Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I co psiary? W Poznaniu już zakazali wchodzenia do parku z pasami!

Polecane posty

Gość gość

Hahahahaa, macie za swoje:D nie sprzątałyście goowien, kundle bez kagańca na mordzie i w końcu ktoś się za was wziął:D:D jak ja się cieszę

Gość gość
I bardzo dobrze, ja jestem za. Mało to razy człowiek musiał omijać kloce na chodniku lub parkowej alejce?

Gość gość
aha czyli komus przeszkadzaly psy a dalej moga tam przebywac mlode meneliki, zule czy bachory? komus przeszkadza psia kupa a jak jedna z druga matrony wywalaja brudny pamper bekarta pod drzewo to juz jest ok? menelstwo co chleje na lawkach, sra gdzie popadnie i rzyga tez jest lepsze niz pies?

Gość gość
No i co się rzucasz? Mogłaś sprzątać po swoim sierściuchu to nie byłoby zakazu

Gość gość
W ktorym parku w Poznaniu?

Gość gość
W parku Wilsona

Gość gość
11:43 tak sie sklada ze ani nie mieszkam w poznaniu ani nie posiadam psa tylko kota niewychodzacego ale wole milion razy towarzystwo psow niz meneli co przywarli do lawek w parkach i zaczepiaja ludzi czy tlustych loch ktore podcieraja dupska swojego miotu w parkach i wyrzucaja brudne pieluchy pod drzewa

Gość gość
Jak babcie kocham w życiu nie widziałam pampersy pod drzewem, ale z****** chodnik często. Towarzystwo psów mi w żaden sposób nie przeszkadza ale ich odchody tak.

Gość gość
Nie widzialam menela srajacego w parku to po pierwsze. Po drugie nie widzialam tez zeby jakas matka wywaliła pampersa pod drzewo. Moze i koedys cos takieho mialo miejsce ale cos co zdarza sie tak rzadko nie bedzie mi przeszkadzalo ale nagminnie srajace psy już tak.

Gość gość
Dziecko nazywasz miotem, a kobietę tłustą lochą:O zrób cos dla ludzkości i nie rozmnażaj się. Nawet żal mi twojego kota, ze ma tak ograniczona panią

Gość gość
Popieram. Lubię psy, w ogóle lubię zwierzęta, ale dopóki nie wychowa się właścicieli, to nie powinno się udostępniać psiarzom każdego kawałka miejskiej zieleni. W parku właściwie nie sposób wypuścić dziecko żeby luzem pobiegało po trawie i krzakach, bo wróci wymazane psią kupą. Jeszcze gorzej jak śnieg leży, wtedy już nikt tych kup nie rusza, i co chwilę niespodzianki pod śniegiem.

Gość gość
O właśnie, gdy przychodzą roztopy, to jest koorfffa kaplica

Gość gość
W parku Wilsona powiadasz? Mieszkam praktycznie przy samym parku, dzisiaj rano bylam tam z psem. Chodzila straz miejska i nikt mi mandatu nie wlepił.

Gość gość
Dziś rano w tvn 24 mówili o tym. Kolesia w tym tygodniu straz miejska wywaliła z kundlem z tego parku, bo miasto zabroniło włażenia tam z psami

Gość gość
Uwielbiam psy. Nie przeszkadza mi ze jakis przyszedł do mojej ławki czy wózka córki "się przywitać" jak najbardziej pogłaskam i sie uśmiechnę do właściciela psa. Porzuconemu/zaniedbanemu dam wody czy jesc. Ale szczekający pies, sikający na srodku chodnika i wypróżniający się mi przeszkadza jesli właściciel po nim nie sprząta. Moj maz panicznie boi sie psów (w dzieciństwie ugryzł go w ucho i musiał jechac na szycie) i moze sobie nie życzyć zeby jakis pies przychodził do niego, zaczepiał go, szczekał i sr:al obok ławki na ktorej siedzi. Trzeba zrozumiec ludzi ze rozni sie trafiają. Fajnie ze ktos ma pupila ale miło jesli ma warunki ku temu (ogród,blisko las czy łąki) zeby pies czuł sie dobrze i inni ludzie.

