Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu chociaż 1 mama która nie popiera tych czarnych protestów

Polecane posty

Gość gość
Skoro plemnik to nie człowiek to czemu Kościół zabrania np prezerwatyw? Zresztą nie o tym. Ja nie bronie nikomu wiary w cokolwiek. Nawet w święte plemniki. Ale nie narzucajcie prawnie swoich przekonań innym. Xxxxxxxx Moze sie najpierw dowiedz nim zaczniesz obrzucac gownem ? Kk nie dopuszcza prezerwatywy poniewaz to uniemozliwia plemnikom dotarcie do macicy. A NPR nie jest mechaniczna antykoncepcja, tak jak prezerwatywa. A Ty pieprzysz o jakies wzietej z kosmosu swietosci plemnika :o

Gość gość
Niby wiara uczy was dobra a wy jestescie zle. Jak mozna znecac sie nad tak wyrosnietym juz dzieckiem ktore cierpi. Mozna oszczedzic takiego cierpienia jemu nic nie pomoze niestety. Aborcja w 3 przypadkach to jedyny normalny kompromis :D

Gość gość
No przeciez wg ciebie to jest gowno Smiec do wyrzucenia wiec nie powinno cie razic takie zdjecie bo to jest NIC

Gość gość
Standardem (ze względu na wysoką skuteczność), zwłaszcza przy większych bezsercowcach, jest obecnie koagulacja (np. laserowa) naczyń nieprawidłowego płodu, czy to w obrębie pępowiny, czy wewnątrz miednicy bezsercowca, przy czym dobrze jest nie zwlekać zbyt długo – im późniejsza ciąża, tym większe i trudniejsze do zamknięcia naczynia. Oczywiście, takie odcięcie uśmierci i tak pozbawionego szans na przeżycie bliźniaka bez serca, pozwala jednak zwiększyć znacząco perspektywy drugiego z bliźniąt. Pod warunkiem, że ciężarna będzie miała prawo takiego wyboru dokonać i że pewnych wątpliwości światopoglądowych nie przeniesie się na poziom regulacji prawnych, które mogłyby jej ten wybór odebrać. Zespol trap. I co nadal jestescie za donoszeniem ciąży ZAWSZE ?

Gość gość
Do pani wczoraj 22:54 Właśnie o tym mówię: Czemu kościół nie dopuszcza prezerwatyw? Te plemniki są święte, że muszą trafić do macicy czy jak? Bo nie rozumiem... Czemu plemniki mają trafić do macicy? Jakieś uzasadnienie? Czy kolejne pokrętne tłumaczenie? Sorry ale KK w ogóle nie powinien ingerować w kwestie antykoncepcji.

Gość gość
No wiec ksiadz niech sie rowniez nie masturbuje bo marnuje swiete plemniki.

Gość gość
No wiec ksiadz niech sie rowniez nie masturbuje bo marnuje swiete plemniki.

Gość gość
Nie kk tylko słowo Boże, bo kościół to zrzeszenie osób

Gość gość
11:52 taaak? To gdzie w Piśmie Świętym jest informacja o zakazie prezerwatyw?

Gość gość
Kk nie ingeruje tylko słowo Boże mówi jak maja postępować w każdej sferze życia, nawet w seksualności, prokreacji. Więc jak nie jesteś wierząca to po co się tym teraz zajmujesz. Jak ktoś wierzy naprawdę to chce i stara się postępować wg zasad a nie ciągle się buntuje.nikt nikogo nie zmusza być w kk

Gość gość
11:56 to czemu kk próbuje swoje zasady narzucić wszystkim obywatelom? Bo przecież projekt tej ustawy zakładał, że w naszym kraju, wszystkich obywateli będzie obowiązywało prawo kościelne... Podkreślam: Nie mam nic do wierzących. Niech żyją jak chcą. I pozwolą żyć innym.

Gość gość
A czemu w końcu ten plemnik ma trafiać do macicy?

Gość gość
No przecież ja nie jestem za tym, zeby to obowiazywalo kazdego. Ale takie teksty z d**y, ze plemnik to czlowiek. Albo porownanie zarodka ludzkiego z jajem kurzym, ktore nie powstaje w wyniku zaplodnienia. Mnie to nie obchodzi czy ksiadz sobie wali. Tylko ci mowie, jakie jest stanowisko kosciola w tej sprawie. Kosciol nie akceptuje anty ktora blokuje mechanicznie dostep plemnikow, ingeruje w cykl kobiety, czy uniemozliwia zagniezdzenie zarodka.

Gość gość
Bo masz planu bogu nie psuc bo jak bog bedzie chcial zeby dany plemnik trafil do macicy i zaplodnil komorke a ty mu plany pokrzyzujesz i postawisz owemu plemnikowi na drodze prezerwatywe spirale albo pigulke (itp) no to juz po boga planach. W rzeczywistosci chodzi o to zeby kaczynski mial wieksze statystyki urodzen a kosciolowi zebysmy sie rozwojowo cofali bo kazdy zacznie w koncu rozumiec ze ten kosciol to jedna wielka brednia. A jak bog taki wszechmogacy to niech sobie peknie prezerwatywe przeciez heh.

