Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy na weselu brata musze byc jego swiadkiem jako jedyna siostra?

Polecane posty

Gość gość

prosze rozwiejcie me watpliwosci. mam jedynie brata i on teraz bedzie brał slub i ja musze byc jego swiadkiem bo nie mamy wiecej rodzenstwa. problem w tym ,że ja nie chce byc tym swiadkiem bo mam straszna nerwice lękową i nie dam rady na srodku kosciola stac pod obstrzalem tych kamer i ludzkich spojrzen..od razu mi sie slabo robi..wiem ,ze nikt nie ma takich problemow i nie zrozumie mnie,ale uwierzcie ,że naprawde jest to stres dla mnie. brat jednak juz zapowiedzial ,że ze strony jego zony swiadkiem bedzie jej brat a ja mam byc swiadkowa tez. czy jest jakis sposob zeby sie z tego wymiksowac?powiedzialam bratu i mamie ,że nie dam rady a oni sie obrazili i stwierdzili:"jak mozesz?chyba nie zrobisz takiego wstydu nam -co ludzie powiedza i sąsiedzi,ze jedyna siostra nie byla swiadkiem na slubie wlasnego brata"? no wiec zostalam postawiona pod scianą:(

Gość gość
Pierowsze słyszę, że świadkiem musi być rodzina. Moją świadkowoą była moja koleżanka, meża świadkiem kolega - pomimo, że mamy rodzeństwo

Gość gość
No właśnie dziwne to. U nas raczej kobieta wybiera świadkowa a mężczyzna swojego świadka i tyle.

Gość gość
no wlasnie ja zaproponowalam zeby swiadkiem byl ktos inny.nawet kuzynka jakas itd..niestety tak to wyglada ,że na wszystkich slubach ,ktore sie odbywaja u nas w rodzinie czy u sąsiedztwa swiadkiem jest zawsze rodzenstwo.

Gość gość
A może tak gdzieś do jakiegos psychologa leczyć tą nerwicę? Przecież to nie tylko ślub, ale z załatwieniem wszystkich innych spraw masz problem!

Gość gość
Ja w zyciu nie słyszałam,żeby ktoś mial stres związany z byciem świadkiem i ze staniem na srodku kosciola na ślubie własnej rodziny. Każdy sie raczej cieszy tym faktem ,a nie wymysla sobie w głowie bzdurnych problemów. Jeśli masz coś z głową ,to do psychiatry na leczenie idz.

Gość gość
Nie musisz. Ja jestem świadkiem u kuzyna a on ma 2 siostry.

Gość gość
U nas to normalne ze nie zawsze świadkiem jest rodzina. Ja mam siostrę i brata a maz ma dwie siostry a świadkami u nas byli moja przyjaciółka i jego przyjaciel,nikt nie robił scen

Gość gość
Współczuję Ci Autorko, że Twoja rodzina nie rozumie Twojego problemu. Spróbuj im to wytłumaczyć jeszcze raz, a jak się nie uda ja na Twoim miejscu poszłabym do psychologa po zaświadczenie :) serio, czasem do ludzi nic nie dociera. Ty przynajmniej masz powód, żeby odmówić. Mi mój jedyny brat odmówił bycia świadkiem na moim ślubie bez powodu, po prostu ,,nie, bo nie'' i robił mi wielką łaskę, że w ogóle przyszedł na ślub, na weselu chował się przed fotografem i nie ma go na prawie żadnym zdjęciu- nie ma fobii społecznej, po prostu lubi robić wszystkim na przekór.

Gość gość
Nie martw się, po prostu staniesz za młodymi jako świadek, zestresujesz się i zemdlejesz - oni będą mieli problem, nie Ty. I nie będą mogli mieć do Ciebie o to żadnych pretensji- tak chcieli, to mają.

Gość gość
Haha sasiedzi was obgadaja