Gość gość
A czy prawdziwe powody to nie są TE ktore spowodowały zakaz wstepu psów do parków w kilku krajach Europy Zachodniej ? Tam te przyczyny mają brody są agresywne i wymuszają aby inni dostosowali sie do ich obyczajów . Czyżyby Poznań stawał sie"muslim friendly " ? Akurat władze miasta to czysty KOD więc przypuszczenie nie jest bezsensowne .Aha jak tak dalej pójdzie za parę lat zobaczycie zakaz wstępu psów do środków komunikacji miejskiej -są już takie miasta na zachodzie... też się "brodatym " nie podobało .

Gość gość
To ja tez ma blisko park Wilsona, i nigdy tam nie widziałam nikogo z psem? myślałam, ze nie można tam chodzic z psami...

Gość gość
tez popieram ten zakaz. wkoncu nasz rząd się wział do roboty i bardzo popieram ta politykę, poczawszy od programu 500 plus. to co robią jest godne pochwały i powiem szczerze,w zadnym innym rzadzie nie było tyle spełnionych obietnic i tyle zmian na lepsze co w tym. szczerze? nie wierzyłam w program 500 plus, choc o nim słyszałam, ale stwierdzilam,ze to kolejna kielbasa wyborcza ktora i tak nie spełnią,dlatego nawet od 10 lat nie chodze na wybory,choc ostatbio 10 lat temu głosowałam na obecną wladzę. ale teraz jak cos to pojde bo juz wierzę w ten rząd. fajnie ze biora się za pomoc matkom, rodzinom z dziećmi itd... co do samego tematu- nie rozumiem jak mozna a taki obrazek widze czesto na moim osiedlu-spaceruje babka z psem, pies widac ze "ustawia się do robienia kupy" takie charakterystyczne ruchy ze wiadomo ze bedzie robił, tak wiec napina się,robi kupe a baba patrzy w inną stronę przy czym dyskretnie rozglada się czy nikt nie patrzy... jak juz jets po wszystkim-odchodzi szybko no i jak jej udowodnic ?? jak jej polaze to powie ze to kupa innego psa... sprytne te babska...i wredne. jak się chciało miec psa to trzeba byc tez odpowiedzialnym,inni spacerując nie muszą co chwila wchodzic w kupy! i jeszcze jedno-nigdy nie widzialam rzuconego pampersa pod drzewo,to jakis absurd.

Gość porażka z tym zakazem
a dla mnie to jest porażka, bo to oznacza, że od upadku komuny nie rozwinęliśmy się jeżeli chodzi o kulturę posiadania pupili do tego stopnia, że już nikt nie chce prosic czy apelować tylko robią zakazy, bo nic innego na bezmózgi nie działa - skoro właściciel nie sprząta po psie, nie trzyma go na smyczy w dalszym ciągu to pozbywamy się z miejsca publicznego i właściciela i psa. Psiarze powinni się wstydzić, że już nikt z nimi dyskutować nie chce tylko wywalają ich na zbity ryj, bo się zachowac nie umieją :o Ja mam pod domem park zdrojowy i tu zakaz wyprowadzania psów od 5 lat. Jest monitoring, straż z początku wlepiała mandaty, a teraz nawet nie są tam potrzebni, bo nikt nawet pod brame parku z psem nie podejdzie i ja się cieszę. Przynajmniej mogę sobie w spokoju pospacerować, a nie "nie bać się, bo ten amstafik luzem biegający nie gryzie, a w ogóle to psy wyczuwają strach więc lepiej nie prowokować pieska szybszym biciem serca" - sorry kur/wa ale co to ma być w ogóle? chyba tylko w Polsce z podobnymi idiotyzmami i tekstami się spotkałam :o slalomu po ścieżkach też już nie muszę uprawiać. DLA MNIE BOMBA!

