Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolesna owulacja

Polecane posty

Gość gość

Jakieś 4 tyg temu wspolzylam z mężem. Pękła prezerwatywa ale po około 10 h zażywać tabletkę po Ellaone. 4 dni temu byłam u ginekologa który po zbadaniu stwierdził że ciąży nie ma i ze właśnie mam owulacje. (Czyli tabletka pomogla) . Tylko ze mam strasznie bolesna owulacje nigdy tak nie miałam , i nie wiem czy to nie po tej tabletce . Boli mnie brzuch juz parę dni , a dzisiaj wyjątkowo bardziej. w środku i w okolicach pochwy tez czuje lekki ból i dyskomfort nie mówiąc już o upławach. Czy to możliwe , że to przez tabletkę mam aż tak bolesna owulacje? Czy taka dawka hormonów zawarta w tabletce mogła tak zadziałaćmimo tego ze nigdy nie miałam tak bolesnej ?

Gość gość
tabletka po to ogromna dawka hormonów, więc takie bóle, czy owulacja moze być normalna. By w przyszłości tego uniknąć, współżyjcie tylko w dni niepłodne. Bez problemu możesz je wyznaczyć przy pomocy testera na ślinę np afrodyty.

Gość flamingowa
ja też miałąm straszne bóle menstruacyjne do czasu aż nie zaczęłam łykać tabletek antykoncepcyjnych, teraz biorę belarę i okres się wyregulował a ja nie cierpię podczas okresu.

Gość gość
bóle menstruacyjne to nie to samo co ból owulacyjny. Doświadczyłam go parę razy, nie należało to do przyjemnych. Ale wiedziałam że to jest to, bo owulkę wyznaczam sobie testerem. Tym samym o którym pisał gość wyzej.

Gość glamureczka
ja również jestem osobą, której po rozpoczęciu brania tabletek antykoncepcyjnych zniknęły wszelkie bóle menstruacyjne, biorę tabletki belara i oprócz tego, że nie odczuwam bóli to dodatkowo poprawiła mi się bardzo cera, więc jestem bardzo zadowolona z jej efektów działania.

Gość gość
Myślę że za jakiś czas powinnaś zrobić test ciążowy , i może tak być że po tej tabletce masz teraz taki ból owulacyjny ale powinnaś jeszcze sprawdzić czy nie jesteś w ciąży i zrobić test sikany a najlepiej z krwi , ja tak miałam że z początku ciąży ginekolog nie zauważył :)

Gość glamureczka
ale jeśli przyjmuje pigułki antykoncepcyjne to chyba nie ma obaw o ciążę, ja biorę właśnie dlatego, żeby w ciaży nie być no i belara spełnia swoją funkcję.

Gość metafinka
ja jak zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne to mi bóle menstruacyjne przeszły, teraz biorę tabletki belara i wszelkie dolegliwości związane z bólami menstruacyjnymi minęły.