Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu chociaż 1 mama która nie popiera tych czarnych protestów

Polecane posty

Gość gość
13:40 nie kończą mi się pomysły. Jeśli jesteś przeciwniczką czarnych protestów to podaj mi po jednym argumencie: 1 dlaczego jesteś przeciwko czarnemu protestowi 2 dlaczego chcesz zaostrzenia przepisów aborcyjnych

Gość gość
Takie pisanie argumentów z wiary do osoby nie wierzący lub wierzącej,ha ha po swojemu, to przyznaj, to jak tłumaczenie slepemu jak wygląda kolor czerwony

Gość gość
13:40 wybacz ale te wyjaśnienia dlaczego Kk zakazuje antykoncepcji to bełkot. I tylko ktoś wielkiej wiary jest to w stanie przyjąć bo logiki w tym nie ma żadnej.

Gość gość
Tylko różnica jest taka że niewierzący nie decydują za was wierzących. Nie musicie stosować antykoncepcji, nie musicie dokonywać in vitro, nie musicie w razie czego dokonywać aborcji. A wy nam narzucacie. Próbujecie zmienić prawo by nas zmusić do postępowania zgodnie z waszym (nie naszym) kodeksem. Takie nawracanie siłą.

Gość gość
Ja jestem młodą mamą (mam 20 lat) i nie popieram czarnego protestu. Do tego jestem osobą niewierzącą i jedyne co mną kieruje w życiu to logiczne myślenie.

Gość gość
Kawałki mózgu mojego dziecka pływały w wodach płodowych i zatruwały mój organizm jednak obieg był taki, że ono dalej żyło jak gdyby nigdy nic, serce mu biło, nic się nie działo (to tak w skrócie, bo nie chce mi się przepisywać epikryzy szpitalnej). Lekarze zdecydowali o terminacji w 5 miesiącu, a ja się zgodziłam Rozumiem, że miałam bohatersko próbować donosić tą ciążę, bo być może udałoby mi się NIE umrzeć i urodzić dziecko które umarłoby godzinę o porodzie? Fajnie się pierdzieli jak się ma zdrowe dzieci albo się ich nie ma wcale :o Widzę, że niektórzy dla swojego Boga są gotowi poświęcić nawet cudze życie.

Gość gość
Albo jak napisała tu wczoraj laska, która stwierdziła, że płód staje się dla niej po 3 mce, ha ha, wcześniej to obcy, kosmita, nie wiem co ona miała w brzuchu, ja kiedyś pogonilam to wg niej płakałam za czym?za tkankami? Boję się jak ludzie tak myślą, uwaga przecież któraś wklejala link o dr debickim, że to wasz ekspert. Najśmieszniejsze jest to ze nawet wasz guru uważa że dziecko jest po zaplodnieniu. No to jak jest, wy macie jednak ciekawsze teorie, wyliczania cacanki,bach, mężuś od dziś jest 13 tydzień i od teraz mam dziecko w brzuchu

Gość gość
gość dziś no i co mam ci współczuć? zabiłaś własne dziecko i nie ważne z jakich pobudek. Jesteś morderczynią i piętno aborcji zawsze będzie nad tobą wisiało. Na stare lata nieraz zapłaczesz nad swoją głupotą. Zabawiłaś się w Boga i zadecydowałaś o życiu i śmierci a nie powinnaś. Będziesz tego żałować i wspomnisz moje słowa zabójczyni własnego dziecka.

Gość gość
ty wyzej z 14.14...z głową wszystko w porządku ??