Gość gość
Do goscia z 22:32 Chciałabym żeby takie kobiety zaszły w cp gdyż ja w takiej byłam i chętnie zobaczabym ich wyraz twarzy odnośnie ustawy aborcyjnej. Jesteś tak bardzo pozbawiona zasad moralnych, że dla pięćset plus nie liczy sie życie kobiet takich jak ja?! Czekam aż życie doświadczy, wtedy zmieni sie poziom postrzegania swiata. Ja od pisu nie dostałam nic, teraz mam tylko obawe o życie w kolejnej cp. Nie dostaje pieniędzy na jedynaka, nie dostane mieszkania us, nie doatane wsparcia wrazie in vitro. Ten rząd to porażka, podobnie jak ludzie popierajacy wprowadzenie wyznaniowych ustaw. Tylko czekam aż nie jedna która obecnie jest tak zachwycona znajdzie w sytuacji w ktorej ukochana partia pozbawia je możliwości samodecydowania oraz leczenia, naprawde czekam.

Gość gość
No i co się cieszysz głupia pipo Gdzie te biedne pieski mają się teraz podziac. Co ty w ogóle przekazesz mądrego swoim bachorom? Jesteś zwykłym smieciem..

Gość gość
# gość 22:33

Gość gość
W Poznaniu też otworzyli restaurację "Dzieciom wstęp wzbroniony" ....Poznań miasto zakazów;D

Gość gość
Podaj adres i nazwę tej restauracji, zaraz zweryfikujemy te twoje rewelacyjne doniesienia. Czekam na dane restauracji

Gość gość
Po pierwsze nigdy w zyciu nie widzialam pampersa pod drzewem ale za to gofna psa bardzo czesto. U nas w parku tez powinni zabronic psow. Najlepsze bylo jak byla uroczystosc przy pomniku a nie daleko przyszedl piesek nawalil i sobie poszedl a pani dostala mandacik bo sie oddalila a nie sprzatnela.

Gość gość
Z psiarzami jest jak z muzułmanami. Dopóki ich było parę sztuk to byli do zniesienia. Teraz namnożyło się tego dziadostwa i została przekroczona masa krytyczna. Jest wielki problem i potrzebne skuteczne działania, żeby nie powiedzieć ostateczne rozwiązanie kwestii.

Gość gość
Mi najbardziej przeszkadza jak nie sprzatają po swoich psach i jak łażą z takimi wielkimi cielakami bez kagańców. Wkurza mnie tez jak podchodzi taki pchlarz i chce obwąchiwać lub łasić się jak kot przy nodze albo się ślini...nosz koorfffa, zawsze mówię panu lub pani aby zabrali psa bo nie każdy je lubi i nie życzę sobie aby do mnie podłaził.

Gość gość
gość wczoraj tez popieram ten zakaz. wkoncu nasz rząd się wział do roboty i bardzo popieram ta politykę, poczawszy od programu 500 plus. to co robią jest godne pochwały x A jak ci dopi/er/d/olą ze 150zł podwyżki czynszu, już nie mówię o reszcie podwyżek, bo szykują ustawę wodną, to też ich będziesz popierać? Jak cię zgwałcą i będziesz musiała urodzić, to też będziesz ich popierać? Wątpię.

Gość gość
A u mnie w mieście zrobili akcję na lato, że sklepy i restauracje są przyjazne czworonogom i zapewniali im wodę przed drzwiami, a w niektórych nawet można było z psem wejść. I w tv widziałam akcję nie zostawiaj psa w samochodzie, weź co na zakupy w jakiejś galerii handlowej i co?

Gość markisa_90
Aj słoneczka, jeszcze się zdziwicie. Za psami stoi kasa. Ludzie wydają kupę pieniędzy na wakacje z psami, obozy szkoleniowe, wyjazdy. Restauracje dog-friendly stają się bardziej popularne niż normalne, dlatego kolejne lokale otwierają się na psiarzy. Nie zatrzyma tego wasz hejt, bo nikogo nie obchodzi wasze zdanie, liczą się pieniądze. A te są w kieszeniach zwierzolubów, których stać na porządny posiłek w restauracji i trenowanie psich sportów. Jeden zamknięty park dla psów nie odwróci tego trendu.