Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sorry hipsterki ale ramoneska to kurtka punków i metalowców !

Polecane posty

Gość gosciówa
Mizantropia, a niech będzie na Twoje :D

"Ee tam, dobry metal do 2005 dociąga " Tak z ciekawości, ile płyt wydanych po 2010 roku przesłuchałaś? Pytam o płyty raczej nowszych zespołów, które zapewne krytykujesz nawet ich nie znając. Autora tematu się nie czepiam, bo widze że wie o co chodzi i zna tą muzyke, nie lubi - kwestia gustu, jest tradycjonalistą. No bo skoro wydaje ci się, że w 2016 roku nadal furore wśród młodzieży robi zapomniany już numetal i pewnie w dodatku jakieś spleśniałe z starości Korny, Slipknoty i inna moda sprzed 15 lat, to raczej słabo z twoją znajomością tego, co w trawie piszczy 🖐️

Gość gość
Ghost też znam. Można dodać jeszcze Armagedon.

Gość gosciówa
gość- autorze weź się nazwij jakoś ;) Wiesz, dyskutowanie o kapelach jak się tyle lat metalu słucha to trzeba usiąść i się piwa napić i włączyć to i tamto ;)

Gość gość
Zacny s**tstorm milordzie

Gość gosciówa
Ewentualnie stara dobra Arkona. Ale oni już dawno nie grają, z przyczyn osobistych.

Gość gosciówa
"Tak z ciekawości, ile płyt wydanych po 2010 roku przesłuchałaś?" Tak z ciekawości od kiedy metalu słuchasz? Skoro uważasz, że: "No bo skoro wydaje ci się, że w 2016 roku nadal furore wśród młodzieży robi zapomniany już numetal i pewnie w dodatku jakieś spleśniałe z starości Korny, Slipknoty i inna moda sprzed 15 lat" Jakoś sobie nie przypominam, żeby Korny i Slipknoty cokolwiek wspólnego z metalem miały. Nie chciałabyś wiedzieć ile płyt na codzień słucham, nie po to tu jestem, żeby się chwalić/żalić albo co tam. Ot tak się na temat napatoczyłam ;)

Gość gosciówa
To do Mizantropii, bo nie dopisałam widzę ;)

Gość gość
Dobra, drogie Panie. Idę w kimę, tak na prawdę nie przeszkadza mi kto jak chodzi, każdy może się nosić jak chce bez względu na to czego słucha i jakiej jest płci. Wyraziłem tylko swoje zdanie, uważam to za trochę pozerskie, takie ubieranie się na metalowo albo punkowo ale słuchanie popularnej muzyki, ale ich sprawa. Trochę właśnie za dużo wypiłem i przez to tak agresywnie zacząłem, zdarza się. Dobranoc i całuję Wasze rączki, Mizantropio i Gościówo.

3:56 Dla mnie Kreator, Sodom i Destruction to definicja metalu już od wielu lat, taka niemiecka nieświęta trójca, ale ostatnio więcej słucham nowej fali polskiego blacku - Furia, Mgła, Plaga, Odraza, Nagual, Duszę Wypuścił, Morowe, Mord`a`Stigmata, Szron, Slavland i takietam :)

"Tak z ciekawości od kiedy metalu słuchasz" Od 8 lat. "Jakoś sobie nie przypominam, żeby Korny i Slipknoty cokolwiek wspólnego z metalem miały." No przecież sama napisałaś "Widocznie nasz duch juz umarł, a teraz żyjecie new metalem i innymi takimi.". Założyłam że chodzi ci o te zespoły, pojęcie numetal, newmetal odnosi się właśnie do nich, do nurtu który reprezentują. "Nie chciałabyś wiedzieć ile płyt na codzień słucham," Ależ chciałabym.

Gość gosciówa
Ja tam zawsze uważałam za pozerskie noszenie koszulek "bo jej się facet spodobał" albo udawanie, że "ona to od dziecka metalu słucha". Miałyśmy kiedyś taką właśnie "metalówkę" (czego to obrażliwego tonu Mizantropia nie rozumie) na tapecie. Wiesz, ja jako kobieta często na koncertach miałam coś w stylu "ale Ty jesteś z******ta" a nie jak te z różą na czole zrobioną co to tylko faceta chcą wyrwać ;)

Gość gosciówa
Mgła mi jeszcze trochę podeszła, ale dla mnie wszystko to wtórne. Polski black nie wiem, jakoś się rozwijać przestał. Może faktycznie brakuje kogoś kto by ich pociągnął po prostu. Są z******te kapele, które mają potencjał, ale jakoś odpuszczają zwyczajnie. Nie ma już dobrych studiów nagraniowych, a kiedyś potęgą byliśmy. Już się chłopaki sami starać przestali, żeby ich wyciągnąć. Mizantropia za szybko mnie po pisaniu oceniłaś po prostu ;) Wiadomo, łatwiej się rozmawia, bo w pisaniu o nieporozumienie łatwo ;) No słucha się słucha, jak się ma faceta który radio internetowe prowadzi, a samemu się jeszcze swoje ogarnia i niekoniecznie się chce słuchać zawsze :D

Gość gość
ech, wy i wasze metale. ja tam lubię aluminium. przynajmniej wiem od czego zdechnę. przekomarzacie się jakby od tego zależało całe waszy życie i reszty świata.

