Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Egoista nie chce mieć dziecka

Polecane posty

Gość gość

Oświeccie mnie dlaczego ludzie mówią, że jak ktoś nie chce mieć dziecka to znaczy, że jest egoista? Nie rozumiem tego, Chyba, że rozumowanie idzie tym tokiem : mam całą pensje dla siebie, a jęk będzie dziecko to będę się musiał tym dzielić.

Gość gość
a kto zarobi na twoją emeryturę a kto będzie bronił Polski egoistką jesteś bo myślisz o sobie a nie o przetrwaniu narodu i tak już wymieramy!

Gość gość
Czyli ci co chcą dzieci są egoistami, bo chcą dzieci, aby te zarabialy potem na ich emerytury i po dawały im szklankami wodę? No i chcą, żeby ich naród przetrwał liczebnie.

Gość gość
im więcej polaków tym świat szczęśliwszy :)

Gość gość
Egoista mozna byc bez dzieci i z dziecmi. Ten co chce dzieci wykorzystywac a nie cos wspoltworzyc jak i ten co dzieci nie tyle nie chce ale jest przeciwny temu by inni mogli miec jednoczesnie robi wszystko by utrudniac zycie tym ktorzy dzieci nie tylko maja ale WYCHOWUJA.

Gość takijeden666
Ci co chcą dzieci też mogą myśleć o sobie, żeby im miał kto pomagać, czyli są egoistami. Po za tym wali mnie to czy dla kogoś jestem egoistą, mądrym, fajnym czy nie. Mam 37 lat, nie mam dzieci i nie żałuję.

Gość takijeden666
M121212 chociaż ty jesteś inny.

Gość Karolina

Dziecko żadne nie prosi się na świat. Przestańcie do cholery myśleć w ten sposób. My rodzice pracujemy na własne emerytury a nie dzieci. Co wy ludzie macie w chorej głowie. Macie dbać o zdrowie żeby na starość dzieci was nie wyreczaly. One nic nie muszą na waszą starość. Moja mama myśli że dziecko ma być ostoją. Nic z tego. My dbamy o zdrowie żeby nic nie było. Dziecko nie będzie pracowało na nas tylko na siebie swoją emeryturę. Żadna kobieta mająca swoje dzieci nie ma narzucać innej że ma mieć dziecko. Puknijcie się baby w swój cymbal. Nie macie nic do powiedzenia. Nie każda kobieta czuje instynkt. Ma prawo być niezależna zdrowy egoizm nie zaszkodzi. A rodzina ma ... do gadania. 

Gość gośćaaaagusia

Moim zdaniem egoista to ktoś, kto własnie płodzi dzieci, by ''miał kto robic na jego emeryturę'' jak to mówicie, czy ''podac szklanke wody na starosc''. Bo wtedy poniekąd robi te dzieci ''pod siebie'' i to jest własnie egoizm. Albo jak ma silny instynkt macierzynski, ale jest bez grosza i  wie, że dziecko będzie chodzic o suchym chlebie i jednych portkach cały rok, to tez egoizm. Albo jak wszyscy wkoło mówią by rodzic rodzic, i człowiek decyduje sie na dziecko czy dzieci, choc wie, że nie bedzie dobrym rodzicem bo instynktu nie ma w ogóle, to tez egoizm. I wiele wiele innych.