Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

On chodzi do kosciola, ja nie bardzo. On jest za PIS, mnie oni denerwuja.

Polecane posty

Gość Autorka tematu to ja
Dzieci nie ma, choc bardzo by chcial je miec. Nie ma co sie spieszyc uwazam. Chociaz instynkt macierzynski mnie torturuje. Wole jednak poczekac i miec 100% pewnosc, ze ojcem zostanie ktos, z kim bede szczesliwa cale zycie.

Gość gość
nie becz autorko doświadczenia są po to by później wiedzieć czego się chce a czego nie, nie traktuj tego jako ucieczki ale ochronę siebie bo nawet nie wiesz jak toksyczni ludzie potrafią zrujnować życie drugiej osobie, zwłaszcza tacy bezrefleksyjni i nie emaptyczni jak twój facet

Gość gość
Bron go, bron! Jaki prawy czlowiek - komunii nie bierze! No wprost cudowny! Na te intencje mozna mu wszystkie swinstwa odpuscic zeby nie zostac stara panna.

Gość gość
Dobrze wiesz ze z nim szczrsliwa nie bedziesz wiec po co to ciagniesz? Po co tracisz czas?

Takie slowa podbudowuja, serio :)

Gość gość
Prawda zawsze podbudowuje

Na domiar tego wszystkiego on codziennie obstawia zaklady sportowe. Nic tylko mecze, mecze, mecze. Przysiegam na swoje wlasne zdrowie - nie bylo ani jednego dnia bez meczy :O Obstawia kupony, a pozniej cale popoludnia patrzy czy jakas druzyna bramki nie strzelila. Rozmawia o tym non stop. Telefon w reku niemal ze caly czas. Laptop tak samo. Nie da sie z nim normalnie porozmawiac, bo caly czas myslami jest przy meczach. To mnie tak dobija, ze glowa mala :( Dzisiaj to samo. Wrocil z kosciola i ze spotkania z poslami, pojechalismy na zakupy, a w domu od razu laptop i mecze. Plakac sie chce czasami :(

Gość gość
Reasumując: hazardzista, pisowiec, wybiórczy katolik, tesciowa moherowa , woli mecze, kościół, spotkanie z posłami PiS-u po kościele niz spędzić z tobą wolny czas, moze sobie ciebie bzykać i to by było na tyle.

gość 19:49 Ale podsumowanie :O no ale jakby nie patrzec, to duzo w tym jest prawdy :( Mieszkam w Anglii. Mam 29 lat. Idzie mi 30-stka.. Chcialabym spotkac kogos, z kim sie naprawde zrozumiem. Z kims, kto poswieca mi czas i kto szanuje moje zdanie. Myslalam, ze to bedzie ten, ale chyba sie mocno pomylilam :(

Gość gość
Nie chciałam ciebie zdołować tylko wylać wiadro zimnej wody, fakty sa jakie sa, mnie najbardziej niepokoiłabym fakt ze on jest hazardzista bo to jest tak jakbyś z narkomanem była- przegrasz. Dziewczyno, nie pakuj sie w ten układ, szkoda życia. Nawet nie wiesz czy ciebie kocha ten facet , ile jest w stanie zrobić i z czego zrezygnować dla ciebie. Wiem ze chcesz rodzine ale wejdź na inne topy i poczytaj co to znaczy zle wybrać.

Gość gość
Poglądy polityczne to nie jest przeszkoda - oboje zmienicie je pewnie jeszcze kilka razy w ciągu życia. Religia - traktowana tak wybiórczo też. Ważne, czy to rzeczywiście dobry i pasujący do Ciebie człowiek.

