Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoc prawna. kradziez, wiezienie. pomocy

Polecane posty

Gość gość

witam dostałem dziś list z sądu. orzeczenie przedstawia się tak 1. Obwinionego ******* ****** uznaje za winnego popełnienia zarzucanego mu czynu stanowiącego wykroczenie z art. 119*1 k.w. i za to na podstawie tego przepisu wymierza mu karę 1 (jednego) miesiąca ograniczenia wolności, 2. Na podstawie art. 21 * 1 kw zobowiazuje obwinionego do wykonywania w okresie trwania tej kary nieodpłatnej, kontrolowanej pracy na cele społeczne w rozmiarze 20 (dwudziestu) godzin w stosunku miesięcznym, 3. Na podstawie art. 119 * 4 kw zobowiazuje obwinionego do zaplaty rownowartosci ukradzionego mienia w kwocie **** zł na rzecz ****** ***** oraz **** zł na rzecz ******* *****. 4. zwalnia obwinionego od ponoszenia kosztów sadowych obciazajac nimi skarb państwa. Mam do państwa kilka pytań pytanie pierwsze. w punkcie pierwszym od razu na początku zdania po slowie obwinionego nie widnieje moja godność tylko godność kogos innego, mam rozumieć ze ta osoba to poszkodowany i to ona wniosła przeciw mnie postepowanie sądowe? pytanie drugie. Rozumiem ze jestem zmuszony odbyc 1 miesiąc pozbawienia wolności i w tym czasie podjąć kontrolowana pracę społeczną czy też jestem zwolniony z kary pozbawienia wolności i jedyne co będę musial zrobić to odbyc te 20 godzin prac społecznych? chcę być pewny co mnie czeka, a nie bardzo trafia do mnie ten slang sądowy. pytanie trzecie. czy zostanie po mnie wysłana policja by dowieźć mnie tam gdzie będę miał odbywać kare pozbawienia wolności i pracspołecznych? nie dostałem zadnych informacji o tym gdzie mam się stawic

Gość gość
trzeba bylo nie krasc

Gość gość
no i jak co mam robic

Gość gość
Też jestem zdania, że takie sprawy trzeba załatwiać u źródła i zapisać się na konsultację do biura prawnego i tam wszystko wyjaśnią. Ja mogę polecić kancelarie www.kancelariagliwice.pl - mi zawsze udzielono tam fachowej pomocy.

Gość gość
Ograniczenie a pozbawienie wolności to dwie różne kary. Osoba wymieniona w piśmie ma przepracować 20 godzin nieodpłatnie, nie opuszczać miejsca zamieszkania itd., nie pójdzie do więzienia, zostanie jedynie ograniczona jej wolność. Tak wynika z treści, ale lepiej udaj się do radcy.