Gość gość
A skoro nie jestes za tym, zeby kosciol ingerowal w antykoncepcje niewierzacych (ja tez !), nie masz zamiaru sie do tego stosowac, to po ciagle pytasz czemu i czemu ? Przeciez wiadomo, ze cokolwiek nie napiszę, to Ty to zanegujesz. Tak ze ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

Gość gość
Pokaz mi projekt ustawy, ktora zakazuje uzywania prezerwatywy. Bo juz sama nie wiem, o co ci chodzi. Nikt cie nie zmusza do stosowania do tego, a ustawy o zakazie prezerwatywy tez jakos nie widzialam.

Gość gość
Pytam o to dlaczego KK zakazuje antykoncepcji bo dla mnie to niezrozumiałe. I liczę na jakąś rzetelną i przekonująca odpowiedź. Przeliczyłam się i poszukałam w necie, odp mam ale taką która i tak według mnie jest bez sensu, ale mniejsza z tym. Niech sobie katolicy wierzą w co chcą... Zaś co do zakazów: Projekt zakładał pośrednio zakaz tabletki po i spirali. Nie rozumiem czemu KK narzuca swoje poglądy wszystkim obywatelom.

Gość gość
12:12 to ze ja się nie stosuję do zasad kościoła to fakt. Ale gdyby ustawa przeszła to zostałaby mi zabrana możliwość antykoncepcji z której zamierzam korzystać. Niby z jakiej racji? Muszę żyć jak KK każe?

Gość gość
Na te protesty udają się prawie wyłącznie kobiety mało rozgarnięte, które chcą być "elytą". Nawet nie mają pojęcia przeciw czemu protestują. Większość osób które znam nie popiera tej akcji dla naiwnych. I ani ja ani one wcale nie jesteśmy za pisem. Wręcz przeciwnie nawet.

Gość gość
Żałosna dyskusja, teraz o masturbacji księży będzie pisać,masakra, co chcesz udowodnić, że co, że po co ja wierzę,. Myślisz że obalisz wszystko w sekundę, że obalisz treść najstarszej księgi świata czyli bibli. No po za tym jakbyś czytała to jest tekst o masturbacji,i o rozmanazaniu się jest, no ale nie doszlas do tego, szkoda

Gość gość
Jakie obalić? Próbuję to zrozumieć. Niestety widać nie jestem.wystarczająco naiwna, żeby wierzyć w takie bzdury.

Gość gość
Hallo, ale teraz nie kumam, przecież to obywatele zebrali podpisy, że są za zaostrzeniesborcji,a pewnie też i wierzący, a nie księża. To właściwie o co ci chodzi, pis poddał ten projekt do negocjacji i wtedy wyszły te czarne wrony na ulicę

Gość gość
13:24 a ja widzę że jest odwrotnie. Te z białych protestów nie wiedzą o co chodzi w czarnym proteście. Nie wiedzą jakie są teraz przepisy. Nie wiedzą jaki był projekt skierowany do sejmu i co zawierał.

Gość gość
Słuchaj bo ty tak ciągle że ten plemnik jest święty, tak my katole to modlimy się do figurki plemnika

Gość gość
13:29 można było projekt odrzucić to raz. Dwa: Obywatelski ale kościelny. Bo drugiego projektu zakładającego dopuszczenie aborcji nikt nie chciał rozpatrywać. Trzy: Czy jak się zbierze pół miliona debili, którzy będą chcieli wojny z Rosją to mamy brać ich projekt na poważnie? Ten projekt był pisowi na rękę bo był zgodny z ich poglądami. Odrzucili go.dopiero po protestach. Gdyby nie protesty to jestem skłonna założyć że by go wprowadzili. Pytanie czy i tak nie będą próbowali zaostrzyć przepisy, ale tp inna bajka.

Gość gość
13:34 bo w mojej ocenie pośrednio tak jest. Święte współżycie małżeńskie w którym nic nie może przeszkadzać. Święte plemniki, zniewolone w prezerwatywach, święte jajeczka które umierają od hormonów. Sorry, ale wszystkie wytłumaczenia zakazu antykoncepcji to jakiś bełkot...

Gość gość
Tak, do 13.30 kończą się pomysły to stwierdzisz że katole to glupki bo nie wiedzą to czy tamto. Ktoś ci juz wyjaśnił o co chodzi ze Bóg jest przeciw antykoncepcji, ty dalej doszukujesz się poglądu w tym świeckiego, matematycznego. Pewnie nie pojmujesz tego tak na zdrowy rozsadek i jest dla ciebie Saint fiction. Wierząca osoba wie o co chodzi. Ty nie,,uważasz ze nie wierzysz, a pewnie jak większość tu kobiet, które obrażają katoli, to jest ochrzczony, po komuni, po bierzmowaniu,po ślubie kościelnym.ot takie dwulicowe zachowanie

Gość gość
Najlepiej być katolem jak trzeba kupić chłodnie,a groby rodziny pojechać, jaja poświęcić, wtedy są wszyscy, to jest dwulicowe

Gość gość
Choinkę, nie chłodnie

Gość gość
A geje mogą wyjść na marsz i walczyć o swoje, tego już nie negujes.No to nie neguje białego marszu gdzie katole wyrażają zdanie, że nie chcą żyć w kraju gdzie z jakiego, ale to z jakiego kolwiek powodu dokonuje się aborcji. Ps, wolę aby ta kasa na zabiegi i in vitro nie szła z kasy państwa, to też są miliony