Gość gość
Nie ma to jak temat o kościele, a przy okazji i o PIS przy niedzieli.:) Nie wszyscy katolicy są hipokrytami, tak jak nie wszyscy lewacy fanami Rosji czy złodziejami. Jak katolik głosi otwarcie swoje poglądy to oszołom, jak nie, to hipokryta. I jak tu dogodzić "tym, co nie interesują się polityką"?:):))

Gość gość
Autorko, czy podpisalabys się pod takim zdaniem: "Bóg, Honor, Ojczyzna"?? Jeśli tak, to jest dla Ciebie nadzieja. Bo ta "reszta" to normalne różnice oceny zdarzeń, osób, sytuacji, w Polsce i na świecie.

Gość gość
Jeżeli mieszkanie razem, i jesteście w związku, to nie może przyjąć Komunii Św, według wiary żyje w w związku niesakramentalnym, w trwalym grzechu, i nie może przyjąć Komunii. A ogladalas choćby informacje na Trwam, na Republice? Obejrzyj poznawczo, nie gryzą.

Terlikowskiego w tv Republika? No nie wiem :O

Gość gość
Nie bylo dzisiaj zadnych spotkan z poslami pis w ani w Londynie ani w w innych miastach w UK Na drugi raz lepiej sie przygotuj do prowokacji autorko!

Bylo kilku poslow w sporej miejscowosci w Anglii. Jeden byl z partii PiS. Dwoch pozostalych bylo z innych partii. Szkoda, ze mnie tam nie bylo, no ale czasu cofnac nie moge. Ogolnie - mnie polityka kolo d**y lata. Najwazniejsze jest to, zeby ludziom w PL dobrze sie zylo. Zdzierzyc nie moge mieszania sie kosciola do polityki - tym sie brzydze. PiS zrobil pare fajnych rzeczy. Ale sa tez kwestie i takie, z ktorymi sie nie zgadzam. Nie patrze na nich jak w swiety obrazek, w przeciwienstwie do mojego partnera. Jakby mu mame powiesili, to i tak by im przykladkal, mam wrazenie :O

Gość gość
Wydaje mi się, ze przesadzasz. Poza Terlikowskim są i inni. Ma prawo Ci się cos nie podobac, bo nie ma idealnej partii. Kosciól byl ostoją dla Polaków przez wieki, i nie ma co się czepiac kosciola. Ma swoją niezmienną doktrynę, jest przewidywalny. Czy się wtrąca? Nie zauwazylam. Okolo zimny to lewactwo pierwsze zaczęło nieśmiertelny temat o aborcji. I po co? Bo im słupki poparcia zaczęły spadać. Rząd prawicowy, czy to coś złego? Przynajmniej ma zasady i dba o obywateli. Deficyt budźetowy spadł, cały Internet zgodnie twierdzi- wystarczy nie kraść...:):):)

Gość gość
A Twojemu facetowi się nie dziwię, bo wreszcie kraj wraca do normalności po wielu latach. Można wreszcie jasno definiować i okazywać swoje poparcie dla PiS. Dotąd groziło to poważnymi sankcjami, utratą pracy, wszelkimi szykanami.

Kraj wraca do normalnosci? Nachapaly sie 500+ a wolna kwota od podatku dalej stoi. Moj wujek jest ksiegowym... Tyle kontroli, co jego firmy maja ostatnim czasem, to nigdy tak nie bylo. No tak - trzeba miec kase na sfinansowanie 500+. Zamiast dawac 500+, to mogliby kwote wolna od podatku zwiekszyc o 300%. A co z samotnymi kobietami, ktore maja jedno dziecko i ledwo wiaza koniec z koncem?! Nie jest to sprawiedliwe rozwiazanie i nikt mnie do innego zdania nie przekona. Mialo byc na KAZDE dziecko. Jak widac, nie jest na kazde. KWOTA WOLNA OD PODATKU W PIERWSZYM ROKU MIALA BYC ZWIEKSZONA - zostala zamieciona pod dywan. Ja sie nie podniecam jakimikolwiek zmianami - 'ahhh bo bylo gorzej za czasow takiej i takiej partii'. Ma byc dobrze! A nie, ze jest lepiej. Poza tym ta ustawa aborcyjna, no szlag mnie trafia. Kaczynski, ktory nie skusil zadnej zdrowo rozsadkowej kobiety na zwiazek malzenski, bedzie decydowal o milionie Polek. No pozal sie Boze! Koscioly nie opodatkowane. A za sluby i inne szopki kase biora. Co to ka byc! To jest firma pt. kosciol! Bierze kase, to niech podatki placi. A nie, ze w balona sobie leci i ksiadz BMW zapierdziela do kochanki zza plotu albo chlopca, ktorego ciut oswieci. Zygac sie chce :O

