Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka ma 14 lat i jest w ciąży bliźniaczej, jestem przerażona...

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj była na usg, gdzie lekarz stwierdzil ciążę bliźniacza... nie wiem co zrobić, nie pozwolę, żeby córka zawaliła szkole i została z wykształceniem podstawowym... mam pracę, z której nie mogę zrezygnować, zwłaszcza w takiej sytuacji jedna pensja to za mało. nie wiem jak to się mogło stać, myślałam, ze mamy dobry kontakt, rozmawialysmy o wszystkim, a ona nie powiedziała mi nawet, że uprawia już seks z chłopakiem. Mam jeszcze syna 9 lat, już nie wiem co robić... na szczęście moja mama juz jest na emeryturze, sprawna ale czy opieka nad bliźniakami to dla niej nie za wiele? Mówi, że da radę sama się zaoferowała.. nie wiem. Mam taki pomysł, żeby się przeprowadzić do innej dzielnicy i przysposobic dzieci na siebie, mam 41 lat, teraz to nie byłoby nic dziwnego, kobiety tak zachodzą w ciążę, poszlaby do innej szkoły po porodzie, nikt by nie wiedział... jeszcze z nią o tym nie rozmawialam, ale nie wiem jak to wygląda prawnie. Gdyby ona po skończeniu 18 lat chciała wziąć spowrotem dzieci na siebie to mogłaby to zrobić? Proszę pomóżcie mi i coś doradzcie...

Gość gość
Hahaha jaka patola :D

Gość gość
skoro byla tak dojrzala zeby uprawiac seks to powinna byc na tyle dojrzala zeby wychowywac dzieci.brzmi okrutnie, ale to ona powinna byc matka, a nie babcia jej dzieci a przerwanie nauki na jakis czas to nie koniec swiata-juz i tak gorzej namieszac nie moze a wszelkie ukrywania prawdy i udawanie ze jest jak dawniej as dzieci sa mlodszym rodzenstwem jeszcze bardziej komplikuja.urodzi, bedzie wychowywac, jak podrosna i pojda do przedszkola bedzie kontynuowac nauke

Gość gość
Jak jest nieletnia to i tak jesteś prawnym opiekunem jej dzieci, oczywiście jesli to załatwisz w sądzie, bo jak ojciec dziecka jest pełnoletni to równie dobrze on lub jego rodzice mogą byc prawnymi opiekunami dzieci, jak dziewczyna bedzie dorosła, to rzecz jasna ona przejmuje opiekę. Pozostaje tez kwestia odpowiedzialności karnej ojca dziecka (chyba że nie ukończył 17 lat). I mam nadzieję że wymysliłas ten temat, bo szkoda ciała takiej małej dziewczynki na rodzenie bliźniaków... masakra

Gość gość
PROWOKACJA JAK C***J

Gość gość
Mam nadzieje ze to prowo. Gdyby mi sie cos takiego przytrafilo to byloby tylko jedno rozwiazanie sytuacji, w Polsce niedozwolone ale tu gdzie mieszkam i dozwolone i oczywiste. Sorry ale zmuszac durne 14 letnie dziecko do rodzenia blizniakow?

Gość gość
Same debile na tym kafe. Mogłaś napisać ze córką ma 12 lat a ojcem dzieci jest jej ojczym byłoby tam bardziej dramatycznie. Zajmij się robota lepiej

Gość gość
Jejku ludzie chcialabym, zeby to była jakaś prowokacja, niestety dzieje się to naprawdę... macie może rację, nie powinnam chyba mieszać i udawać, że jestem matką... będę ich prawnym opiekunem, ale nie będe mieszać dzieciom w głowach... cała noc płakałam, nie wiem co robić dalej... tak się boję, że córka zmarnuje życie, że będą ją wyśmiewać i zawali szkole

Gość gość
Usuń dopóki jeszcze można. Córka może JESZCZE zrobić to legalnie, bo ciąża jest skutkiem przestępstwa (współżycie z osobą poniżej 15 r. ż. to przestępstwo) . o jedyny sposób, żeby nie zmarnować sobie i jej życia.

Gość gość
Corka musi wziac cala odpowiedzialnosc za dzieci na siebie. Prosze nie robic tego za nia. Musi wziac odpowiedzialnosc za wlasne czyny. Prosze zglosic sie z corka do dyrekcji w szkole zaproponuja indywidualny tok nauczania. Najlepiej lekcje w domu. Wspierac corke ale dziecmi zajac sie musi ona sama. Poradzi sobie nie bedzie miala wyjscia. Trzeba zaakceptowac sytuacje i nie kombinowac. Wiadomo bedzie ciezko na poczatku ale z czasem wszystko sie samo ustabilizuje. Sama jestem w 24 tygodniu ciazy blizniaczej.

Gość gość
do gość dziś - i też masz 14 lato, no to ładnie się pieprzyłaś, a może jeszcze wam do łóżeczka już dawać chłopaka do pieprzenia się.

Gość gość
26 lat kulturalny czlowieku. Pozdrawiam i mniej jadu zycze ☺