Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie nocne MM

Polecane posty

Gość gość

Witam, kiedy Wasze dzieci przestaly pic mleczko modyfikowane w nocy? Moj ma 2,5 miesiaca i ma na noc dwa karmienia. Wiem, ze w tym wieku jeszcze tego potrzebuje, ale ciezko wyczuc granice kiedy dziecko chce, a kiedy potrebuje nocnych karmien. Znajoma ma 2 letnie dziecko, ktore upomina sie w nocy o jedzenie i chcialabym uniknac tego. Gdzie jest jakas w miare logiczna granica? Wiem, ze duzo mlodszych dzieci na MM przesypiaja noce, ale moj synek z pewnoscia ma bardzo duzy apetyt i niepredko sie to stanie. Kiedy i jak przyzwyczajac go do jedzenia tylko w ciagu dnia? Nie wiem, czy podawanie wody przejdzie..

Gość gość
18 miesięcy miał syn. Sama zakończył zm karmienie bo już dosyć miałam wstawania w nocy 2 noce płaczu i po kłopocie teraz ma 2 lata i 4 miesiące i może od 2 misiecy śpi całą noc. Mm nie sprawi że dziecko będzie spało całą noc. Każde jest inna nie kieruj się tym.

Gość gość
Mój syn ma 7 mc od jakiś 5 nie je w nocy. Po prostu tego nie potrzebuje. Śpi całe noce ok. 11 h. Ale córka też taka była. Autorko nie martw się widocznie potrzebuje to je. Wyrośnie z tego.

Gość gość
Moja ma 4,5 msc. Od 2 msc spi od 18.30 do 7 rano bez karmienia w nocy. Twoj widocznie ma mega apetyt ale to sie unormujr za chwile, od 4 msc podaj mu kaszke na noc, bedzie lelpiej

Gość gość
Moja corka miala 16 miesiecy, syn 18 gdy przesypiali cale noce. Oczywiscie nie budzili sie co chwile, ale jedno czy dwa karmienia mieli w nocy. Poczytaj o skladzie mleka matki w nocy i jego wplywie na rozwoj mozgu dziecka. Warto karmic w nocy, z pewnoscia 2 miesieczne dziecko jest za male na odstawienie w nocy. Moze ci tez zaniknac laktacja, bo gdy dziecko nei pije w nocy organizm dostaje sygnal, ze dziecko jest gotowe na odstawienie. Diete rozszerzamy po 6 miesiacu, takze rady o kaszkach itd bym ignorowala, to nie sa aktualne wytyczne i niewiele to zreszta pomaga w momencie, gdy dziecko chce pic lub zabkuje.

Gość gość
ups, sory pytalas o mm. To do roku, bo mm podawane w nocy powoduje u dzieci prochnice. Niestety niektore dzieci po roku nadal sie budza i ciezko odzwyczaic. Ale sa tez bardziej laskawe dla mam osobniki. Pozdrawiam

Gość gość
Drogie mamy, dziekuj***ardzo za odpowiedzi.teraz moge "spac" spokojnie! :-)