Powiem tak: niech sobie moj facet wierzy w co chce. Niech popiera co chce. Ale za grosz rozumu wypadaloby miec. Niedlugo zrobie mu psikusa i to, co zrobil PiS, powiem, ze zrobilo PO. Pewnie ich zwyzywa do potegi. A na koniec powiem mu, ze to dzielo PiSu :D Bede miala ubaw po pachy, gdy zobacze jego zdziwiona mine. Jednak co mnie najbardziej dobija, to ten jego hazard. Ja juz w lozku, a on dalej przy kompie. Kupon mu nie wszedl i piwsko pije, narzekajac ze cos mu zawalilo. To mnie najbardziej boli.

Gość gość
Hazardzista i alkoholik, co?

Na wknd sie czegos napijemy, ot co. Az takiej tragedii nie ma. Jakby raz w tygodniu mecze obstawial, to bylabym cala w skowronkach. Niestety on to robi kazdego dnia i to nas niszczy. Nie ma rozmow. Nie ma wspolnych pasji. Sa tylko mecze i mecze. Owszem, czasem gdzies sie wyrwiemy za miasto. Ale telefon i tak ciagle ma w rece, sprawdzajac wyniki etc.

Gość gość
Na kwotę wolna od podatku ja tez czekam. Samotne kobiety z jednym dzieckiem dostają zasilki macierzynskie i alimenty, czyz nie?? A 500+ mialo byc od drugiego dziecka, chyba, ze matka z jednym dzieckiem, jej dochody na dwoje, nie przekraczają pewnej kwoty. U Ciebie pewnie przekraczają??:) Ustawa antyaborcyjna jest projektem OBYWATELSKIM, nie PiSowskim. A Sejm ma obowiązek rozpatrywać wszelkie projekty, które podpisała okreslona ilość osób. Głód w Somalii to teź sprawka Kaczyńskiego?:) Nie pruj się tak, bo zmarszczek dostaniesz. Facet nie chciał się z Tobą oźenic? Poczytaj prawo kanoniczne, to błysniesz wiedzą nr. ślubów, innych "szopek", tacy, co na co idzie. Źygaj, trochę źólci z źolądka i wątroby zejdzie:)

Gość gość
Ta, pewnie napisała to osoba która już nie nalezy do rozdziału osób rozmnażających sie lub taka która kosi kasę za to ze jest beneficjentką . Aborcja jest sprawa osobista tak jak bzykanie i wybór jak żyć. Mało która chce poświecić życie w poradniach i ośrodkach rechabilitacyjnych , porzucona przez męża bo ten sie wypalił i poszedł do innej. Wez sie ogarnij bo jak spotka taki dramat twoja rodzine ( np gwałt ) to już widzę jak bedzie ci obojętny stan psychiczny poranionej kobiety bo nosi w sobie życie jakiegoś zwyrodnialca. Pilnuj swojego życia za chwile będziecie wnikali gdzie człowiek kupuje świeczki.

Gość gość
Współczuje Ci autorko. Życzę dobrych wyborów :) i stalowych nerwów ;) twoje rozumowanie jest jak najbardziej w porządku

Gość gość
08.10 wyłącz TVN, włącz myślenie. A Autorka nie musi być z facetem, który jej nie odpowiada. Proste.

10:53 wylacz tvn, wlacz myslenie czyt. przelacz na TVP Jakie w takim razie rzetelne zrodlo informacji polecacie? Co ogladac, co czytac, by sciemy nie pochlaniac?