Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam chyba genialne dziecko !!

Polecane posty

Gość gość

Moja Wikusia ma 2 miesiace i juz praktycznie sama podnosi sie do siadu, i patrzy wstawac. Nie spotkalam sie z takimi zdolnosciami u innych dzieci. :)

Gość gość
P*****lnij sie w łeb

Gość gość
Moze troche kultury co ??

Gość gość
Geniuszu nie mierzy sie miara siadania. Pochwaliłaś sie. Możesz wracać do swojego dzieciaka

Gość gość
Moze miec napiecie miesniowe

Gość gość
Kazda matka tak mysli o swoim dziecku. Z 99% wyrastaja przecietni ludzie.

Gość gość
To wygląda na wzmożone napięcie mięśniowe. Radzę wybrać się do fizjoterapeuty.

Gość gość
jak dziecko w tym wieku patrzy wstawać to z pewnością jest genialne :p

Gość gość
Biedne dziecko, geniuszem nie będzie skoro matka pisze "patrzy siadać".

Gość gość
Babo jesteś pierdzielnieta to jest wzmożone napięcie mięśniowe a nie geniusz poza tym co ma wspólnego siadanie z geniuszem Ty też jesteś geniuszem ze siedzisz ? Idź lepiej z dzieckiem na rehabilitację

Gość gość
PATRZY WSTAWAĆ HAHAHAHA

Gość gość
Zazdrosc z was wylazla, ze macie przecietne dzieci. :) w moim regionie tak sie mówi, jak juz macie sie czego czepiać. Nie ma wzmozonego napiecia. Poprostu wspaniale sie rozwija, lepiej od rowiesnikow moj maly geniusz. Tak to jet ze mamuski to zazdrosnice :)

Gość gość
region nie region to nie jest poprawnie gramatycznie, u ciebie pewnie cala wies tak mowi, ale to nie jest poprawnie. Czego mamy ci zazdroscic, że nie umiesz po polsku mowić? a siadanie nie ma zwiazku z geniuszem. Czym sie tu jarac?

Gość gość
Możliwe że będzie mieć dysleksję

Gość gość
Idź się leczyć kobieto bo Ty nienormalna jesteś. Ja bym się bardzo bała że z moim dzieckiem jest coś nie tak. Idź lepiej do lekarza i popytaj co i jak. Poza tym co ma wspólnego siadanie z geniuszem ? Gdybyś napisała że już mówi to mogę zrozumieć ale ze siada ? To tylko oznacza że na problem z napięciem mięśniowych

Gość gość
3:00 a to jest forum polonistyczne ? Idz sie wyzyc gdzie indziej, bo mnie to nie rusza. Tak, mieszkam na wsi i jestem z tego dumna, mam duzy wlasny dom z ogrodem, a nie klitke w bloku na kredyt jak ty. :) I moje dziecko bylo badane i nic jej nie dolega. Ale zazdrosc ludzka rzecz, wiec czepiajcie sie dalej gramatyki, zeby was jad nie zalal. :)

Gość gość
Ty dzisko k****alska p*****lona p***busko p*****lnij sie w leb k***o

Gość gość
Geniusz odnosi się do wybitnych zdolności intelektualno - umysłowych wybierających wysoko poza normy. Mama musi zacząć dobierać odpowiednio słowa do okazji :) to nie jest zazdrość. Buractwo wyszło z autorki piszącej o domie z ogródkiem nie tylko na wsi ludzie mieszkAją w domach xD

