalne srodowisko dla wszelkich bakterii i insektow. Przyjemnosci.