Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dwa pytania do mam.Czy to chore zatoki??

Polecane posty

Gość gość

PIERWSZE to czy to mogą byc zatoki i jak leczyć zatoki: Często boli mnie czolo-wystarczy ze bez czapki wyjde na dwór na 5 minut,ogólnie na zimno,zielone smarki ciągle zatkany nos i uczucie zatkania aż do czola(takie dziwne) DRUGIE pytanie: Czy to jest normalne ze moja córka lat 3 równiutko poszla do przedszkola od sierpnia a od 8wrzesnia ma ciągle katar. Czasem rano ciut zielonkawy taki jeden smark a tak to przezroczysty. Z rana odkasluje ten katar i kaszle mokrym kaszlem(potem w dzien nie) Ide do lekarza we wtorek ale wole sie popytać w razie co się nie dać zbyć. Gorączki nie bylo wogole na poczatku czyli 8-11wrzesnia bylo max 37,5.

Gość gość
Jak leczyć zatoki? Ssanie oleju słonecznikowego. Tak, normalne, że dziecko chore w przedszkolu. Dziecko wysmaruj na noc maścią kamforową, albo gęsim smalcem. Wygrzeje płuca. Gdyby córa chorowała w ciągu najbliższych miesięcy ciągle, to poproś pediatrę o doustną szczepionkę uodparniającą. Mojemu dziecku bardzo pomogło.

Gość gość
Jest cos takiego? Jal sie nazywa taka szczepionka(to nie reklama do podejrzliwych) to zapytam na wizycie. Zastanawiałam się czy nie zaszczepić na pneumokoki(podobno one zielony katar powodują) ale nie jestem mocno wyedukowana w chorobach. Jedyne co córka miała to pare razy przeziębienie i rotawirus jak miała roczek. Szczepiona jest 5w1 plus ospa. Nad pneumokokami sie zastanawiam i pediatra mowila ze swoje wnuki zaszczepila.

Gość gość
I o co chodzi z ssaniem oleju? Powiedz cos więcej bo akurat kujawski mam pod reka:P

Gość gość
Czy to reklama szczepienia na pneumokoki? Co to za argument, ze pediatra swoje wnuki szczepila?Bo ma katar??? A co to są pneumokoki??? Dzisiaj to już któryś z kolei post o pneumokokach

Gość gość
To nie jest zadna reklama slyszalam ze taki katar zielony jest od pneumokokow to sie pytam czy to prawda? To moj pierwszy temat od miesiąca. I nie jestem trolem czy tam jakimś prowokatorem.

Gość gość
Pneumokoki mogą być powodem zapalenia zatok, ale to trzeba badać bakterie w nosogardle, żeby stwierdzić czy to na pewno.

Gość renia100
Mam od jakiegoś czasu zielony katar. Zapychają mi się zatoki, a jak się odtykają, to leci taka zielona maź :( Co to?

Gość gość
Do lekarza migiem!

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Infekcje górnych dróg oddechowych mogą mieć różne podłoże. Jeśli katar utrzymuje się przez dłuższy czas, polecamy skonsultować się ze specjalistą, który przeprowadzi badania, zdiagnozuje powód dolegliwości oraz dobierze odpowiednią metodę leczenia. Zapraszamy do Medicus DCL we Wrocławiu. Więcej informacji oraz kontakt na naszej stronie www.medicusdcl.pl.