Gość gość
Ale czego tu zazdrościć? Tego,że dziecku chcesz kręgosłup spieprzyć? Może i nie ma żadnego wzmożonego napięcia mięśniowego,bo tutaj uważam,że na kafe jest zbiorowa histeria- dosłownie każde dziecko ma autyzm,Aspergera,coś z napięciem mięśniowym albo z integracją sensoryczną...wychodzi na to,że zdrowe dziecko,to jakiś wybryk natury. :D Kochana,nikt ci nie zazdrości,bo nie ma czego. Żaden w tym geniusz,że dziecko się podnosi. Jest na to za małe,a nie ,że rozwija się wspaniale. Od 6-12 miesiąca możesz obserwować wzmożony rozwój dziecka,potem mowa, umiejętności manualne (np.samodzielne jedzenie),a jeszcze później integracja z dziećmi w przedszkolu,szkole... Wtedy będziesz mogła coś więcej powiedzieć na temat swojego dziecka, teraz nie wiesz nic, dopiero się poznajecie, to dziecko ma ledwie 2 miesiące...weź kobieto się walnij w łeb i zacznij myśleć,to nie boli.

Gość gość
Proponuję szybką wizytę u rehabilitanta dziecięcego lub u neurologa. Nasz synek tak wstawał i potrzebował kilku wizyt. Także szybkie wstawanie to nie jest powód do radosci. Raczej z dziecka zdrowiem jest cos nie tak.

Gość gość
ciekawe kiedy geniusz mówić zacznie? :D

Gość gość
Pokazujecie swoja "wysoką" kulturę osobistą, słownictwo rodem z rynsztoku. Tak, tak, ja wiem ze na kafe to każda mieszka w mieście w wilii z ogrodem i zarabia 30 tysiecy miesięcznie. ;) ;) Moje dziecko jest zdrowe, i sam lekarz powiedzial, ze nadzwyczaj szybko sie rozwija.

Gość gość
No tak sie sklada, ze moge powiedziec, bo mam starszego syna, ktory rowniez sie wspaniale rozwija i w wieku 4 lat przewyzsza umiejetnosciami dzieci w przedszkolu. W wieku 2 lat czytal metoda globalna, teraz normalnie czyta ksiazeczki.

Gość gość
W wieku 2 lat czytał metodą globalną...no to jak teraz ma 4,to co robi w przedszkolu? Myślę,że powinien być gdzieś w liceum... :D Babo, ty czytasz w ogóle te swoje debilizmy???????

Gość gość
Widac, ze nie masz pojecia o czym piszesz, i co to metoda globalna. A w przedszkolu sie bawi, jak inne dzieci. Ale potrafi o wiele wiecej.

Gość gość
Tez bym sie zmartwila. Radze zglosic sie z dzieckiem do lekarza. I nie podniecac sie takimi rzeczami bo moja corka nauczyla sie chodzic gdy miala 16 miesiecy a teraz jako 5 latka juz biegle czyta teksty i pisze zdania. A niejeden 5 latek ktory zaczal chodzic gdy mial 10 miesiecy napewno tego nie potrafi.

Gość gość
Ja zaczęłam siedzieć przed ukończeniem 6 miesięcy, chodziłam jak miałam 10. A w szkole z W-fu byłam największą łamagą, jaką świat widział. Prawdopodobnie takie wczesne siadanie i wstawanie spieprzyło mi kręgosłup. Mam mega skoliozę i ciągłe bóle pleców. Także ja bym się nie podniecała, że dziecko "patrzy wstawać", bo prawdopodobnie jego kręgosłup wcale nie jest na to gotowy.

Gość gość
gość dziś Nie forum polonistyczne, ale powinnaś pisać poprawnie. Tak, dom bez kredytu, pewnie stara rudera po babci do remontu. Wczesne siadanie nie oznacza wysokiej inteligencji. Tak samo jak wczesna mowa. I tak jak c***iszą, lepiej się z tego "geniuszu" dziecka tak nie ciesz.

Gość gość
Tak, chcialabys rudera po babci nie badz smieszna, zazdrosnico. Moj syn chodzil przed rokiem i jakos w wieku 4 lat czyta i ma doskonala pamiec. I corcia idzie w jego slady. :)

Gość gość
Az zal patrzec, jak zazdrosc mamusiom tylki sciskac ze zaraz im zyla peknie hehe mozna bylo sie tego spodziewac.