Gość gość
Do tej z 14.14 Ostre słowa, ale prawdziwe, takie tylko do tych dochodzą, obelga za obelge

Gość gość
Do pani z 13.49 Dobrze, proszę, argumenty moje, w dodatku tego katola Odp na pkt 1 jest opublikowany wczoraj o godz 13.45 Odp na pkt 2.też już nie raz się pojawił. Dla nas dla katoli,życie zaczyna się po zaplodnieniu aż do naturalnej śmierci i należy je chronić.i ta teoria tłumaczy wszystko, jeśli ty to przeczytasz i nie pojmujesz to już bardziej nie potrafię. A że się z tym nie zgadzasz i są to wg ciebie brednie, to rozumiem. Ja tylko napisałam Ci dlaczego jestem przeciw

Gość gość
A co z tymi małymi dziećmi po sepsie w okresie niemowlęcy,aby je ratować odcieto im kończyny, mózg się niedotlenil i jest roślinka, może je zabijmy, bo trzeba się opiekować, pojdzmy dalej, to takie proste,

Gość gość
O,najlepiej atakują katolików zawsze katolicy. Nie rozumiem po co tę tempoty się uświadamia, je to kręci, podnieca, jesteście dla nich glupki i ciemnota, podnieca ich to, nawracać ich chcecie ?

Gość gość
A czemu tu w tej dyskusji nie ma matek dzieci które urodziły się z wadą? Bo nie mają czasu na takie czytanie tych głupot. Bo pewnie każdego dnia wstają i przyznają wam rację czarne p***y, tak pewnie nie kochają swoich chorych dzieci.dobrze że tego nie czytają bo je obrazacie i ich dzieci, wg was nic nie warte dzieci

Gość gość
14:44 i to was niby upoważnia do narzucania swojej wiary innym?

Gość gość
Może niech redakcja kafeterii usunie w koncu ten chory temat?

Gość gość
Przykład 3 lata temu sasiadce moich teściów urodziła się b.chora dziewczyna, sprzężenie wielu schorzeń, nie wiem dokładnie, ale miało zaraz umrzeć. Żyła niecałe 2 lata, gdy zmarła akurat teść stwierdził, że takie dziecko nie powinno się było urodzić,że mogło umrzeć np zaraz po porodzie, a nie żyć 2 lata i odejść. No skandal. Ja się obruszylam że ten człowiek tuli moje dzieci i tak mówi. A dla tych rodziców co kochali te dziecko 2 lata dbali,cieszyli się, całował,tulili, walczyli o każdy oddech, jakim prawem chcemy bawić się w Pana życia i śmierci. Kto nam daje takie prawa. Kochamy tylko zdrowe i piękne mądre dzieci.A teraz teoria etyczna i świecka, nie katolicka :dzieckojest odrębną istotą, nie jest naszą własnością, to drugi człowiek nie nasza maskotka

Gość gość
Tylko różnica jest taka że niewierzący nie decydują za was wierzących. Nie musicie stosować antykoncepcji, nie musicie dokonywać in vitro, nie musicie w razie czego dokonywać aborcji. A wy nam narzucacie. Próbujecie zmienić prawo by nas zmusić do postępowania zgodnie z waszym (nie naszym) kodeksem. Takie nawracanie siłą. xxxxxxx Ja tam nikomu nic nie narzucam i nie mam zamiaru. Odpowiedziałam tylko na pytanie , czemu kosciol nie toleruje prezerwatywy. Ja tez nie chce, zeby kościół sie wtracal w sprawy panstwowe. A mimo tego musze czytac, jak ktos mnie obraza i wyzywa i drwi z wiary. Pokaz mi ustawe, ktora zakazuje antykoncepcji , prezerwatyw ? Wg mojej wiedzy takiej nie ma. Ustawa zaostrzajaca obecne przepisy tez nie weszla w zycie. Piszecie, ze gdyby nie marsze (w co wątpię) to by weszla, i poszloby to dalej. Jak widze to dziala rowniez w druga strone, zaczelo sie od bronienia tych 3 przypadkow ktore dopuszcza ustawa, a teraz juz optujecie za aborcja na zyczenie no bo argumenty ze zarodek to jest nic i niczego nie czuje. Szanujmy swoje poglady. Ja jestem aborcji przeciwna i bym jej nie dokonała. Ale nie jestem za ingerencja kosciola w sprawy panstwowe.

