Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Czuję się źle sama ze sobą, jak nic nie warte zero.

Polecane posty

Gość gość

Od dłuższego czasu moje poczucie własnej wartości legło w gruzach. Nie lubię siebie, wydaje mi się, że jestem nieciekawa, niewiele warta. Wczoraj, to było straszne, wybuchłam płaczem z tej odrazy do samej siebie, z tej swojej słabości. Dziś rano to samo - upuściłam talerz i rozdygotana nie umiem się uspokoić. Chyba wszystko zaczęło się, gdy mój facet dostał pracę w dużej firmie - jest tam mnóstwo kobiet i zaczęłam czuć się niepewnie i być zazdrosna. Nieważne co mi powie, nie przekonują mnie jego zapewnienia o miłości, po prostu się boję, że ktoś mi go odbije, że mnie zdradzi, zostawi. Jestem zazdrosna o czas, który spędza z tymi koleżankami. Jestem zazdrosna, że ma biuro z jedną z tych kobiet. Mało myślę o sobie, moje życie kręci się wokół niego: ON, ON, ON, on w pracy, on z koleżankami na obiedzie, przy projekcie. Sama mam beznadziejną pracę, której nie lubię. Siedzę sama jak kołek w biurze. Te myśli zatruwają mi życie. Próbuję czytać motywacyjne teksty, ale nie działają. Czy... możecie mi jakoś pomóc? Nie mam odwagi nikomu się wygadać, bo to przecież takie żałosne.

Gość gość
Skarbie, napewno jesteś śliczna, mądra i wiele warta :) Wszystko jest w porządku i od początku zupełnie niepotrzebnie się denerwujesz :)

Gość gość
Po pierwsze, powinnaś iść do psychologa, który pomoże ci popracować nad sobą i swoją niepewnością. Jeśli nie poukładasz sobie tego w głowie, to nawet gdybyś wyglądała jak miss świata, i tak czułabyś się gorsza i zagrożona. Druga sprawa, jeśli czujesz się nieciekawie w swojej skórze, najlepiej wprowadzić jakieś zmiany, żeby odświeżyć wizerunek. Najlepsze efekty daje zmiana fryzury ale jeśli nie chcesz drastycznych zmian, wystarczy pofarbować włosy, nawet na podobny odcień, ale jednak ożywić go trochę, może podsycić jakimiś refleksami. Pooglądaj w necie zdjęcia kobiet na lookbook.nu albo na tumblrze żeby zainspirować się jakimś ciekawym stylem czy makijażem. Masz takie same możliwości jak inne kobiety, może nawet większe (nie wiem, bo nie widziałam twojego zdjęcia). Jeśli nie jesteś zadowolona ze swojej pracy, szukaj innej, a w międzyczasie staraj się rozwijać, zapisz się na jakiś kurs języka obcego, warsztaty itp. Głowa do góry

Gość czarrymary
Przepowiednia dla osoby, która naprawdę napisała ten tekst. Jesteś histeryczką i wkrótce stracisz tego faceta. Jego praca to początek twoich nieszczęść, teraz będą się sypały na ciebie jedno po drugim.