Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomogły byście finansowo przy organizacji komuni bratanka

Polecane posty

Gość gość

siostra męża jest w trudnej sytuacji materialnej. jest po rodzwodzie, ma pracę i alimenty, ale ma też na utrzymaniu dom w rozsypce i przez co sasugerowała, że nie będzie wyprawiać dużej komunii tylko skromny obiad dla najbliższych. zadzwoniła do nas siostra, że może się zrzucimy i wyprawimy młodemu komunię w restauracji, zeby mu nie było przykro. ale hmm tak mówmy z mężem, że fakt nie zbiedniejemy jak dorzucimy te 500 euro (i my i szwagierka mieszkamy w belgii) , aż taki duży wydatek to nie jest ale po drugie czy nie lepiej zamist na komunię dać jej kase np na jakiś remont, na coś co zostanie na lata. na wiosne już się zrzucaliśmy na remont kuchni i uważam , że jak dać to na coś konkretnego? co wy na to?

Gość gość
uważam podobnie jak ty...ja w ogóle nie jestem zwolenniczką komunii w jakiś lokalach, wiejski zwyczyaj zeby się pokazać...

Gość gość
no właśnie dla mnie to bez róznicy czy dom czy restauracja. nawet lepiej w domu bo można napiec mięska, ugotować rosół i wiadomo co się je itd pieniędzy nie żałuję ale lepiej np coś zrobić za to w domu, tym bardziej, że też do niej przyjeżdżamy a tu cieknie kran, tu panele do wymiany, tu pizga w kącie bo stary drewniany dom.

Gość gość
Żeby bratankowi nie było przykro.przykro mu będzie jak będzie miał komunie w domu? Lepiej na remont!

Gość gość
Albo po prostu bratankowi kupcie coś fajniejszego, co będzie miał na lata. Bo to w końcu jest komunia ;) Na remont to możecie z dobroci serca ot tak się dorzucić (przynajmniej u mnie w rodzinie jak ktoś pomaga to po prostu pomaga bez okazji), a tak to chłopcu coś ciekawego