Gość gość
Czegoś nowego się dowiedziałem! Myślałem że kapele to takie cuś co na weselach pogrywa a tu jakiś metal wychodzi?! Szok!!!!!!!!

Gość gosciówa
Szok i niedowierzanie!!! :D

Gość gość
Niedowierzanie i jeszcze o jakieś kurtki chodzi!

Gość gosciówa
Normalnie może w wiadomościach to dzisiaj nadadzą :D Szok i niedowierzanie, mężczyzna wiek nieznany najprawdopodobniej zgwałcił/uprowadził/zabił dziewczynkę w wieku lat 13. Dziewczynka miała na sobie kurtkę typu "ramoneska" :D

Gość gosciówa
Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że sprawca interesował się szeroko pojętą kulturą satanistyczną. W jego mniemaniu dziewczynka była "pozerką". Rodzice ostrzegamy!!! Nie kupujcie dzieciom kurtek, które mogą być posądzane o przynależność do szeroko pojętych subkultur! :D :D :D

Gość gość
Eee, przynależenie do jakichkolwiek "subkultur" jest takie "cool" że się rzygać chce! Osoba zakładająca ten wątek myśli dokładnie tak samo a ja...rzygam. P.S. Dziewczynce żadne współczucie nie pomoże. Problem tkwi w fanatyzmie pseudo-metalowców .

Gość gosciówa
Czytałeś/aś temat? Czy tylko pierwszy post?

Gość gość
Przeleciałem całość na chipcika. Nie podoba mi się większość wypowiedzi. Nie lubię gdy ktoś uważa swoje racje za "mojsze" od innych. Każdy słucha to co lubi. Ja stanowczo preferuję rock. Nie znoszę hip-hop i rap . Reszta odłamów zespołowych może się pochwalić niektórymi dobrymi dla ucha rytmami. Co mnie sprowadziło do tego tematu to....ramoneska a reszta... to już historia.

Gość gość
Mnie też wkurza moda na pozerstwo. Ostatnio widziałam laske w ZIELONEJ SKAJOWEJ pseudo-ramonesce ( takiej bez pagonów za to z odblaskowymi zamkami) i różowych creepersach :D Ja pier.... Inna do pracy przyszła w koszulce Ironów, ale "dziwnym trafem" nie potrafiła sobie przypomnieć jakikolwiek tytuł piosenki. Inny gościu przyszedł w koszuce z logiem Slipknota, koszulka była jego syna i nie wiedział co założył. Spodobała mu się ozdobna literka "S" :D Najgorzej chyba jak na rockowo ubierze się fan disco polo - toż to już profanacja :)

Gość gość
hipstery to goowno bez wlasnego zdania i gustu. nosze brode od ponad 10 lat zanim zaczelo sie to cale hipsterskie łajno, ale teraz zastanawiam sie czy jej nie zgolic, zeby ktos mnie nie posadzil ze przynaleze do tego syfu🖐️

Gość gość
Discopolówy lubią róż, brokat, kabaretki, tapir i solarkę. Niestety ten typ blachar można spotkać w ramoneskach za sprawą mody. Wracając to ramonesek...ostatnio przeglądałam allegro i to słowo jest strasznie nadużywane. Co druga kurtka to pilotka, bez kołnierza, pagonów, nawet bez klap. Lubią sprzedawcy każdą kurtkę ze skaju - albo skóry (takie też są) nazywać właśnie ramoneskami.

Gość gość
Wszędzie sprzedają te kurtki ze skóry licowej albo z nubuku, stylizowane na ramoneski i we wszystkich możliwych kolorach. Nędzne eko imitacje się nie liczą. Zależy na co kogo stać, może sobie kupić u Ochnika, w Galeo, w Stradivariusie albo w jakimś innym Promodzie kiedy się pojawią. Najczęściej import z Pakistanu. Każdy, kto ma te 600 czy 800 zł może sobie kupić taką, bo w innych sieciówkach też są i takie tanie. Niektóre sklepy muzyczne handlują ciężkimi kurciskami z baraniej skóry i to chyba te prawdziwe. U górala, co szyje kożuchy też widzieliśmy takie kurtki, same czarne , pełno tego. Problem komu się należy kurtka i kto może chodzić po prostu gówniany. Tak jak te podgolone fryzury.

Gość gość ofiara edukacji
Temu się należy, kto ją kupi i zapłaci, proste. Ewentualnie ktoś mu kupi prezent ☺

Gość gość
A dzinsy nosza tylko pozerzy, bo kiedys to tylko murzyni na plantacjach bawelny. A rozpuszczone wlosy tylko hipokrytki, bo kiedys kobiecie przystoily tylko upiete. A ci co maja samochod to na sile zgrywaja bogatych bo kiedys tylko takich bylo stac. Zalosne, zeby dorosly czlowiek tak sie przywiazywal do przedmiotu jako wyznacznika jego miejsca w spoleczenstwie.

Gość gość
Pragnę tylko zauważyć, że autor ma lekkiego świra. Ja zaś sobie wyciągnę moją ramoneskę. Ot tak, na złość. Uwielbiam jak ludzie przywłaszczają sobie prawo do zachowań, ubioru i innych pierdół.

Gość gość
a piżamy w paski to tylko w obozach koncentracyjnych nosili i nie powinno się takich kupować. To niestosowne i obraźliwe dla niektórych, tak jakiś prymityw upierdliwy może sobie pomyśleć i będzie płakał ☺