Gość gość
15:15 czytałam kiedyś wypowiedzi na forum dla matek u których w czasie ciąży wykryto wady u dziecka. Pisały zarówno matki które zdecydowały się na terminacje jak i te które urodziły. Wierz mi, tam.nikt nikogo.nie obrażał. Jedna drugą rozumiała. Nikt nikogo nie potępiał. Ciekawe że najbardziej potępiają te które chorego dziecka na oczy nie widziały.

Gość gość
Przecież dziecko moze okazac sie chore po porodzie i co wtedy, w**********z na smiernik czy za nóżki i o sciane ? Pewnie niedlugo i tego bedziecie zadac na marszach. Szkoda, ze wszystkich chorob i schorzen nie widac na usg, to byście zabijaly dzieci jak muchy nie ?

Gość gość
15:27 kwestia poglądów. Nie wiem czy chciałabym przez 2lata patrzeć na cierpienie i umieranie dziecka. I mówię poważnie: Nie wiem co bym zrobiła gdybym usłyszała taką diagnozę. Nie wiem czy bym urodziła czy nie. Mam nadzieję że nie będę musiała decydować. I oby był wybór a nie "jedynie słuszna opcja".

Gość gość
15:39 nie wymyślaj. Nie masz argumentów to piszesz co ci ślina na język przyniesie.

Gość gość
A u mojego dziecka w wieku 2 lat stwierdzono chorobe,nie ważne jaką, nie leczy się lekami,chór psych. I co też sobie mówiłam czemu ja, miałam deprecha,teraz ma6 lat, diagnoza podtrzymana. Ale dlaczego ja, no właśnie, czy nie zasługuje na zdrowe dziecko, dziś tak nie myślę, jestem matką i taka moja rola, pomoc, być, kochać bezwarunkowo. Mając wybór nie dokonałabym aborcji aż

Gość gość
A ty jaki masz argument ? Lenistwo, brak uczuc

Gość gość
"Kochamy tylko zdrowe i piękne mądre dzieci"- dokladnie tak, idealne podsumowanie. I niestety zmierza to w coraz gorszym kierunku.

Gość gość
Te baby co protestowaly to chyba mózgu nie mają. Że im się tak chciało drzec ryja i machac zdjęciami macicy?? Przecież wiadomo ze ustawą w życiu nie wejdzie i to tylko przykrywką nad tym co.się w rządzie dzieje. W mojej pracy do większość w ten dzień na czarno do pracy przyszła a jak rozmawiała z jedną i drugą to nikt ustawy nie czytam, nawet nie wiedziały że to nie PIS za tym stoi..

Gość gość
Nie pis za tym stoi? A kto? I kto głosami większości poslal ten projekt do dalszych prac?

Gość gość
15:30 złożony projekt zakładał pośrednio zakaz niektórych metod antykoncepcji jak spirale i tabletki po. W sejmie leży jeszcze jeden projekt właśnie w tej sprawie. Ty sobie możesz tłumaczyć pisiorow że ten projekt nie wszedł by w życie. Ja sądzę że ci ludzie to banda oszołomów zdolna do wszystkiego. Moim zdaniem gdyby mogli to by ten projekt od ręki klepnęli. I moim zdaniem i tak będą jeszcze próby zaostrzenia przepisów.

Gość gość
15:48 jeśli dla ciebie aborcja płodu po gwałcie albo zażycie tabletki po jest równoznaczne z poparciem dla zabijania narodzonych dzieci to chyba masz coś nie tak z głową.

Gość gość
To jak zarodek to nie człowiek,to pewnie kremy można z nich robić, co. Tak właśnie, handluje się embrionami, a taki jak wy jesteście potrzebne żeby piepszyc że to nie jest dziecko tylko wydzielina,zlepek tkanek