Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

10 dowodów na to, że Bóg jest złym potworem

Polecane posty

Gość gość
człowiek porownije stale Boga Ojca do ojca ziemskiego x Ja też porównuję i mój ziemski ojciec miał w sobie duzo więcej dobroci niż Bóg Jahwe. x uzdrawia i jest naszym lekarzem tylko potrzeba mu sie oddać i zawierzyć całkowicie...jak syn czy corka. x Próbowałam wielokrotnie, to nic nie daje. x On prowadzi i pomaga w kazdej sferze życia Wyciąga z nałogow.. x A ja nie mam żadnych nałogów.

Gość ojj stara modelka bez związku
gość sylwia dziś x Chwała Panu !!! :) x Wspaniałe uzdrowienia :) Również oglądam Dotyk Boga :) Z tym, że taki obraz jaki piszesz jest dla wierzącego w Niego. W sensie dla tego, kto chodzi Jego drogami. A kiedy kazdy z możliwych sposobów zawiedzie żeby człowiek uwierzył Ojcu Niebieskiemu i traktował Go jako Ojca to człowiek idzie na zagładę ścieżkami złego i cierpi mocno dopoóki nie poprosi o Bożą pomoc.

Gość gość
A jak poprosi Boga o Bożą pomoc to i tak nic nie dostanie, poza pięścią po łbie, alleluja.

Gość gość
Ale podziwiam cię Akimke, że potrafisz się tak angażować religię, która nie została ci narzucona, dla mnie to są bujdy na resorach, które mogę swobodnie odrzucić bez bycia odsądzaną od czci i wiary.

Gość gość sylwia
Chwała Panu.!!Stara modelko..fajnie że oglądasz i to racja co piszesz ..pomysl jednak że wiele jest takich osób ktore nie wierzyły a jakimś cudem teraz wierzą.Czy nie jest napisane że dobry pasterz zostawia 99swoich owiec i idzie szukać tej jednej zagubionej?Jakimś cudem Bóg sam przywołuje do siebie osoby ktore zbładziły i jak DB.pokazuje ..wyciąga je z nawet z niewiarygodnego czasem dna..i wtedy zycie tych osob sie odmienia w kadej sferze ich życia tylko musi być ten impuls by dały sie prowadzić.

Gość gość
Może ty jesteś na dnie idiotko, bo ja nie.

Gość gość sylwia
00.57Wejdz na you tuba i obejrzyj choć jeden odcinek to zmienisz zdanie.

Gość gość
Żeby być wierzącym, trzeba jednak być ograniczonym umysłowo, tak jak sylwia.

gość dziś Tak samno jak ty uwazam, tylko oni maja czarna sile energi od zrodla kolektywnej swiadomosci swiata w pamieci A. hmm

Gość gość
Zmienię zdanie jeśli Bóg sie wreszcie za mną ujmie i przestanie być obojętny na moją krzywdę.

Franz von Suppé dziś x Tak, zgdza się Bóg dopuszcza, że jeden człowiek może wywołać wojnę nuklearną o ile ludzie sie nie nawrocą. Widac, że się nie nawrocą. Globalna apostazja to pierwsza pieczęć - z Pisma sw. - została otwarta, druga pieczeć to jej konsekwencja - III wojna światowa - jesteśmy w jej przededniu, trzecia pieczęć - to kolejna konsekwencja: głód spowodowany wojną i klęskami żywiołowymi, które jeśli by nie nastąpiły z Woli Boga to ludzie by się sami unicestwili bombami nuklearnymi. Kolejne pieczęcie - a jest ich siedem zostanie objawione w pozniwjszym czasie jako rozpoczynające czasy apokaliptyczne. Modlitwa może złagodzić skutki tych wydarzeń. Poczytaj na str. jezusdoludzkosci.pl

gość dziś ja wierze w Swoja Nieśmiertelna Dusze, i mam racje. 😴 poki co tak jest i bylo. 😴

Gość gość sylwia
1.04Nie jestem na dnie ..nigdy nie byłam na dnie i nie sugeruję że ry jesteś na dnie.Czytaj uważnie.Na DB..jest wiele historii i świadectw osó ktore Bó wyciągał z dna.Obejrzałam wszystkie 79 odcinkow.rozne historie począwszy od przemocy w rodzinie po alkoholizm ..przez proby samobojcze i satanistyczne ciągoty.Jednak Bóg ich nie tylko wyciągnął ale i dał jescze więcej.bo pobłogosławił dalsze ixh życie dokonując dla nich cudow.Dlaczego mnie wyzywasz od idiotek??coś ci zrobiłam??

Gość gość sylwia
1.05Nie obrażaj mnie!!

Gość gość
Ty mnie też nie obrażaj! 😠

Gość gość
I nie mów do mnie czytaj uważnie bo nie jestem uczennicą na religii, ty głupia pindziu.

gość dziś Piszesz: Zmienię zdanie jeśli Bóg sie wreszcie za mną ujmie i przestanie być obojętny na moją krzywdę. x W takim razie powiedz J/ezusowi to szczerze. Powiedz Mu jak przyjacielowi o swoich potrzebach. On Cię nie zawiedzie. x dobranoc wszystkim :)

Gość gość
Jezus ma nas w nosie, musiał za nas cierpieć i w odwecie pragnie, abysmy umierali w męczarniach tak jak on.

Gość gość sylwia
1.09Więc zacznij oglądać..zacznij od modlitwy i zawierzenia mu.Gwarantuję że na efekty nie bedzie trzeba długo czekać.Ja wierzę w Boga od kiedy pamiętam czyli od zawsze bo wychowałam się w bardzo wierzącej porządnej katolickiej rodzinie choć tak naprawdę to moja wiara umocniła sie tak na 100%zupełnie zaledwie pare lat temu..a oglądając DB.jeszcze bardziej.Czytam też Pismo Św.Słowo Boże buduje..i jest budujące dla tych ktorzy ch ą go słuchać."Kto ma uszy niechaj słucha"

Jezus nie chcial zdradzci wam prawdy z prostego powodu nie mogl, ja tez nie moge ! to wykracza poza intelekt czlowieka. debile. jest pewna doza wrazen i swiadomosci tego czym sie bylo, duzo tego. nikt z was nie pojmie poki nie zrobi tego jednoczesnie wielowymiarowym swiecie mozliwosci. 🖐️

Gość gość sylwia
1.13 gdzie cie obraziłam??znowu mnie wyzywasz!

I mam jedno nurtujace mnie przeczucie czemu tak bardzo zagmatwana jest rzeczywistosc, struny, multiuniversum, czarne dziury. po co oni tak to popieprzyli? :o

Gość gość
gość sylwia Jesteś tak odrażająca w swojej pysze, że straciłabym wiarę czytając twoje porzechwałki, gdybym też sie nie wychowała w katolickiej porządnej rodzinie.

Gość gość sylwia
To nie są przechwałki tylko prawda .Piszę o tym dlatego że jest mi o tyle łatwiej że zawsze gdzieś tam w moim życiu od urodzenia ten Bóg był i nie musiałam go specjalnie szukać bo rodzicom zawdzięczam wiarę .Zdaję sobie jednak sprawę z tego że jezt wiele osob ktore takiego szczescia nie miały i muszą go same szukać i poznawać od zera..napewno to jest dla nich trudne.

Gość gość
Popieprzyli specjalnie, żeby ci się myliły epfenomeny z eptafiami :D

Dorosli nie maja pojecia nic o wierze. wiara to wyrzeczenia, a praktyka Nembutsu , wyrzeczeń. drugie. :classic_cool: