Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 16 letnia córka pol roku temu została mama,do młodych babć.

Polecane posty

Gość gość
Kochana tutaj nie potrzebnie prosisz o radę i rozmowę tutaj są tępe baby tzw idealne mamuśki które dawno sa pewnie po rozwodach bo czytając takie komentarze to sobie myślę że mąż na pewno pukal inne nie raz bo babski chuj wie co pisać a jak matka może obrażać czyjeś dziecko ciekawe czy jak by ich córki nazywano k***ami szmatami a synów od zk***ysynow :) bardzo dobrze ze corka opiekuje się dzieciątkiem pomagaj jej jak najwięcej ale niech dużo rzeczy uczy się sama nie rób za nią bo ci jej szkoda :) takie rzeczy się zdarzają nie pierwszy i nie ostatni raz a te tak zwane mamy co sa tutaj to chyba ona powychodzuly z burdelow j****e Stare c**y :) przepraszam za słownictwo ale naprawdę kto by pomyślał ze jaka kolejek matka może nazwać czyjeś dziecko bo 16 lat to dzieck9 i nazwać szmata czy k*****. naprawdę brak słów :)

Gość gość
Autorko olej obrazliwe teksty.Sytuacja jest wysoce niekomfortowa ale sobie radzicie.Mleko sie rozlało i juz Jestem godna podziwu dla Ciebie i corki.Sama ma 15 latke i wiem ze piana z geby na początek poszła by mi jak ciaza ale w efekcie wsparłam bym własne dziecko.Ile gowniarzy za gwałt prochy i rozroby jest z bogatych domow oczyszczana,ile skrobanek po cichu?Gratuluje spokoju,podejscia i zycze wszystkiego dobrego dla Ciebie, corki i wnuczki!

Gość gość
Jest tyle tego , bo jest na to przyzwolenie społeczne ! Sama piszesz, ze to nic takiego, mleko sie rozlało, najwazniejsze, ze daja rade. itp. Gowno prawda ! 15 uprawiajaca sex to patoligia, brak wychowania i wzroców oraz niedojrzalośc emocjonalna. Kiwajmy głowkami nad bidulka, poklepujmy po ramieniu i wciskajmy wszystkim, ze to jest absolutnie normalne, a dziewczyna jest dojrzała i odpowiedzialna osoba. Za pare lat 12 w ciazy nikogo nie bedzie szkokowac, wszak dzieci dzis " tak szybko dorastaja "...

Autorko to nie jest dobre miejsce na takie rozmowy. Szambo już dało o sobie znać. Nie wiem co za bydło się tu wypowiada. Wyzwanie os szmatką, k***w itd. chyba 'damy' wyniosły z domu rodzinnego. Ciekawe czy mamusia tak się do nich zwracała czy facet do nich tak wola. Cóż współczuję córce, czasu nie cofnie. Trzeba wziąć to na garb i iść dalej.

Gość gość
A ja bym się chyba powiesiła gdyby okazało się że tak się zachowuje moja córka, wychowywana przeze mnie. To by była kompletna porażka wychowawcza oraz obnażenie braku jej inteligencji. Zresztą moje dziecko o tym wie, ja też byłam normalnie wychowywana i u mnie w rodzinie po prostu nastolatki się uczą a nie puszczają. Nie wyobrażam sobie poza tym żebym mogła z czystym sumieniem doradzić takiemu dziecku urodzenie dziecka. Przecież jest coś takiego jak wczesna aborcja, farmakologiczna. Po co przywoływać na świat dzieci tak wcześnie, skoro można przerwać ciążę na całkowicie początkowym etapie?! No ale tępa dzida może odchować dziecko tylko tak, że ledwie ono odrośnie, to szuka substytutów ciepła domowego poza domem, i na przykład zaciąża gdy to tylko staje się możliwe. Jesteś matką z powodu pomyłki natury i takie pomyłki teraz się namnażają w tej twojej linii, łajzo intelektualna - autorko tematu. (Tyle w temacie, zakładając że to nie prowo.)

Gość gość
Ja tam sie bzykalam pierwszy raz jak mialam 16 lat i podejrzewam ze moja matka tak jak wy zeszlaby na zawal jakby sie dowiedziala. No ale ja nie wpadlam. Nie badzcie jednak takie pewne swoich dzieciakow, wychowanie wychowaniem ale jest jeszcze cos takiego jak wplyw srodowiska, hormony i poczucie dojrzalosci. Ja nie zaluje ze pierwszy raz mialam w tym wieku, chlopaka kochalam nad zycie, moja pierwsza wielka milosc, ktora potem jeszcze dlugo trwala. I nie uwazam siebie za zadna patologie, szmate itp. Z politowaniem patrze na kobiety ktore wypisuja ze dla nich szczytem osiagniec seksualnych bylo zlapanie przez chlopaka za tylek. To ze wy sie na czyms takim zatrzymywalyscie nie robi z was nie-szmat. Wystarczy ze szmatami jestescie z charakteru.

Gość gość
Autorko, olej te obraźliwe komentarze - jakaś grupa hejterska tu przylazła i próbuje z zniszczyć to forum. Pewnie się przenieśli z ogólnego, bo tam już nie ma czego zbierać :O Trzeba ignorować to było dokładnie taka samo, jak się ignoruje ekshibicjonistę w parku, olani przestają się podniecać... Fajnie, że wspierasz córkę, jesteś z nią. Dziewczyna popełniła błąd, ale stanęła na wysokości zadania, jest odpowiedzialna. I zapewne nie żałuje, że mała się pojawiła. Życzę Wam wszystkim dużo szczęścia.

Gość gość
To niechodzi i to ze jest pozwolenie.I nikt młodej po głowie nie głaszcze.Moja corka chodzi do renomowanego gimnazjum bogaci nie jestesmy Jej kolezanki są corkami bankierow lekarzy i prawnikow,wiekszosc tych dziewczyn jest po inicjacji,mają chłopakow z podobnych rodzin Te dzieci są niepilnowane,chodzą na mase dodatkowe zajecia i robią co chcą Rodzice oczy wyrwą jak cos narozrabiają,oni są zawsze nie winni.Moja corka poniosłaby konsekfencje negatywnego zachowania i tyle.Naeet mnie nie zabardzo stac na skrobanke.Ciąza sie zdarza i juz.Chyba bym była potworem gdy bym corke z domu wyrzuciła bo zbyt szybko!!

Gość gość
Jaka trzeba byc tepa szmata zeby wypisywac tu takie rzeczy jakie wy wypisujecie...nic dziwnego ze ten kraj schodzi na psy, znalazly sie matki perfekcyjne, zycze wam zeby wasze dzieciaki wam oznajmily w wieku nastu lat ze zostaniecie babciami. Moze terapia szokowa wam pomoze glupie krowy

Gość gość
wolałabym, żeby moja córka w wieku 16 lat poszła do łóżka z kimś, w kim jest bardzo zakochana, niż w wieku dwudziestu przespała się z pierwszym lepszym, który się nawinie. a laska od złapania za tyłek pewnie nie miała w ogóle powodzenia, więc jak ją jakiś pijany Zdzisiek dotknął na disco-tece to przeżywa do dzisiaj :D

Gość gość
ja tam pierwsze doswiadczenia seksualne mialam wlasnie w wieku 15-16 lat, do seksu co prawda nie doszlo ale jakies tam macanki, palcowy itp byly. Jak gadam z kolezankami towiekszosc wlasnie w tym wieku przezywala pierwsze kontakty seksualne, niektore juz wtedy uprawialy seks. Zawsze sie zastanawiam gdzie sa te co to niby do 18tki czekaly, jakby wtedy czlowiek sie stawal magicznie dojrzaly. Od wieku wazniejsze jest to, zeby robic wszystko z kochanym, szanujacym cie chlopakiem, ktory nie naciska i dzieki ktoremu mozna stopniowo probowac tego, na co jest sie gotowym. Twoja corka byla gotowa na seks, co zreszta udowodnila rodzac i wychowujac coreczke :)

Gość gość
Wolałabym, żeby moja córka w wieku piętnastu lat zaszłą w ciążę, niż żeby wyrosła na taką świętoszkowatą sukę, która wyzywa innych w tak obrzydliwy sposób, jak co poniektóre tutaj. Fakt, seks w nastoletnim wieku to nic dobrego i nie należy tego pochwalać. Ale dla mnie to i tak nic w porównaniu z tym, co wy tutaj sobą reprezentujecie. Jesteście takie pewne, że wasze nastoletnie dzieci jeszcze tego nie robią? To, że do tej pory nie wpadły jeszcze o niczym nie świadczy.

Gość gość
skąd to przekonanie, że seks jest tylko dla osób, które osiągnęły pełnoletność, a najlepiej skończyły 25 lat, są dawno po ślubie, mają stałą pracę itd.?

Gość gość
One jeszcze pewnie nawet nie mają nastoletnich dzieci tylko kilkulatki. Pożyjemy zobaczymy . Żeby tylko te ,które wyzywają autorkę, ze niby jej wina bo zle córkę wychowała ,nie przeżyły szoku jak ich własne dzieci w wieku lat 15,oznajmia mamo będziesz babcia.życie życiem, bywa różnie.

Gość gość
21.26 jestem pewna ze tak będzie, ze właśnie ich córeczki przyjdą do domu z brzuchem w wieku 15 lat, albo i szybciej, bo co pokolenie to szybciej dorasta...tak jest zawsze, ktoś, kogoś wyśmiewa a potem ma taka samą sytuacje albo jeszcze gorsza i wtedy pokornieje...

Gość gość
Dobrze autorko, że na spokojnie do tego podeszłaś. Lepiej że teraz urodziła, niż miałaby w przyszłości wiele lat się leczyć lub w ogóle nie mieć dzieci. Przynajmniej jesteś młodą babcią.I n ie patrz na to dziadostwo, które cię obraża.

Gość gość
W mojej bardzo bliskiej rodzinie kuzynka urodziła w wieki niespełna 16 lat.Rodzice klasa,wykształceni,bogaci.I co,niedawno byłam ma pieknym slubie ,obydwoje na studiach ,on zaocznych po chłopak pracuje. Mała ma juz 7 lat.

Gość gość
Tępe krowy jak uważacie że seks w wieku 15 lat jest normalny to współczuję wam mózgu!!!! Widać jak wychowacie swoje dzieci. Na takie same szmaty jak córka autorki. Będzie utrzymywać i wychowywać swoje wnuki bo szmata jeszcze szkoły nie skończyła. P***y j****e

Gość gość
Corka autorki nic madrego nie zrobila rozpoczynajac wspolzycie w tak mlodym wieku, ale nazywanie jej szmata to gruba przesada.zaloze sie, ze ojciec dziecka byl jej pierwszym partnerem, wiec nie mozna powiedziec, ze sie puszczala.zwlaszcza jesli byli para.te, ktore wyzywaja autorke i jej corke przypominaja mi moich tesciow.oni, kiedy pojawia sie problem, nie szukaja rozwiazania, tylko wyzywaja sie nawzajem i szukaja winnego.co wam da wyzywanie tej dziewczyny?myslicie, ze od tego odrosnie jej blona dziewicza, a dziecko zniknie?no chyba, ze macie pieklo w domu i musicie sobie ulzyc gnojac obca osobe.jesli tak, to wspolczuje wam.autorka wybrala najlepsze w tej sytuacji rozwiazanie.byc moze gdzies tam zawiodla jako matka.byc moze byla zabiegana, zapracowana, nie bylo rozmowy o seksie i antykoncepcji.mleko sie rozlalo, tego sie nie cofnie.autorka wspiera mlodych i pomaga im jak moze.i wlasnie dzieki temu maja oni szanse stworzyc w przyszlosci fajna rodzine.a wy dalej plujcie jadem, jesli to wam pomaga przezyc wasze beznadziejne zycie u boku meza chama.

Gość gość
Ja nie zamierzam wyzywać autorki ani jej córki od szmat i ku...ew i uważam, że to przegięcie ale zachwycać się nimi nie będę. Dla mnie nie jest normalne, że 15 letnie dziecko uprawia seks, rodzi dziecko, a jedyne o czym myśli jej matka to to, że sobie córeczka poszaleć nie może i opowiada wszystkim jaka to jej córka jest dojrzała i odpowiedzialna... no sorki ale dla mnie to autorka ma jakieś problemy psychiczne Jeszcze dziwniejsze jest dla mnie stado obrończyń autorki krzyczące o tym, że my też święte nie jesteśmy i rzucające się na każdego kto jednak widzi jakąś dysfunkcje w tej rodzinie. No nie wiem jak wy ale ja w wieku 16 lat co najwyżej to całowałam się z chłopakiem i o niczym więcej nie było mowy. Możecie się szanowne obrończynie autorki nabijać jaką to zdewociałą nudziarą byłam, na waszą głupotę nic nie poradzę.

Gość gość
Alez nikt nie pochwala seksu w tak mlodym wieku i nikt nie zachwyca sie nastolatka w ciazy.te wszystkie obronczynie autorki nie zgadzaja sie jedynie na wulgarne obelgi w stosunku do jej corki.owszem, dziecko w wieku 16 lat to nie jest prawidlowa sytuacja.ale wyzywanie obcej osoby, ktora nic nam nie zrobila, od k***** szmat tez nie jest normalne.

Gość gość
Pamiętaj żeby z córką przejść się po tabletki antykoncepcyjne...bo niestety może w krótkim czasie zajść w kolejną ciążę.. a w wieku 17lat z dwójką dzieci będzie miała ciężko. Wątpię żeby po takiej nauczce zrezygnowali z seksu całkowicie więc niech się ZAWSZE zabezpieczają..polecam szczerą rozmowę o antykoncepcji , dniach płodnych i o tym że stosunek przerywany nie jest zabezpieczeniem przed ciążą (w ogóle jak to wszystko działa) ja urodziłam w wieku 20lat a mentalnie nie dochodziło do mnie,że mogłabym wpaść drugi raz...na szczęście nie wpadłam bo zaczęłam zabezpieczać się podwójnie,z ojcem dziecka już nie jestem od 6lat bo nie sprostał obowiązkom przecież mieszkaliśmy osobno więc cały trud wychowania spadł na mnie(do dziś mam pretensje że to ja wstawałam do syna w nocy,nosiłam godzinami na rękach,martwiłam się gdy był chory) a on sobie spokojnie spał i odwiedzał dziecko na 2-3 godziny dziennie i szedł grać w kompa) :/ na szczęście mam teraz inne życie,męża,prace i 2dzieci :) a były ma odebrane prawa rodzicielskie a wy nawet go nie pamięta...

Gość gość
gość dziś wolałabym, żeby moja córka w wieku 16 lat poszła do łóżka z kimś, w kim jest bardzo zakochana, niż w wieku dwudziestu przespała się z pierwszym lepszym, który się nawinie. a laska od złapania za tyłek pewnie nie miała w ogóle powodzenia, więc jak ją jakiś pijany Zdzisiek dotknął na disco-tece to przeżywa do dzisiaj xxx taaa 16 latka która najdalej posunęła się do całowania i złapania za tyłek to od razu pasztet którego obłapiał pijany Zdzisiek, a jej rówieśnica rozkładająca giry to bogini i wzór cnót :o Jak dziewczyna się nie puszcza to trzeba ją zjechać Ja prdl kto tu siedzi? chyba same puszczalskie młodociane dajki które zabolało kilka słów o nich samych i śmią wmawiać, że tylko puszczalstwo jest dobre i normalne, a jakieś zasady i szacunek do samej siebie to wynik bycia pasztetem :o i wyobraź sobie, że w wieku 20 lat też nie trzeba iść z pierwszym lepszym do łóżka tak samo jak w wieku 16 niekoniecznie chodzi się do łóżka z wielkiej miłości, nie dorabiaj sobie ckliwej ideologii do dziecięcego seksu, bo chyba sama w to nie wierzysz.

Gość gość
[23:14 nie opowiadaj bzdur że chodzi wam jedynie o wulgaryzmy przecież widzę jak się nabijacie z dziewczyn które pisały o tym że gdy miały tyle lat to nawet nie myślały o seksie. Pojawiły się teksty o politowaniu, no bo jak to szczytem możliwości seksualnych może być tylko całowanie i złapanie za tyłek w tym wieku, a nawet o tym, że pewnie to jakieś pasztety były. Tak jakby po prostu ładna dziewczyna musiała uprawiać seks i koniec. Nie wiem co was tak rozwścieczyło? Ja też w wieku 16 lat nie uprawiałam jeszcze seksu bo nie czułam się na to gotowa czyli co? żałosna jestem? a może brzydka? Tak jakbym po prostu nie mogła nie chcieć jeszcze tego robić. Seks to jest bardzo indywidualna sprawa i nie wolno nikogo z tego powodu lżyć jak tutaj kilka kretynek to zrobiło. Straszna jest ta presja seksu w tych czasach i zastanówcie się czy takim zachowaniem sami nie wpychacie dzieci w sidła spraw dorosłych, na które mają jeszcze czas. Potem te młode dziewczyny czują się gorsze, bo jeszcze tego nie robiły, a już powinny. Tak samo jak nie jest gorsza ta córka autorki tak nie jest gorsza ta 16-19 latka która na seks nie czuje się jeszcze gotowa.

Gość gość
Córka autorki się puściła i zaszła w ciążę A teraz dziecko musi wychowywać i utrzymywac babcia. To jest chore. Pewnie ojciec dziecka nie mieszka z nimi i wpada sobie od czasu do czasu zobaczyć dziecko i to jest ODPOWIEDZIALNOSC I DOJRZALOSC. Gratuluję.

Gość gość
Proszę nie puszczać takich wątków na portalu dla gówniarzerii...Gratuluję, niech Maleństwo rośnie zdrowo i będzie pociechą dla Rodzinki...Młodzi Rodzice niech ogarną dorosłe już życie, uczą się, kształcą, aby dać wszystko co najlepsze Dziecku. Już dobrze trafili, bo maja wspaniałych Rodziców. Ja zostałam babcią pół roku temu, też wpadka, dziś cieszymy się, że Zuzanna jest, daje dużo radości....Chamstwem dziadostwa nie przejmować się nawet tego nie czytać, plebs dostał się do komputerów...Pozdrawiam, wszystkiego dobrego...

Gość gość
przecież to PROWO, a wy łykacie :D :D :D 🖐️ 🖐️

Gość gość
Masz sie czym chwalić :P:D paleolit mamy, zabezpieczyć sie nie mozna ? :D ona daje duupy w całej szkole i całemu miastu. skąd to wiem ? nie jestem zakonnica i w czasach nastoletnich było dużo sexu bez gumy , i jakoś do dzisiaj , mam 25, w ciąży nie jestem :D

Gość gość
To te niby porzadne pierwsze zaczely wyzywac dziewczyne od szmat, wiec w odpowiedzi dostaly teksty o pasztetach, ktorych pewnie nikt nie chcial w wieku nastoletnim tknac.ta, ktora pisala o tym, jak to w wieku 16 lat szczytem jej intymnych kontaktow byly pocalunki, nazwala dziewczyne puszczalska k****.gdyby to samo napisala darujac sibie jednoczesnie obelgi, nikt by jej pasztetem nie nazwal.to nie prawda, ze obronczynie autorki atakuja kazdego, kto smie zwrocic uwage na dysfunkcje w rodzinie autorki.nazywanie kogos k***a czy puszczalska szmata nie jest wskazaniem dysfunkcji, tylko zwylym chamstwem.niby ktora z wypowiedzi kulturalnie stwierdzajaca, ze sytuacja w tej rodzinie nie jest prawidlowa, zostala zjechana?zadna, bo takowej nie bylo.kazda zawierala chamskie obelgi.zgadzam sie, ze 15 czy 16 lat to zbyt mlody wiek na wspolzycie.ja sama w wieku 16 lat nie pomyslalabym nawet, zeby uprawiac seks.nawet sie wtedy jeszcze nie calowalam.ale nie uwazam, zeby to dawalo mi prawo do wyzywania kogokolwiek i to jeszcze w tak wulgarny sposob.

Gość gość
Autorko i czym ty się chwalisz powinno ci być wstyd że wychowalas pustaka. Teraz ty wychowuj i utrzymuj tego dzieciaka. A matka i ojciec będą z doskoku Czym tu się chwalić .To jest nad czym zaplakac